|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Sat 14.4.2007 18:24 Post subject: Demonstrace proti státním maturitám |
|
|
4.května se v Praze uskuteční demonstrace proti státním maturitám, a protože my to máme do Prahy daleko, chceme udělat demonstraci ve Zlíně. Dáme se do toho s kámoškou, do škol rozešlem plakáty, to není problém. Ale potřebuju poradit, jak sepsat dopis, kterým oznámíme na úřadě, že hodláme udělat demonstraci, protože se to musí dopředu nahlásit a taky bychom měli mít asi sepsány nějaké důvody, proč státní maturity nechcem. Prostě nějaký papír, který předáme na úřadě. Tak kdyby mi někdo poradil, chci aby to mělo nějakou úroveň a já s tímhle nemám žádnou zkušenost a navíc to hodně spěchá. _________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
prosím dej, ať aspoň trochu umím ve tvých vzkazech číst.
Prosím dej, ať řeči stromů aspoň trochu rozumím,
ať vědí, že se učím a že nic neumím.
Dej, ať zlomím svoji pýchu, dej mi hledat pokoru,
když se trápím zbytečnostmi, ať pohlédnu nahoru.
Ať mi stačí dohlédnout na obzor, který jsi mi dal,
ať se smířím se vším, co jsi mi kdy vzal. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Sat 14.4.2007 18:39 Post subject: |
|
|
A proč teda státní maturity nechcete? _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
chewing_cow kytky 4, meta: 2350
|
Posted: Sat 14.4.2007 18:39 Post subject: |
|
|
Neni na to nějakej formulář?
Ed - je . _________________ No moc nekoukejte. Chci zpátky olymp. |
|
Back to top |
|
|
Suga kytky 5, meta: 4950
Joined: 08 Jan 2007 Posts: 4897 Location: Kde mám ty fialový kytky?!
|
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Sat 14.4.2007 18:55 Post subject: |
|
|
Suga - jenže to podle mě státní maturity nezlepší. Jsou prostě střední školy, střední odborné školy a pak gymnázia. Rozdíl mezi tím podle mě bude vždy. Většina středních škol má zaměření (gymnázia asi taky) + zaměření na praxi. Má odorné předměty a prostě na ty "klasické" už není tolik prostoru. Třeba já chodila na střední odbronou školu - na poštovní. Měli jsme "pošták" 5x týdně, 3x týdně ekonomiku, 2x obchodní korespondeci a proto matiku jen 2x. Nikdy jsme se tak nemohli naučit tolik jako na gymplu
Nevím na jakou střední jsi chodila a co se učíte "znovu", já taky na vysoké na účtu věděla pomalu víc než přednášející (já vím, to je taky o její úrovni) a lidi z gymplu se všechno učili od znovu, v matice zase na začátku naopak.
Nevím proč vadí státní maturity Claris, ale mě na nich třeba trochu zaráží to, jak jsou pořád někde chyby, špatné zadání atd. Roky už se to zkouší a pořád to ne a ne dotáhnout do nějaké "finální" podoby. |
|
Back to top |
|
|
Kytina Guest
|
Posted: Sat 14.4.2007 18:58 Post subject: |
|
|
Kdyz statni maturity nechces, tak bys snad mela sama vedet proc je nechces a ne chtit poradit, ne?
Sorry, ale muj nazor na demonstraci proti statnim maturitam je negativni. |
|
Back to top |
|
|
synapse
Joined: 16 Jan 2007 Posts: 2695 Location: země Pána Koblih a jeho tupých voličů
|
Posted: Sat 14.4.2007 18:58 Post subject: |
|
|
nějaké ty názory si můžete přečíst tady
a tadyje i-petice, kdyb měl někdo zájem. _________________ MIAOW!
Last edited by synapse on Sat 14.4.2007 19:10; edited 2 times in total
|
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
|
Back to top |
|
|
synapse
Joined: 16 Jan 2007 Posts: 2695 Location: země Pána Koblih a jeho tupých voličů
|
Posted: Sat 14.4.2007 19:20 Post subject: |
|
|
Já si také myslím, že ty rozdíly ve středoškolském vzdělání budou vždycky, i kdyby nakrásně nějakou státní maturitu udělali. Věřit tomu, že když budou všichni studenti maturovat státně, budou mít i stejné vzdělání, je stejná blbost, jako si myslet, že (třeba) všichni gymnazisté jsou stejně vzdělaní. Ono to totiž podle mě záleží hlavně na jiných věcech, než je učební osnova- třeba kvalita profesora atd.
Dále si ale myslím, že kdyby se státní maturita tolik nemedializovala a nedělali z ni takové "bububu", tak by ji studenti přijímali mnohem lépe a nestresovali by z ni. (I když možná bych mluvila jinak, kdybych byla v kůži těch, které to příští rok čeká).
Takže teoreticky jsem proti státní maturitě, ale nic z toho nedělám. _________________ MIAOW! |
|
Back to top |
|
|
Aduška zjisti, kdo jsi, a tím se staň.
|
Posted: Sat 14.4.2007 20:14 Post subject: |
|
|
Byzzy wrote: | Kytina wrote: | Kdyz statni maturity nechces, tak bys snad mela sama vedet proc je nechces a ne chtit poradit, ne?
Sorry, ale muj nazor na demonstraci proti statnim maturitam je negativni. |
Myslím, že Claris chtěla poradit spíš jak to zformulovat. Ale možná se pletu |
Taky si myslím
Quote: | Dále si ale myslím, že kdyby se státní maturita tolik nemedializovala a nedělali z ni takové "bububu", tak by ji studenti přijímali mnohem lépe a nestresovali by z ni. (I když možná bych mluvila jinak, kdybych byla v kůži těch, které to příští rok čeká).
Takže teoreticky jsem proti státní maturitě, ale nic z toho nedělám. |
No nevím ale přijde mi rozdíl jestli dělat jednu maturitu, nebo rovnou dvě._________________ Srdce lidské má příliš mnoho snů, než aby mohlo být šťastno. |
|
Back to top |
|
|
Suga kytky 5, meta: 4950
Joined: 08 Jan 2007 Posts: 4897 Location: Kde mám ty fialový kytky?!
|
Posted: Sat 14.4.2007 20:20 Post subject: |
|
|
Byzzy... ale nějakou matiku tu já zrovna nemyslim, myslim třeba Offici protože ty se probíraj přeci všude. Nebo aj, celá střední byla o tom že sem si opakovala základku, nová byla tipuju tak třetina ani ne. Tomu říkám rozvoj |
|
Back to top |
|
|
Aduška zjisti, kdo jsi, a tím se staň.
|
Posted: Sat 14.4.2007 20:24 Post subject: |
|
|
Sugababe wrote: | Nebo aj, celá střední byla o tom že sem si opakovala základku, nová byla tipuju tak třetina ani ne. Tomu říkám rozvoj |
asi jste měli dobrou základku.. závidim_________________ Srdce lidské má příliš mnoho snů, než aby mohlo být šťastno. |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Sat 14.4.2007 22:15 Post subject: |
|
|
synapse wrote: | (I když možná bych mluvila jinak, kdybych byla v kůži těch, které to příští rok čeká).
Takže teoreticky jsem proti státní maturitě, ale nic z toho nedělám. |
já bych taky mluvila jinak, kdyby mě to čekalo. z "normální" maturity jsem byla taky poprděná až na půdu, takže z tohohle bych byla poprděná dvojnásob. ale jelikož už mám po maturitě a vím, že není zrovna z čeho být poprděn, tak jinak mluvim.
navíc když jsem dělala maturitu já, tak na nás testovali verze těch "státních" maturit (tak nanečisto). já si pamatuju akorát tu "státní" ze zsv, protože jsem si tehdy řikala, že tohle snad nemůžou myslet vážně. bez učení levou zadní.
takže pokud to je tak, že je společná státní maturita, která má zaručit určitou úroveň maturity jako takové (takže úroveň vědomostí bude požadována tak nějak průměrná), a ještě k tomu "školní" maturita, kde si úroveň určuje škola (má to tak nějak vypadat, ne?), tak proč ne. a rozhodně bych to nebrala jako dvě maturity. učit se budete tak jako tak. |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Sat 14.4.2007 22:29 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Fri 6.6.2008 10:38; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
Posted: Sat 14.4.2007 23:46 Post subject: |
|
|
hrozně se mi líbí, co tu napsala Byzzy, myslím si to samé ale tak pěkně bych to nikdy nenapsala...=)
jinak, minulý rok jsem měla tu čest zkusit si státní maturity taky, a jen v testu z angličtiny jsme s děckama v průběhu zkoušky objevili dvě nejasnosti, jedna z nich byla podle mě normální logická chyba v zadání... vůbec nechápu jak si něco takového může ta firma, co ty testy vyrábí, dovolit... |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Škola |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4 Next
|
Page 1 of 4
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|