|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Mon 22.6.2009 14:47 Post subject: mišmaš |
|
|
uklízím si kabelku a našla jsem zmuchlaný ústřižek ze školy. Jsou to různorodé otázky, měli jsme za úkol na ně spontánně odpovídat a pak o nich debatovat. Některý z nich jsou zajímavý, tak jsem je sem napsala. Můžete odpovědět třeba jen na ty, které vás zaujmou, nějak to rozvinout, třeba se pak rozvine i diskuze. nebo třeba taky ne a pak to někdo smaže=)
Jo a nechce se mi to překládat, ale je to jednoduchá aj
1. Do you believe that minorities in this country should be expected to blend in?
1. If a prison reform were part of your agenda for the upcoming elections, what would it look like?
3. Do you think that a situation where politicians attack each other and hit back michievously without any concern for the greater goos is one of the necessary evil of a functioning democracy?
4. Should a government crack down on terrorism at the expense of the personal liberties of its citizens?
5, Do you think that a total absence of social security might reinforce a sense od personal responsibility?
mám tu ještě další, ale nechc vás hned ze začátku odradit:) odpovídat v aj samozřejmě nemusíte _________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
josie Chcem sa smiať navždy!
|
Posted: Fri 26.6.2009 11:53 Post subject: |
|
|
a keby mi to prelozis? rada by som sa zapojila, ale jaksi nie som v aj tak dobra |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 26.6.2009 12:48 Post subject: |
|
|
no já myslím, že se to už stejně nechytne, ale tak budiž=)
1. Souhlasíš s tím, že by se menšiny v naší zemi měly snažit splynout (zapadnout)?
2. Kdyby byla součástí tvého volebního programu vězeňská reforma, jak by vypadala?
3. Měla by vláda tvrdě udeřit proti terorismu i za cenu, že bude muset omezit osobní svobodu občanů?
4. Myslíš si, že kdyby neexistovalo žádné sociální zajištění, posílil by smysl pro osobní zodpovědnost? (no, nevím jak tohle líp přeložit, snad je to pochopitelný) _________________ The only way out is through
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 26.6.2009 12:57 Post subject: |
|
|
1, podla mna urcite, ked chce napr. Madar zit na Slovensku, tak je jasne, ze by sa mal naucit po slovensky, respektovat slovenske zakony, respektovat Slovakov (co je podla mna samozrejme, pre niektorych Madarov zijucich na Slovensku asi nie)
2, uprimne, neviem ako to momentalne vyzera vo vazeniach, takze nemozem sudit, ale myslim si, ze s kazdym by sa tam malo zaobchadzat na rovnakej urovni, t.j. ak sa nejaky mafian dostane do vazenia, mal by mat take iste prava ako bezdomovec
3, zalezi do akej miery, ale neviem ci nieco proti teroristom pomoze ich zmyslanie neovplynis
4, myslim, ze nie...ved sa pozname
tak aspon ja som odpovedala, snad sa uspokojis |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 26.6.2009 13:18 Post subject: |
|
|
, josie dík
ted vidím že mi vypadla jedna otázka, ale nejde mi nějak pěkně přeložit, ještě nad tím popřemýšlím
tak já než to úplně pohřbím, odpovím si na to taky
1. já si zase nemyslím, že by se musely vyloženě snažit splynout. Podle mě musí respektovat všechny zákony té země, a nesmí znepříjemňovat život většině. ale ať si ve svém uzavřeném kruhu uctívají ttradice a zvyky jaké chtějí. Spíš mi to přijde fajn že si je ponechají, byla by škoda aby vybledly a oni se přizpůsobili masové kultuře. Jo a ve škole když se mě pak někdo ptal, jak bych to udělala s cigány, řekla jsem že bych jim nejraději utvořila jejich vlastní stát a at si tam dělají co chtějí. Ale pak jsem si vzpomněla že podobnej názor měla už nějaká politička(ná a byl z toho hrozněj trapas, tak jsem raději ztichla
2. Já taky nemám šajn jak to vypadá v průměrné české věznici. Ale vždycky jsem měla pocit, že se tam vlastně celkem flákají, takže bych to zařídila tak, aby tam pracovali.
3. myslím, že by to proti terorismu stejně moc nepomohlo. A dalo by se toho lehce zneužít.
4. myslím že jo. _________________ The only way out is through
|
Back to top |
|
|
Tornado_Lou kytky 6, meta: 8250
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 26.6.2009 16:50 Post subject: |
|
|
ja byvam skor na severe Slovenska, takze nezazivam to na vlastnej kozi, ale ked uz ides coraz nizsie, tak nazvy obchodov po madarsky, ides tam a vobec ti nerozumeju...Little B pochadza z Komarna a samizda pisala, ze tam to proste funguje tak, ze nevies po madarsky, tak si nula radsej na to nemyslim, dufam v to, ze v takychto casoch sa k zmenam hranic nedostaneme |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Mon 29.6.2009 10:24 Post subject: |
|
|
Laura wrote: |
1. Souhlasíš s tím, že by se menšiny v naší zemi měly snažit splynout (zapadnout)?
2. Kdyby byla součástí tvého volebního programu vězeňská reforma, jak by vypadala?
3. Měla by vláda tvrdě udeřit proti terorismu i za cenu, že bude muset omezit osobní svobodu občanů?
4. Myslíš si, že kdyby neexistovalo žádné sociální zajištění, posílil by smysl pro osobní zodpovědnost? (no, nevím jak tohle líp přeložit, snad je to pochopitelný) |
1) Záleží jak je myšleno zapadnout. Určitě by byla škoda kdyby se menšiny musely vzdát své kultury a zvyků, ale na druhou stranu záleží jaké ty zvyky jsou. Pokud jsou v zemi, kam se ti lidé přistěhovali trestné (např.zvyk některých muslimů zabíjet své dcery a sestry, aby zachovali čest rodiny) tak rozhodně ne. Zákony platí pro všechny a kdo je nehodlá dodržovat ať se nestěhuje. A taky se mi třeba nelíbilo, jak si muslimská komunita někde v Británii stěžovala, že je uráží tamní vánoční výzdoba Na druhou stranu nelze nikomu říct a teď se musíš chovat a žít jako my a taky s tím nesouhlasím.
2) Konkrétně u věznic nevím, ale asi bych rozšířila veřejně prospěšné práce, aby nebyly věznice přeplněné lidmi, kteří spáchali jen nějaký přestupek nebo ne nějak hrozný trestný čin.
3) Těžko říct. Spíš ne. Ale třeba bych si to rozmyslela, kdyby u nás udeřili teroristi. To omezení svobody je bohužel zneužitelné, stejně jako všechno.
4) Někteří určitě ano, ale není pravda, že každý kdo je chudý si za to může sám a neměl by být státem podporován. Roli můžou hrát různé faktory, třeba nedostatek pracovních příležitostí, s tím jedinec asi nic neudělá.
K těm Maďarům-to je fakt drsný Ale to jim přece nemůže projít v dnešní Evropě 21.stol. Ale zní to děsivě, jako kdyby se třeba Němci teď rozhodli, že Česko bude patřit k nim. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 29.6.2009 10:53 Post subject: |
|
|
Exi, vsak Nemci taky porad usiluji o zruseni Benesovych dekretu... |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour
|
Page 1 of 1
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|