sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Pecičko! :)
RECEPTY
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 116, 117, 118  Next
 
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Jídlo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Koogi
can't ask why about love
kytky 8, meta: 25650


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 24680

PostPosted: Sun 10.8.2008 19:37    Post subject: Reply with quote

aniko, diky Very Happy uz se tesim, az to uvarim. lososa miluju a tahle kombinace musi byt dokonala.
_________________
Look in the mirror and ask your soul if you're alright. Put out the glitter that your soul hides behind.
Back to top
View user's profile Send private message  
anika
kytky 4, meta: 3750
kytky 4, meta: 3750


Joined: 06 Jan 2007
Posts: 3658
Location: mezi nebem a zemí

PostPosted: Sun 10.8.2008 20:08    Post subject: Reply with quote

NZ snad ti to bude chutnat.. můj chlap se po tom může utlouct...
_________________
„Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“
— Albert Einstein
Back to top
View user's profile Send private message  
Ester
kytky 7, meta: 11650
kytky 7, meta: 11650


Joined: 18 Jan 2007
Posts: 11455

PostPosted: Mon 11.8.2008 19:26    Post subject: Reply with quote

Christine teď zmínila v jídelníčku fazolový salát, máte někdo recept na nějaký dobrý? Zítra bych si chtěla udělat. Smile
_________________
Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali.
Back to top
View user's profile Send private message  
anika
kytky 4, meta: 3750
kytky 4, meta: 3750


Joined: 06 Jan 2007
Posts: 3658
Location: mezi nebem a zemí

PostPosted: Mon 11.8.2008 19:42    Post subject: Reply with quote

Zítra zrovna budu jeden dělat na oběd
Fazolový salát s tuňákem
Natrháme ledový salát nebo nakrájíme čínské zelí. Přidáme nakrájené rajčata a plechovku tuňáka Rio mare ve vlastní šťávě. Zakapneme citronem a opepříme a osolíme. Na pánvičce ohřejeme bílé fazolky v rajské omáčce (nejlíp Heinz) a přidáme do salátu...
_________________
„Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“
— Albert Einstein
Back to top
View user's profile Send private message  
Dellores
kytky 6, meta: 8250
kytky 6, meta: 8250


Joined: 21 Mar 2007
Posts: 8193

PostPosted: Tue 12.8.2008 9:06    Post subject: Reply with quote

Nefertite, toho pangasiuse s tou pomerančovou omáčkou už jsem taky dělala příteli, to máš z labužníka viď?
Back to top
View user's profile Send private message  
Flowing_
kytky 8, meta: 24650
kytky 8, meta: 24650


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 24420

PostPosted: Tue 12.8.2008 9:27    Post subject: Reply with quote

Ester, já miluju tenhle

Potřeby:
1 konzerva bílých fazolí
1 konzerva červených fazolí
100g sterilované červené kapie
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
cukr, sůl

Postup:
Fazole slijeme a necháme okapat. Kapie nakrájíme na proužky, obě cibule oloupeme a nakrájíme na tenký kolečka. Lehce promícháme a zalijeme rozšlehanou zálivkou z oleje, citronové šťávy , cukru a soli. Můžeme přidat i chilli omáčku. Necháme vychladit a podáváme.
_________________
.
Back to top
View user's profile Send private message  
Ester
kytky 7, meta: 11650
kytky 7, meta: 11650


Joined: 18 Jan 2007
Posts: 11455

PostPosted: Tue 12.8.2008 10:12    Post subject: Reply with quote

Flow, díky. Smile Nemám kapii, tak dneska zkusím jeden, co mi poslala Nef, a tanhle příště. A ještě se chystím na šoulet, ten snad uspokojí moje chutě na lušteniny. Laughing
_________________
Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali.
Back to top
View user's profile Send private message  
Neahoo
kytky 6, meta: 9450
kytky 6, meta: 9450


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 9409

PostPosted: Wed 13.8.2008 21:01    Post subject: Reply with quote

CUKETOVÁ POLÉVKA
Do hrnce nakrájíme 1 cuketu a 3-4 brambory na kostky, přidáme 1 slepičí bujón, 1 stroužek česneku, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list. Zalijeme vodou (jen aby bylo všechno ponořeno, je pak hustá Smile ). Uvaříme. Pak přidáme tavený sýr (cca 100g), tyčovým mixérem vše rozšleháme, ještě povaříme (přivedeme k varu), nakonec přidáme šlehačku (už nevaří, aby se nezdrcla), vše zamícháme, dochutíme vegetou, případně osolíme (já už ji třeba nesolila vůbec).

