View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Rose Madder kytky 4, meta: 2950
|
Posted: Thu 19.7.2007 15:34 Post subject: ALERGIE NA SLUNCE |
|
|
Na nohách se mi po slunění objevily červený fleky, které docela dost svrbí. Kolegyně v práci říkaly, že se jedná o alegii na slunce. Tak nevím, nikdy jsme s tím problémy neměla . Fleky jsem objevila i na břiše a zádech, ale už zmizely. Každopádně brzy se chystám do Tuniska a docela se bojím, abych tam nemusela sedět jen na pokoji Nevíte, co proti té alergii můžu dělat? Plánuju, že se objednám radši k doktorovi, aby mi něco napsal, ale nevím...Jinak opalovací krémy s vysokým faktorem jsou samozřejmostí. _________________ Jakmile začne člověk přemýšlet, přestává žít... |
|
Back to top |
|
|
Merykara point of no return
|
Posted: Thu 19.7.2007 15:37 Post subject: |
|
|
ja pojidam rozpustne kalcium. a kdyz ti to vyleze, tak to nestrkat na prime slunicko, nez to zase zaleze. _________________ Every now and then the stars align, boy and girl meet by the great design.
Could it be that you and me are the lucky ones? |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 19.7.2007 15:42 Post subject: |
|
|
A myslíte, že má cenu s tím lítat k doktorovi? Ta kolegyně říkala, že jí na to předepsal nějakej pregnison /či prednison nebo tak nějak/. Jako vůbec se mi k němu nechce, ale zas by bylo dobrý s sebou něco mít. _________________ Jakmile začne člověk přemýšlet, přestává žít... |
|
Back to top |
|
|
amorcillo ...Impossible is nothing...
|
Posted: Thu 19.7.2007 15:43 Post subject: |
|
|
jj, na tohle taky trpím...udělalo se mě to naposledy v Řecku a byl to dost humus...zvlášť teda pak ještě s tím chodit do slané vody, podráždilo se to tím ještě víc a štípalo to a svrbělo jako blázen...
já si to poťupkávala co si pamatuju na sklidnění studeným černým čajem...a pak jsme si přímo v Řecku koupili nějakou mastičku, ale bohužel už nevím název...
ale jinak obecně co nejméně na přímé slunce... _________________
Nejkrásnější vzpomínky jsou ty, při kterých zjistíš, že se usmíváš...
|
|
Back to top |
|
|
Berus kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Thu 19.7.2007 15:57 Post subject: |
|
|
S prednisonem by sis užila.
Last edited by Berus on Fri 20.7.2007 8:58; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 19.7.2007 16:54 Post subject: |
|
|
Berus, můžeš to nějak rozvést? Proč bys ho nebrala? _________________ Jakmile začne člověk přemýšlet, přestává žít... |
|
Back to top |
|
|
Berus kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Thu 19.7.2007 17:03 Post subject: |
|
|
edit
Last edited by Berus on Fri 20.7.2007 8:58; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Nayeli kytky 3, meta: 1250
|
Posted: Thu 19.7.2007 18:01 Post subject: |
|
|
brala jsem take pred dovolenou beta karoten - ale asi treti den, kdyz jsme byli skoro cely den na plazi se mi vyrazka udelala na dekoltu - hrozne to svedelo, jako by mi tam pichalo tisic jehlicek, panthenol mi nepomohl, zkousela jsem bily jogurt a mleko, zmizely mi po tom alespon ty puchyrky, ale zarudle to bylo porad a svedeni zmizelo az po noci... ale rozhodne se to chce mazat - nekolikrat denne |
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
Posted: Thu 19.7.2007 20:45 Post subject: |
|
|
jo to se mi občas stává taky a stává se to i lidem, co na to nikdy netrpěli
a bohužel co tak vím, tak pokud se ti to jednou objeví, už se toho nezbavíš - už se ti to pak objeví po každym delšim slunění
A bohužel nic moc nepomáhá, akorát je dobrý se pořádně osprchovat když vylezeš z moře, pak možná jíst beta karoten, ale to už jsi asi měla dávno začít.
Kamarádka od doktorky dostala nějakou mastičku, nevím jméno, ale efekt to mělo takový, že tam probrečela celou noc, svědilo ji celý tělo a mohla se uplně zbláznit
Já na to měla mastičky hlavně jako dítě, ale nic moc nezabíralo. _________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
|
cloudy kytky 2, meta: 600
|
Posted: Thu 19.7.2007 20:53 Post subject: |
|
|
ja tiey mam alergiu na slnko, pocitujem to hlavne na jar ked zacne pripekat...
pevencia je krmenie sa beta karotenom, "liecba" antihistaminika, ci uz claritine, zodac a pod..su uz aj volne predajne... na flakz, ci svrbiace miesta fenistil gel (tusim tak sa to vola), popripade calcium panthotenicum, vyhybat sa silnemu slnku... otazne je, ci nemas nahodou alergiu aj na opalovaci krem a jeho kombinaciu so slnecnym ziarenim...
ad prednison: uricte nie, len na alergiu, je to glukokortikoid synteticky, zabrani sice svrbeniu a alergickym reakciam, ale neriesi problem a nesie so sebou kopec neziaducich ucinkov.. u zvierat ho mame ako liek poslednej volby, resp samotne glukokortikoidy len chvilkovo ako prvu pomoc na ulavenie pred ucinkom terapie... ale su ludia, co to aplikuju vzdy a vsade |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Thu 19.7.2007 22:15 Post subject: |
|
|
Mne se to letos stalo taky a to jsem ten typ, co se nikdy nespali a hned zhnedne.. v lekarne mi na to dali zodac a ten pomohl.. jinak asi pomaha jen nevystavovat se tolik primemu slunci, no.. |
|
Back to top |
|
|
bublinka111 never satisfied
|
Posted: Thu 19.7.2007 22:20 Post subject: |
|
|
panthenol je uplne skvely, ten co je penovy, mna vzdy najpvr hrozne specie a scervenaju mu hlavne prsa a priehlavky na nohach, takze potom sa vacsinou veru slnim v triku, a ochranny faktor pod 15 nemam _________________ all i wanna do is have some fun....) |
|
Back to top |
|
|
Sluníčko:-) hu
|
Posted: Thu 19.7.2007 22:43 Post subject: |
|
|
Mně se občas taková vyrážka od slunce objeví v dekoltu,musim se namazat vyšším ochr. faktorem...Takže jestli jedeš do Tunisu tak si sebou přibal 60ku ať tam nemáš problémy... |
|
Back to top |
|
|
|