|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Mo Cuishle kytky 8, meta: 17650
|
Posted: Fri 18.4.2008 19:08 Post subject: Téma o dokazování :) |
|
|
Na základě tématu o ničem mě napadlo několik zajímavých otázek, na které bych ráda znala váš názor a nechci, aby to v tom tématu zapadlo, proto zakládám nové..
Co pro vás znamená, že někdo něco dokázal? Vnímáte takové lidi "jinak"? Jak? Chováte se k takovým lidem jinak?
Co jste dokázali vy?
Co byste v životě chtěli dokázat?
Dokazujete si něco (nebo byste si chtěli něco dokázat)? Co a jakým způsobem? Proč?
Je něco, co vás mrzí, že jste nedokázali? _________________ Bye
|
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Fri 18.4.2008 19:28 Post subject: |
|
|
taky jsem to chtěla založit..
Co pro vás znamená, že někdo něco dokázal? Vnímáte takové lidi "jinak"? Jak? Chováte se k takovým lidem jinak?
někdo něco dokázal, znamená, že si splnil svůj sen vlastním úsilím a dřinou nebo že dosáhl něčeho co nedokáže jen tak někdo.. takových lidí si vážim
Co jste dokázali vy?
nic, vážně, ať přemýšlim jak chci..
Být samostatná, šťastná, pořídit si rodinu a zabezpečit ji po všech stránkách, zhubnout .. dokázat svým rodičům, že 25let nesplachovali prachy do hajzlu[b]
Dokazujete si něco (nebo byste si chtěli něco dokázat)? Co a jakým způsobem? Proč?
chtěla bych si splnit svoje sportovní sny, a taky to že jsem k něčemu a ne k ničemu
Je něco, co vás mrzí, že jste nedokázali?
jo, dodělat VŠ, vydělat prachy, žít, zformovat tělo,.........................[/b] _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Fri 18.4.2008 19:42 Post subject: Re: Téma o dokazování :) |
|
|
Někdo něco dokázal=změnil k lepšímu, co mělo ohlas/vydrželo/ovlivnilo dění i po jeho smrti...
Co jste dokázali vy? o jé, já ještě žiju, ale dokázala jsem malé věci, co ovlivnily jen mne
Co byste v životě chtěli dokázat? chtěla bych pohnout s tím dějepisectvím, kurňa, takhle to v naší kotlině dál nejde
Dokazujete si něco (nebo byste si chtěli něco dokázat)? Co a jakým způsobem? Proč?¨Sama sobě si nic dokazovat nemusím, já vím, co jsem zač, saň sedmihlavá
Je něco, co vás mrzí, že jste nedokázali? je mi ještě jen 18, až mi bude 81, tak budu možná schopná odpovědět |
|
Back to top |
|
|
Britannia My wild Irish rose
|
Posted: Fri 18.4.2008 19:44 Post subject: |
|
|
Dokázat něco je hodně relativní pojem. V podstatě to pro mě znamená to, že člověk dokázal něco, co dlouho bylo nad jeho možnostmi, nebo něco, o čem všichni pochybovali a tvrdili, že to nedokáže... že něčeho docílil svojí pílí a vytrvalostí a odhodláním a úsilím, nebo že překonal něco mimořádně těžkého, co by jiné třeba porazilo. K lidem, co něco dokázali, se nechovám jinak... motivují mě, protože vidím, že to jde, ale nechovám se k nim nijak výrazně jinak než k ostatním. Myslím si, že každý může něco dokázat... záleží na tom, jestli chce. (ale zase.. kdo nemůže, jak chce, musí chtít, jak může)
Co jste dokázali vy?
Změnit to schéma života, co pro mě měla nalinkované matka... sama se naučit to, co právě studuju... a také se dostat na školu... překonat těžká období... a zůstat sama sebou, navzdory tlaku vrstevníků na gymplu i všude jinde, a tím pádem být tím, kým teď jsem. A taky jeden drobný vědecký objev.
