výrazné chloupky v obličeji mohou být způsobené zvýšeným testosteronem...i když říkáš, že endokrinologie o.k., testy na testosteron se obvykle neprovádí jako běžné vyšetření (ale nevím, kvůli čemu ti to dělali...já mám třeba problémy se štítnou žlázou a vždycky mi zjištují právě jenom štítnou žlázou, když mi chtěli schválně zjistit testosteron, museli udělat extra vyšetření) a co se týče gynekologie, klidně to může být i cystama na vaječnících (nemyslím hned rakovinu, jsou i folikulární cysty, které vznikají nedostatečným vstřebáním prasklého folikulu po uvolněném vajíčku a dělají takovouhle neplechu) a běžným vyšetřením se nepoznají, leda by ti dělali ultrazvuk vaječníků.
Mám to všechno z vlastních zkušeností, na převálcování toho testosteronského hajzla
mi doktorka předepsala HA Cloe, ale účinky na množství chloupků se dostaví až po delší době- min. 6 měsíců, tak zobu a čekám.
No a ještě jsem si vzpomněla, že existuje ještě daleko víc příčin..., třeba podvyživené holky mívají hodně chloupků, protože se jim dělá málo estrogenu z cholesterolu a tak dál. ..ale to už bych se moc rozepsala, nechci tu dělat přednášku