Claris, ja delala noky, ale nakonec mi z toho vzesly knedlicky
A udelala jsem je nakonec ve smetanovy omacce, protoze jsem si rikala, ze by to na nas v tom salvejovym masle bylo asi moc suchy a malo chuti.
Dala jsem si varit brambory a dyni. Mezitim jsem si pripravila smetanovou omacku. Zpenit salotku na masle, pridat cesnek, slaninu, spenat, piniovy orisky, zalejt smetanou, pridat parmezan, aby omacka trochu zhoustla, dochutit soli a peprem. Uvareny brambory s dyni jsem si rozstouchala, pridala sul, pepr, strouhany parmezan, ale ten neni potreba, vejce a pridavat hladkou mouku tak dlouho, dokud z ty hmoty nepujdou tvarovat noky/knedlicky. Knedlicky nahazet do vrouci trochu osoleny vody, az vyplavou tak hodit do panve s omackou, prohodit tak, aby byly rovnomerne obaleny omackou a servirovat posypany parmezanem.
Takhle to dopadlo, bylo to moc dobry, musim rict.
A na ten cockovej salat jsem nasla spoustu receptu, jak ho delat, nakonec jsem nejak vsechny ty recepty pospojovala a pouzila suroviny, co jsem mela zrovna doma. Uvarila jsem si cervenou cocku a mungo fazolky (ve dvou hrncich, mungo fazolky potrebuji vic casu), v panvi jsem si nechala trochu prohrat (ale jen tak do krupava) cherry rajcata, spenat, trochu cesneku, jarni cibulku a hladkolistou petrzel. Mezitim jsem si pripravila zalivku ze zakysany smetany, balzamika, vinnyho octa, trochu medu, horcice a citronovy stavy a vsechno to i s cockou mungo fazolkama zamichala v panvi.
Vcera jsem delala dynovy rizoto s gorgonzolou, janeira me tu na nej nalakala, podle catandcook.cz a bylo teda vyborny!
A dneska potrebuju spotrebovat vsechny zeleniny, tak udelam pecenou zeleninu v troube (mrkev, brokolice, cerveny brambory, bataty), kureci kridla a uzenou majonezu.