To ještě nevím. Co se týče kariéry a ostatních věcí, nejsem moc ambiciózní, přestože mám pořád nutkání být co nejlepší. Nestačí mi být dobrá ani lepší... A za "dokazování" považovat hodnoty jako "být šťastná" a "žít tak, abych byla šťastná" moc nepokládám, to je spíš takové přání.
Ano, často si sama sobě musím dokazovat, že nejsem tak špatná, jak si myslím, a obvykle z toho vyjdu tak, že jsem ještě horší Jo, a pořád si musím sobě dokazovat, že je na mě spolehnutí a vůbec všechny svoje vlastnosti, které považuju za dobré.
Ne... Málokdy něco vzdávám. A ani nedělím věci na ty, co jsem dokázala, a ty, které ne. Je pravda, že jsem se zas tak nedokázala vyrovnat s několika věcmi v mém životě, ale to se dá těžko ovlivnit. Všechno beru tak nějak jako sázku do loterie... i když se člověk snaží sebevíc, někdy se mu stejně nepodaří docílit svého. Všechno je to prostě trochu náhoda. _________________ With her fog, her amphetamine and her pearls
she aches just like a woman
but she breaks just like a little girl |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Fri 18.4.2008 19:45 Post subject: Re: Téma o dokazování :) |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Thu 8.5.2008 14:00; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Fri 18.4.2008 19:50 Post subject: Re: Téma o dokazování :) |
|
|
Pro mě to znamená, že člověk dosáhnul něčeho, čeho bych já sama chtěla dosáhnout nebo něčeho, na co vím, že bych neměla nebo bych to ani nechtěla, ale považuju to obdivuhodné. Že ten dotyčný překonal sám sebe a že je tím, co dokázal, tak nějak třeba i prospěšný jiným lidem. Že je spokojený, nadšený pro věc.
Neuvědomuju si, že bych se k takovým lidem chovala jinak, spíš se jima ráda obklopuju, protože jejich přítomnost je nesmírně motivující
Co jste dokázali vy?
Asi ani nic moc... Zatím furt tak nějak proplouvám. Snad jen že jsem vystudovala vš, ale tu má dneska stejně kdekdo
Chtěla bych si udělat doktorát, najít zajímavou práci a být v ní dobrá. Dobře vychovat své děti, mít hezký vztah s partnerem. Zařídit si příjemný domov. Cestovat. Ne nutně přímo za exotikou, ale jednou za čas někam vyrazit, aniž by to zásadně omezovalo rozpočet.
Chtěla bych si dokázat, že nejsem takový neschopa, že se dokážu překonat a zkusit zase řídit.
Ani ne, pořád mám ještě dost času myslím. _________________ Když si člověk postaví dům, vždycky zpozoruje, že se při tom naučil něčemu, co měl rozhodně znát, než začal stavět. |
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Fri 18.4.2008 21:25 Post subject: |
|
|
Něco dokázat u mě znamená překonat sebe samého, jít si přes překážky pro svůj sen, ať už je to cokoliv. Stát se sobě samým největším spojencem a každý den si urvat kus svého života ze spáru strachu a pohodlnosti.
Slovo dokázat u mě znamená podat důkaz sobě samému, že jsem to zvládl, i když se mi to zdálo nemožné (at už jsou to třeba miliony na účtu, nebo jen oslovení dívky, která se mi libí)
Je to strašně férové a zároveň tvrdé v tom, že v tomhle na okolí nikdy nezáleží, člověk nikdy nemůže dokázat nic vůči ostatním lidem, ale jen a pouze vůči sobě samému.
Omezovat svou potřebu něco dokázat, jen v souvztažnosti k ostatním, vždy skončí leda tak u přísloví "Mezi slepými jednooký králem", aneb to, že jednooký vidí, ještě neznamená, že něco vůči těm slepcům dokázal. Každý má jinou startovní pozici a přesto všichni bojují se stejně silným protivníkem...
A těch co vyhrávají si moc vážím a jsou mou ohromnou inspirací a motivací.
