|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Matylda kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Fri 31.8.2007 6:42 Post subject: Pohled na život |
|
|
Jací jste? Optimisti, pesimisti, jak vnímáte události kolem vás? Jak vás to ovlivnuje?
Napadlo mě to proto, že jsem včera s Tomem přemejšlela o sobě. Jsem po tátovi pesimista. Když se něco stane, co neni zrovna pozitivní, vidim všechno do budoucna s tim spojený černě. I ve vztahu. Jak se nějak víc pohádáme, už vidim rozvod, už přemejšlim, kde bych bydlela a tak. Ted mam problémy s tou hlavou, často mě bolí, a já neustále přemejšlim, než někam jedu či jdu, jestli mě ta hlava nechytí, co pak budu dělat, a celkově vidim svojí zdravotní budoucnost blbě. Že třeba nezvládnu dítě, že budu mít z těch prášků játra v pr. apod. Tom to nechápe, řiká, že nemůžu všechno brát tak černě. Jenže jak to mam udělat? Já jsem taková byla vždycky a vim, že to můj život dost negativně ovlivnuje. Možná i proto mě pak ta hlava bolí víc a častějc, než by sama od sebe bolela.. Odráží se to i na mym žaludku, jak se něčim takovym užírám, je mi pak blbě. Strašně obdivuju lidi, který všechno berou, jak to je, a ještě dokážou rozdávat dobrou náladu druhejm.. Přenášet jí.. Já bych tak strašně chtěla tohle umět.. |
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
Posted: Fri 31.8.2007 6:48 Post subject: |
|
|
já bych řekla, že su realistickej optimista. Nevidím všechno jenom růžově, ale na všem se snažím najít neco pozitivního. |
|
Back to top |
|
|
terrynka kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Fri 31.8.2007 6:52 Post subject: |
|
|
Ja to taky neumim, jsem od jakziva pesimista. Vsechno vidim cerne, blbe a zle. Vzdycky pomyslim na ty horsi varianty, co by kdyby... mela bych s tim neco delat |
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
Posted: Fri 31.8.2007 6:58 Post subject: |
|
|
realista, občas optimista, co se zdraví týče pesimista - moc se koukám na filmy z lékařského prostředí asi, ale mně když něco je, hned uvažuju nad těma nejhoršíma nemocema
A jinak všechno růžově nevidím, ale zároveň se ničím dopředu nestresuju, nemá to cenu. Až přijde nějaký problém, stejně ho budu muset vyřešit, tak proč se deptat dopředu. Možná jsem i trochu flegmatik, hodně věcí mi je fuk a neřeším to, ale z největší části jsem cholerik, po tátovi. _________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Fri 31.8.2007 6:59 Post subject: |
|
|
ja som taky optimisticky realista povedala by som.. snazim sa na veci divat z toho lepsieho pohladu (aj ked nie vzdy je to ten, ktory mi napadne ako prvy). Hoci realne viem ako priblizne dana vec dopadne, obccas ma chyti nalada, ze chcem len plakat a dat zo seba to napatie a stres a naschval si predstavujem vselijake scenare, situaciu si zhorsujem tisic nasobne a predstavujem si ovela hrosie veci, len aby som plakala viac a viac (ale iny vplyv to na mna nikdy nemalo). |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 31.8.2007 7:07 Post subject: |
|
|
Já právě nechci dopadnout jako můj děda nebo teta. Oba jsou strašný pesimisti, zapšklý, snad se v tom i vyžívaj, a oba jsou docela dost nemocný a užíraj se tim, myslim si, že ty jejich choroby jsou stejně nejmín z jedný poloviny vsugerovaný Psychika dokáže hodně se zdravím zamávat |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 31.8.2007 7:09 Post subject: |
|
|
na tom neco bude, já měla akorát loni v zimě takovou lehčí chřipku, ale to měla půlka republiky tou dobou, jinak sem byla opravdu nemocná naposled ve druháku na střední. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Sluníčko:-) hu
|
Posted: Fri 31.8.2007 7:11 Post subject: |
|
|
Jsem z valný části pesimista.Většinou vidim věci černějc než jaký doopravdy jsou (nebo budou).Mam s tim někdy i problémy ve vztahu.Objeví se nějakej mráček a já už dělám komára z velblouda a myslim na rozchod...Trápí mě to a už jsem i přemejšlela nad návštěvou psychologa,jestli by mi nepomoh a nenaučil mě jak vnímat věci z tý lepší stránky a nevidět na všem jen tu temnou stránku...ale to asi neni důvod k návštěvě psychologa,jenže nevim,jak si sama pomoct,štve to nejenom mě,ale někdy i mý blízký... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 31.8.2007 7:13 Post subject: |
|
|
tak takovy problemy taky nemam. Ale verim tomu, že tyhle veci jsou zpusobeny psychikou z velke časti. mama je hroznej pesimista, hned za všim vidi to nejhorši a porad si stežuje jak ju boli hlava, žaludek, neni ji celkove dobře a přitom po fyzicke strance je v poradku
Taky obcas neco vidim v černych barvach, třeba když mam strach o nekoho tak si představuju hned to nejhorši, ale celkově vzato si problemy moc k tělu nepřipouštim. Zdalky se zdaji menši a zvladnutelnějši. Proč si taky zbytečně ničit sebevedomi a trapit se. Na to je život moc kratkej |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Fri 31.8.2007 7:46 Post subject: |
|
|
Suny wrote: | realista, občas optimista, co se zdraví týče pesimista - moc se koukám na filmy z lékařského prostředí asi, ale mně když něco je, hned uvažuju nad těma nejhoršíma nemocema
A jinak všechno růžově nevidím, ale zároveň se ničím dopředu nestresuju, nemá to cenu. Až přijde nějaký problém, stejně ho budu muset vyřešit, tak proč se deptat dopředu. Možná jsem i trochu flegmatik, hodně věcí mi je fuk a neřeším to, ale z největší části jsem cholerik, po tátovi. |
ty jsi asi moje dvojce mam to uplne stejne,spousta veci je mi sumak,ale cholerik jsem taky....
a co se tyce zdravi,tak jsem super hypochondr,taky vymyslim hned ty nejhorsi nemoci... ale pomalu se to se mnou zlepsuje,snazim se nepremyslet nad kravinama a hned je mi lip _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Sluníčko:-) hu
|
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Fri 31.8.2007 7:55 Post subject: |
|
|
no,nevim taky se to nedari uplne stoprocentne,ale uz si proste uvedomuju, ze mi to nedela dobre, ze si tim akorat ztezuju zivot a za to mi to nestoji u me je to prave nejhorsi tou hypochondrii,to je desny _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Ness always in love....
|
Posted: Fri 31.8.2007 8:15 Post subject: |
|
|
Já jsem takový flegmatický pesimista. Ale i toho optimismu ve mě špetka je. |
|
Back to top |
|
|
bublinka111 never satisfied
|
Posted: Fri 31.8.2007 8:27 Post subject: |
|
|
navonok pred sirsou verejnostou som realista, trosku strajchnuty optimistom, ale v uzkom kruku blizkych/priatel, segra../ som skor pesimista tiez najma co sa tyka zdravi alebo buducna... vidim katastroficke scenare, bojim sa vzdy najhorsieho , /ale potom si sice vytrpim noci strachu a nakoniec mozem byt milo prekvapena ze mi moje hrozne prognozy nevysli/ _________________ all i wanna do is have some fun....) |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Srdeční záležitosti |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4 Next
|
Page 1 of 4
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|