Je fakt výborná, krémová Love Místo cukety se tam dá dát třeba i brokolice nebo květák Wink
Back to top
View user's profile Send private message  
Shrew
_______________


Joined: 02 Jan 2007
Posts: 21743

PostPosted: Wed 13.8.2008 21:02    Post subject: Reply with quote

cuketová buchta:


3 hrnky mouky hl 00
2 hrnky nastrouhané cukety
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
1 lžíce skořice

z přísad zpracujeme těsto, nalejeme do plechu na bublaninu a upečeme.
Upečenou buchtu potřeme
CITRONOVOU POLEVOU:
smícháte vymačkanou citronovou šťávu s cukrem ve vhodném poměru dle chuti a potřete, necháte zaschnout.
_________________
_________________
Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude.
Back to top
View user's profile Send private message  
Audrey
kytky 2, meta: 550
kytky 2, meta: 550


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 536

PostPosted: Thu 14.8.2008 12:48    Post subject: Reply with quote

Můj oblíbený recept Smile

Indické kuře s mangovým salátem


Ingredience:

* 4 prsní kuřecí řízky
* olivový olej na pokapání
* 1 lžíce garam masaly (indické směsi
* koření)
* 1 velké zralé mango
* ½ okurky, nebo 1 malá
* ½ malé červené cibule
* hrst čerstvých koriandrových lístků
* 150 ml zakysané smetany nebo bílého jogurtu
* šťáva a nastrouhaná kůra z ½ limetky
* sůl a pepř na dochucení
* chlebové placky k podávání


Příprava jídla:
1. Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem. Kuře potřete olejem i garam masalou, případně osolte. Z každé strany ho opékejte asi šest minut, až získá kůrčičku a bude propečené.

2. Mezitím oloupejte mango a rozkrájejte ho na úzké klínky. Okurku podélně rozpulte a šikmo pokrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na jemná kolečka. Pak přísady na salát smíchejte s koriandrovými lístky a rozdělte na talíře.

3. Zakysanou smetanu zamíchejte s limetovou šťávou a kůrou, podle chuti osolte i opepřete a navršte z ní kopečky na talíře. Pečená prsíčka příčně nakrájejte na silné plátky, naaranžujte k salátu a podávejte s chlebovými plackami.

_____________________________________________________________

A pak ještě jedna sladká stálice:

Tiramisu po česku



Ingredience: 2 balíčky piškotů, 2 pomazánková másla, 2 šlehačky, 200 g moučkového cukru, silná káva, rum

Postup přípravy: Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému. Dáme do chladu na 24 hodin uležet. Před podáváním posypeme kakaem.
Back to top
View user's profile Send private message  
Rozárka
kytky 5, meta: 4650
kytky 5, meta: 4650


Joined: 15 Jan 2007
Posts: 4378
Location: Česká republika

PostPosted: Thu 14.8.2008 12:52    Post subject: Reply with quote

Tenhle recept na tiramisu je nejlepší a nejrychlejší. Akorát u nás nikdy nevydrží odležet těch 24 hodin Smile
Back to top
View user's profile Send private message  
Suny
..........................


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 12995

PostPosted: Thu 14.8.2008 13:01    Post subject: Reply with quote

tak nějaké mé oblíbené recepty co tu ještě nebyly, ale bez fotek:

CHEESE CAKE

2x tmavé sušenky Bebe
4x vanilkový cukr
200g cukru krupice
150g zakysané smetany
4 vejce
3x tvaroh plnotučný (ve vaničce)
1 citrón
2-3 limetky
Skořice
100g másla
__________________________________________________________________________
▪ sušenky bebe rozdrtíme na menší kousky, přisypeme 1 vanilkový cukr a trochu skořice
▪ roztavit máslo a smíchat se směsí
▪ upěchovat na dno formy
▪ vejce včetně bílků ušleháme do pěny s 200g cukru a 2 vanilkovými cukry
▪ přidáváme postupně 3 tvarohy a šleháme pomaleji
▪ přidáme šťávu z jedné limetky (můžeme přikyselit i citrónem)
▪ nalijeme do formy a pečeme 1hodinu na horký vzduch a asi 150°
▪ vyndáme, necháme chvilku odležet a nahoru nalijeme zakysanou smetanu + 1 vanilkový cukr + šťávu z limetky
▪ posypeme kůrou z limetek
▪ pečeme ještě 5-10minut