A co chci dokázat? Dělat to co si opravdu přeji a cítím. (Což mi zatím moc nevychází, ale snažím se s tím něco dělat) _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Fri 18.4.2008 21:36 Post subject: |
|
|
1. Co pro vás znamená, že někdo něco dokázal? Vnímáte takové lidi "jinak"? Jak? Chováte se k takovým lidem jinak?
pro mě je pojem "neco dokázal" spojené s nejakou bud písemnou formalitou, např. diplomem, složenými zkouškami, anebo viditelně vysokým postavením, postem v práci, vlastním dobře rozjetým podnikáním..no mám k nim respekt, ale záleží, jak moc je mi to, co dokázali, sympatické. nemám ten pojem vyloženě spojený s představou "dobrého člověka"
Co jste dokázali vy?
ještě nic. alepson ne nic, co bych tu mohla napsat jako významného. ale zase si myslím, že jsem se ve spoustě věcí dokázala překonat ( a ve spoustě taky ne no )
já bych hlavně chtěla být štastná. kdybych ze sebe měla vydolovat něco víc, tak určitě se rozvíjet a být dobrá v oblasti, která mě zajímá, pomáhat lidem (ted nemám na mysli žádnou charitu), plus být dobrá matka svým dětěm
Dokazujete si něco (nebo byste si chtěli něco dokázat)? Co a jakým způsobem? Proč? sama sobě si asi nic nedokazuju a druhým už vůbec ne.
myslí že mám spoustu času ještě cokoli napravit=) _________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Fri 18.4.2008 21:44 Post subject: |
|
|
už vim co jsem dokázala udělala jsem čtyři matiky na ČVUT a to mi z mat hrozily čtyřky už na základce _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Fri 18.4.2008 23:30 Post subject: |
|
|
Já jako "dokázat něco" vnímám hlavně věci které po mě zůstanou a něco dají ostatním. Mít dítě a vychovat z něj dobrého člověka, postavit nemocnici, vymyslet lék na rakovinu, nebo video které dokáže naprogramovat i babička. Takových věcí je hodně.
Já jsem toho zatím moc nedokázal. Samotný fakt že dodělám školu (pokud jí teda dodělám) nikomu k ničemu moc nebude. Ale se znalostmi co jsem tam nabral třeba přispěju k tomu aby krabice kterou v práci vymýšlíme dobře fungovala a někam pomáhala lidem, co si ji pořídí. |
|
Back to top |
|
|
Mo Cuishle kytky 8, meta: 17650
|
Posted: Sat 19.4.2008 9:12 Post subject: |
|
|
Podle mě i věci/činnosti/.. , které zdánlivě nikomu nic nemohou dát a nemají v podstatě žádný "materiální" přínos pro nikoho, mohou ve skutečnosti dát hodně a mohou to dát neomezenému počtu lidí.. víru, naději, chuť, že něco taky dokážu, motivaci, chuť postavit se vlastním problémům.. Myslím, že to často může znamenat mnohem víc, že to může být mnohem větší přínos, i když třeba reálně "nezůstanou" a třeba trvají reálně "jen" 2 sekundy.
Dokázat vnímám třeba i ve smyslu, že alkoholik dokáže přestat pít. _________________ Bye
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Sat 19.4.2008 11:10 Post subject: |
|
|
Podle paměřítek jsem v dokazování celkem úspěšná - dostala jsem se na 3 obory, kam brali mnou již zapomenuté malé procento lidí, studuju souběžně dvě školy, neopakuju, na jedné škole mám známky "na červenej", maturitu mám na samé jedničky, z angličtiny překládám a vydělávám tím nemalé peníze, s vyznamenáním a zvláštními oceněními jsem absolvovala výtvarný obor na ZUŠ, na gymnáziu jsem se úspěšně účastnila recitačních soutěží, zpívala jsem ve sboru, procestovala jsem hodně zemí za vlastní peníze, zajímám se o medicínu a buněčnou biologii
Tak a teď doopravdy... jednu školu jsem vzdala ve čtvrťáku, budu ráda, když aspoň nějakou dokončím, zatím to vypadá bledě; práce mi leze na mozek, nedělám vůbec nic užitečného ani zajímavého. Mým největším úspěchem je výroba dortů, asi bych si měla otevřít cukrárnu.
