sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Kosovo, Abcházie, Jižní Osetie, Čečensko, Baskicko....
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Efendy
kytky 3, meta: 1050

PostPosted: Sat 16.8.2008 18:53    Post subject: Kosovo, Abcházie, Jižní Osetie, Čečensko, Baskicko.... Reply with quote

Jen některá z míst v Evropě, kde bojují za uznání nezávislosti. Proč myslíte, že někde mít nezávislost mít mohou a někde ne? A myslíte, že existuje nebo bude existovat nějaký klíč kdy povolit nezávislost a kdy ne.

Jedině Kosovo získalo nezávislost, ..ale můžete se podívat na některé části dokumentu z pořadu vysíleného ČT - Uloupené Kosovo.

http://www.youtube.com/results?search_query=uloupen%C3%A9+kosovo&search_type=

Jaký máte na to názor?
Guest

PostPosted: Sat 16.8.2008 19:34    Post subject: Reply with quote

to uz tu je

[prsa]http://sfera.pravy.net/viewtopic.php?t=2475[/prsa]
Back to top

Efendy

PostPosted: Sat 16.8.2008 19:39    Post subject: Reply with quote

Anonymous wrote:
to uz tu je

[prsa]http://sfera.pravy.net/viewtopic.php?t=2475[/prsa]

ale to je jen o Kosovu, tohle se týká i třeba současného konfliktu v Gruzii.
Guest

PostPosted: Sat 16.8.2008 20:35    Post subject: Reply with quote

efendy, s timhle tematem nepochodis... tady vetsine ty nazvy nic nerikaj... ale kdybys chtel resit nejlepsi sprchovy gel nebo hrat slovni fotbal, tak jsi tu spravne
Back to top

Kyo
kytky 5, meta: 7050

PostPosted: Sat 16.8.2008 20:40    Post subject: Reply with quote

Tohle je dany udrzovanim sfery vlivu Ruska. Klic.. Myslim ze vsude jde o individualni duvody proc se chce nejaka cast statu osamostatnit takze univerzalni klic nalezen urcite nebude. Neni mozny aby se osamostatnila kazda cast statu ktera si to zamane.
Tornado_Lou
kytky 6, meta: 8250
kytky 6, meta: 8250

PostPosted: Sun 17.8.2008 8:39    Post subject: Reply with quote

Ja si myslim, ze v pripade, ze se chce nejaky kus zeme oddelit a fungovat samostatne, je dulezite zvazit, jestli je toho vubec schopen.

Neznam detaily, ale prijde mi logictejsi, kdyz se chce Jizni Osetie pridat k Severni....myslim, ze by to mohlo docela dobre fungovat...nez kdyz se odtrhne Kosovo...miniaturni statecek, ktery neni schopny samostatneho fungovani, a ktery bude spolehat na podporu ze strany EU

Bylo jasne, ze jakmile vetsina podpori odtrzeni Kosova, strhne to lavinu...a i ostatni autonomni oblasti budou chtit uplnou nezavislost...tak proc jim v tom ted branit?Proc muze byt jedna oblast "svobodna" a druha ne?
Back to top
View user's profile Send private message  
Agnes
a Krocan :D

PostPosted: Sun 17.8.2008 10:51    Post subject: Reply with quote

já jsem se k tomu vyjádřila už v tématu SMUTNÉ UDÁLOSTI KOLEM NÁS Smile tam je také téma o Gruzii

BŮH JE MÝM DRUHÝM PILOTEM
Back to top
Ruth A.
sort of mental masturbation

PostPosted: Sun 17.8.2008 13:42    Post subject: Reply with quote

Já si myslím, že by se mělo rozhodovat spravedlivým referendem v dané oblasti, kam se chce připojit, v Evropě to tak několikrát fungovalo, ale třeba v Kašmíru moc ne... Je to složitý, historicky stanovit hranice je celkem utopie. Podle mě by se ale tyhle záležitosti jako Palestina, Jugoslávie, Sársko, Osetie apod. neměly házet do jednoho pytle a nemělo by se ani postupovat typem "uznáme Kosovo, když ho uznají ostatní"... Každou záležitost je podle mě třeba řešit individuálně a přihlížet k tradicím způsobu života místních obyvatel.
Back to top
Efendy