DORT MALAKOV
Piškotová hmota:
• 2 vejce
• 50g cukru
• 30g polohrubé mouky
• 30g škrobové moučky
• 2lžičky citrónové kůry
Krém na ozdobení:
• 200g zakysané smetany
• 85g cukru moučka
• 100ml Amaretta
• 2x vanil.cukr
• 550ml smetany ke šlehání
• 50ml mléka
• 38cukrářských piškotů
• 2lžíce sekaných ořechů

Troubu předehřejeme na 180°, vymažeme nebo vložíme papír na pečení do dortové formy.
Oddělíme žloutky od bílků, ze žloutků, 2lžic horké vody a 25g cukru ušleháme krém. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme sníh. Smícháme s moukou, se škrobem a citrónovou kůrou. Směs zamícháme do žloutkového krému a vmícháme sníh. Hmotu naplníme do formy a pečeme cca 25minut.

Utřeme zakysanou smetanu, 70g moučkového cukru, 1vanil.cukr a 70ml likéru. Na chvíli dáme do lednice. Vmícháme 250ml ušlehané smetany (se stužovačem)

V mléce rozmícháme zbytek cukru a likéru a pokapeme piškoty.

TIRAMISU
• 4 vejce
• 4 vrchovaté lžíce cukru pudru
• 500g plnotučného tvarohu
• šlehačka
• 2 pytle piškotů
• citrónová kúra
• káva presto + likér (amareto)

Rozšlehat žloutky s cukrem – přidat tvaroh a opět šlehat
Ušlehat šlehačku a smíchat s tvarohem
Ušlehat bílky -> zabalit sníh do hmoty

Presto uvařit a přidat likér -> nechat vychladnout

Postupně vrstvit piškoty – prokapat likérem a nakonec krém. Poslední vrstva je krémová, kterou posypeme /hodně/ kakaem.


JABLKOVÉ ŘEZY - nejlepší co znám
28 dkg polohrubé mouky
28 dkg másla
2x žloutek
sůl
Náplň: jablka, cukr, skořice

Těsto mnout rukama, nechat odpočinout v lednici, opatrně válet (hodně mouky)
2 placky, mezi ně náplň

Péci asi na 200°C a horký vzduch

Posypat cukrem pudrem a vanil. cukrem.
_________________

If you want to make God laugh, tell him about your plans.

-Woody Allen-
Back to top
View user's profile Send private message  
Audrey
kytky 2, meta: 550
kytky 2, meta: 550


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 536

PostPosted: Thu 14.8.2008 13:03    Post subject: Reply with quote

Rozárka wrote:
Tenhle recept na tiramisu je nejlepší a nejrychlejší. Akorát u nás nikdy nevydrží odležet těch 24 hodin Smile

To u nás taky ne, za pár hodin je vždycky pryč Smile
Back to top
View user's profile Send private message  
spanish.eyes
vi, ale nedba


Joined: 20 Nov 2007
Posts: 37702
Location: Praha

PostPosted: Thu 14.8.2008 13:17    Post subject: Reply with quote

my taky delame tiramisu z pomazankoveho masla a je to dokonale Razz ale verim ze i z toho tvarohu jak psala suny to jde
_________________
She's a rainbow and she loves the peaceful life
A change of heart comes slow..
*
Je třeba žít, je třeba milovat, je třeba tvořit
(JK)
Back to top
View user's profile Send private message  
Shrew
_______________


Joined: 02 Jan 2007
Posts: 21743

PostPosted: Thu 14.8.2008 13:18    Post subject: Reply with quote

Audrey wrote:
Rozárka wrote:
Tenhle recept na tiramisu je nejlepší a nejrychlejší. Akorát u nás nikdy nevydrží odležet těch 24 hodin Smile

To u nás taky ne, za pár hodin je vždycky pryč Smile


souhlas, tiramisu s tím pomazánkovým máslem je nejlepší!
_________________
Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude.
Back to top
View user's profile Send private message  
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Jídlo All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 116, 117, 118  Next
Page 2 of 118

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
additional terms