Myslím, že po mě nic hodnotného nezůstane, jako nejschůdnější možnost se mi zdá vytvořit nějaký hodně dobrý překlad dobré knihy. Ale na to asi nemám.
Na gymplu jsem byla odhodlaná učinit nějaký zásadní medicínský objev, pak jsem naštěstí dostala rozum A teď, co jsem zjistila, jak to ve skutečnosti funguje, nevěřím tomu, že by u nás někdo mohl něco objevit, princip grantů to totiž v podstatě znemožňuje
Vychovat dobrého člověka mi přijde jako nadlidský úkol.
Takže asi dokazování nechám na druhých a budu ráda, když se mi podaří prožít spokojený život, což se mi momentálně zdá taky jako dost velký počin. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
josie Chcem sa smiať navždy!
|
Posted: Sat 19.4.2008 11:58 Post subject: Re: Téma o dokazování :) |
|
|
Co pro vás znamená, že někdo něco dokázal? Vnímáte takové lidi "jinak"? Jak? Chováte se k takovým lidem jinak? Neviem na to nejako mudro odpovedat. Ale myslim, ze kazdy clovek moze nieco dokazat. Ci uz nieco velke, ako liek na rakovinu, ale aj mensie- ako napr podat niekomu uspesne prvu pomoc...ten prvy pomoze velmi vela ludom a ten druhy iba jednemu...ale dokazal to, zachranit jeden ludsky zivot a to je velmi cenne...zaroven si nieco moze aj clovek sam dokazat, napr v detstve si povie, ze bude lekar a cely zivot sa o to bude snazit, az to nakoniec dokaze
Co jste dokázali vy?- nic mimoriadne, dostala som sa na hotelovku, comu som bola fakt rada, myslela som si, ze na to nemam...a potom som celkom uspesne bojovala s niecim, co uz vsetci viete
Co byste v životě chtěli dokázat?- chcela by som vystudovat vysoku skolu, alebo mat pracu, ktora ma bavi a uziva ma..zaroven by som chcela mat svoje vlastne zdrave dieta, chcela by si udrzat mojho chlapa
Dokazujete si něco (nebo byste si chtěli něco dokázat)? Co a jakým způsobem? Proč?- tak vo svojom volnom case sa venujem nadramec nemcine, aj napriek tomu, ze nie je nic extra, chcem skusit vysoku a chcem si dokazat, ze ten cas nebol marny, dalej si chcem dokazat, ze sa toho uz nebojim, ale to je tazke
Je něco, co vás mrzí, že jste nedokázali?- zatial ma splnenie snov len caka, takze raz to asi pride |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Sat 19.4.2008 12:09 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sat 7.6.2008 10:03; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
LadyCroft bojovnice!!!
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 13356 Location: flight level over 195 (19500 ft)
|
Posted: Sat 19.4.2008 12:21 Post subject: Re: Téma o dokazování :) |
|
|
s úctou. pro mně to znamená motivaci, že bych měla také něco dokázat.
Co jste dokázali vy? vyhrabat se z těžkých drog, dostat se na v.školu i přes totální ignoraci a zápeky na střední a základce, vydělat si sama velké peníze (tzn být závislá jen sama na sobě)...nic jiného mi zatím nenapadá. dokážu jet autem mimo republiku, řídit hodně daleko a orientovat se v cizině
Co byste v životě chtěli dokázat? dostudovat a získat magisterský titul, pracovat ve firmě,kde si nasbírám kontakty a potom se 2-3 různocharakterními společníky založit firmu. a zabezpečit svojí rodinu (teda pokud nějakou budu mít) a získat respekt okolí
Dokazujete si něco (nebo byste si chtěli něco dokázat)? Co a jakým způsobem? Proč? ano, dokazuji si a dost často. co?toho je víc...a nechci to radši rozebírat
Je něco, co vás mrzí, že jste nedokázali?zatím přestat kouřit, nedokážu přestat ukrutně žárlit a myslet při všem rozumem. nedokážu se zbavit lenosti _________________ women who behave rarely make history |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3 Next
|
Page 1 of 3
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|