PostPosted: Sun 17.8.2008 21:22    Post subject: Reply with quote

Hoste - no taky jsem si říkal, ale schválně jsem to vyzkoušel, jestli osazenstvo tady stárne, tzn. nezajímá ho už jen slovní fotbal a podobný ptákovinky. Laughing
Vesměs tady souhlasím, co jste psali.
Akorát Ruth - referendum, ale problém je, že třeba v Makedonii - samostatném státě bývalé Jugoslavii, před pár lety bylo 10% muslimů (Albánců), teď jich tam je 30% a jen tak tak, že to před pár lety urovnaly, tím, že Makedonci ustoupili. Ale za pár desítek let jich tam bude přes 50% vzhledem k jejich porodnosti a mají pak na to právo jenom proto, že jich bude víc a v referendu rozhodnou o třeba osamostatnění a poté připojení k Albanii, což se může stát i jednou s Kosovem.
Spíš mi přijde, že záleží jakou podporu získají u USA (Kosovo) a nebo Ruska (Abcházie a Jižní Osetie). Nevím jak třeba v Baskicku, ti nemají podporu nikde.
greenwood
seja feliz, menina

PostPosted: Sun 17.8.2008 21:33    Post subject: Reply with quote

Ruth - spravedlivy referendum je tak trosku oxymoron pro vyse jmenovane oblasti a prihlizet k tradicim zivota mistnich obyvatel....to je taky dost slozity, vzhledem k tomu, jak jsou tyhle oblasti promichany, nejsou a nebyly narodnostne uceleny...

jako oddeleni Baskicka mi prijde jako fantasmagorie, jak by chteli jako samostatny stat fungovat je mi zahadou...

jinak, ze se jedna o sfery vlivu USA a Ruska, o tom neni pochyb, naprosty souhlas...

“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
Back to top
Nera
v zahradě oka hurikánu, přes oceán věků

PostPosted: Sun 17.8.2008 21:34    Post subject: Reply with quote

Albanci uz leta maji velky sen a to Velkou Albanii, ktera zahrnuje Albanii, Kosovo, kus Makedonie a kus Recka.
Problemy v tehle oblasti neskoncily, v budoucnu se to bude jeste zhorsovat (vzhledem k rozpinavosti a rychlosti mnozeni Albancu ani neni divu) . Ne nadarmo se rika Balkansky sud prachu....
Podle me bylo uznani nezavislosti Kosova obrovskou chybou, ktera se vymsti v budoucnu cele Evrope.
Chanteau
kytky 8, meta: 20650

PostPosted: Wed 20.8.2008 17:47    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
Kyo

PostPosted: Wed 20.8.2008 19:51    Post subject: Reply with quote

Chanteau, jak jsem někde četl, je to jako kdyby celýmu plzeňskýmu kraji dali němci svoje občanství, počkali pár let a pod záminkou utlačování občanů německý národnosti si ho přisvojili. za deset let by pak zabrali z podobnejch vykonstruovanejch důvodů celou čr..

já si myslim že západ má hodně pák, jak ruskou ekonomiku dost oslabit, mělo by toho využít a ne jen přihlížet. sice je to nepohodlný, ale čim dřív, tim líp.
Chanteau

PostPosted: Wed 20.8.2008 20:00    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
Kyo

PostPosted: Wed 20.8.2008 20:06    Post subject: Reply with quote

myslim si, že změna režimu v rusku je jen otázkou času. každá takováhle událost i v samotnym rusku budí čim dál větší negativní reakce proti současný ruský politice.
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum