|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Bibi kytky 7, meta: 16650
|
Posted: Mon 26.11.2007 9:51 Post subject: PRÁCE V ZAHRANIČÍ |
|
|
Loni v létě jsem laškovala s myšlenkou, že bych na tři měsíce třeba odjela pracovat do zahraničí. Spolužačka byla dělat plavčici v Americe a nemohla si to vynachválit (závidím, závidím, závidím )
mno a protože je to levnější a výhodnější zařizovat dost s předstihem, tak nad tím teďka začínám intenzivněji uvažovat. Akorát mám strašný strach, že když si teď něco zařídím, tak že v tom létě se něco strašného stane a já budu muset odjet pryč prostě že mě tu budou potřebovat a co já pak s tím? |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 26.11.2007 9:52 Post subject: |
|
|
mno a chtěla jsem se tedy zeptat, jestli s tím máte nějaké zkušenosti vy, nebo nějací vaši blízcí, popř. jestli vás to taky láká |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Mon 26.11.2007 9:54 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Tue 12.2.2008 21:02; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
pam kytky 7, meta: 12650
|
Posted: Mon 26.11.2007 10:13 Post subject: |
|
|
...
Last edited by pam on Sat 4.9.2010 19:57; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Shetire ne to fakt nejsem já..
|
Posted: Mon 26.11.2007 10:16 Post subject: |
|
|
4 měsíce v Řecku.
No peníze nic moc, šef magor. Ale jinak - nedokážu si představit, že už bych byla v létě tady. Musím říct, že mi to dalo docela dost po jazykový stránce a i po takovým to "osamostatnění".
Sehnala jsem si to na místě, přes agenturu bych asi nejela. Mohla jsem kdykoliv odejít - neodešla, ale měla jsem.
Dělala jsem v cestovní kanceláři - prodavala výlety, pujcovala auta, měnila peníze.
Po večerech jsem ještě dělala na baru. _________________ Bejt tebou nechodim nikam, je poslední duben a věř mi. To holka jako já - sama bejt nesmí. |
|
Back to top |
|
|
la fraise .
|
Posted: Mon 26.11.2007 10:17 Post subject: |
|
|
Kamaradka byla loni jako au-pair v Irsku, pres Student Agency, narazila na celkem dobrou rodinu, kde mela vysoke kapesne a de facto delala jen presne to co mela v popisu prace..
Byla tam jina holka, kterou zmlatilo dite, holka, ktera mela v lednicce oznaceny potraviny na, ktery nema narok a tak..
Letos mozna pojedeme spolu, ta zenska ma pry spoustu kamaradek, ktery nemuzou sehnat au-pair ( ) tak kamosce rikala, ze si ma vzit nejakou kamaradku, ovsem nejsem si jista, jestli do toho vlastne chci.. _________________ We're happy free confused and lonely in the best way. It's miserable and magical, oh, yeah.
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 26.11.2007 10:19 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 26.11.2007 10:20 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Tue 12.2.2008 21:01; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Mon 26.11.2007 10:21 Post subject: |
|
|
Segra je přes rok v Lodnýně jako aupair - je hodně spokojená (ale u ní tu už o neberu jako práci v zahraničí ).
Kamarádka jezdí s přítelem roky do Holandska na různě dlouhé období (nejdýl tam byli přes rok, ale někdy jen třeba půl roku a půl tady). Co se týká práce tak to není žádná ulejvárna (zvlášť pro kluky), ale už jsou tam dlouho a tak je to lepší (kamarádka ted dělá v reklamní agentruře). Vydělají si tam poměrně hodně peněz, učí se jazyk - jsou myslím hodně spokojeni.
Rok byli i v Belgii, ale tam to nebylo tak dobrý.
Druhá kamarádka žije a pracuje v Mnichově (taky už nějaký ten rok, ale zatím pořád načerno).
Znám jen dvě slečny co byly nějak krátkodobě - kamarádka na prázdniny jak aupair v Anglii a druhá taky jen přes prázdniny myslím v Irsku.
Nevím co se týká normální práce, ale já osobně bych jako aupair přes agentruju nejela. Ty zkušenosti co máme mi stačí. Jedině do rodiny, kterou někdo zná nebo na vlastní pěst (to vyjde nastejno). |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 26.11.2007 10:23 Post subject: |
|
|
Bibi Jako pokojska NE!!!!!
Budou tě mít za služku - opravdu, byli případy, kdy pokojský žehlily, praly a ještě uklízely byty vedení. To fakt ne. Pokud budeš na hotelu vždycky si najdou něco, aby si poklidila, nebo udělala. _________________ Bejt tebou nechodim nikam, je poslední duben a věř mi. To holka jako já - sama bejt nesmí. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 26.11.2007 10:27 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 26.11.2007 10:29 Post subject: |
|
|
Theresa wrote: | shetire: ja si myslim, ze hlavne delat pokojskou je docela spinava prace. |
Hm .. je fakt, že třeba Angláni byli děsný prasata, co Božena (naše pokojska z Polska) povídala, tak všude poblito, promočený (od čeho?) postele - a oni ty prasata prostě to nechaj na ni, aby to uklidila a ani se za to nestdyděj._________________ Bejt tebou nechodim nikam, je poslední duben a věř mi. To holka jako já - sama bejt nesmí. |
|
Back to top |
|
|
pam kytky 7, meta: 12650
|
Posted: Mon 26.11.2007 10:32 Post subject: |
|
|
...
Last edited by pam on Sat 4.9.2010 19:56; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 26.11.2007 10:32 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 26.11.2007 10:38 Post subject: |
|
|
pam wrote: | A jak to vypadá, když se jede na vlastní pěst? To si teda koupíte jízdenku, dorazíte někam do cizího města a až tam sháníte práci? |
u mně to bylo tak, že jsem si koupila zajezd normálně na KOrfu - s tím, že jsem si předtím našla praci v Rodě v baru (Domos - fakt perfektní vřele doporučuju ), tam jsem byla dva dny a jedna holka, co tam taky dělala mi řekla, že když nebudu dost dobrá tak můžu být tak akorát děvka pro Albánce - jsem se sbalila a odjela do Agios Stefanos, kde byla mo¨je mama na dovolený s tím, že teda pojedu domů.
Ale jelikož to bylo na začátku května, tak mi tam nabídky chodily na praci ze všech stran. Vybrala jsem si Arillas a tu cestovní kancelář. Jinak je normální v Řecku "se nabízet" - zní to šíleně, ale všichni, co jsem tam znalo to tak dělali.
Příšti rok chci za bar. Kontaktů mám mraky - tak ještě nevim pro, co se rozhodnu =) ne nechci machrovat
Ale opravdu tam je normální, že jdeš v květnu po letovisku a lidi se vás ptaj, jestli nemáte zájem o letní brigadu - no skoro takhle.
Třeba, když jsem šla někam sednout na bar nebo tak._________________ Bejt tebou nechodim nikam, je poslední duben a věř mi. To holka jako já - sama bejt nesmí. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
|
Page 1 of 8
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|