|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
bublinka111 never satisfied
|
Posted: Tue 10.4.2007 9:47 Post subject: opatrovanie deti |
|
|
mate niekto skusenosti s opatrovanym cudzich deti? ozvala som sa na jeden inzerat, a neviem ci to zvladnem deti maju 4 rocny chlapec a 8 rocne dievca , mala by som ich opatrovat + ucit ich anglictinu. Nebude to zle zaplatene, otecko s ktorym som volala vyzera byt tak strohy,prisny, vecny /predpokladam nejaky biznisman alebo tak nejak..)
Uvazujem, ze to je docela velka zodpovednost , nieco s a im mozem stat, male deti, bude blbnut, ale na druhej strane si vravim kolko dievcat to takto robilo, a bolo to ok...
robili ste to niekto? sli by ste do toho? _________________ all i wanna do is have some fun....) |
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Tue 10.4.2007 12:54 Post subject: |
|
|
ak si sa ozvala, tak to aspon skus nevies, ake su tie deti (co moze byt zaroven vyhoda aj nevyhoda). mozno ta milo prekvapia a mozno zistis, ze na to jednoducho nemas. za pokus by to (teda aspon mne) teda urcite stalo. jedine co som kedy opatrovala je moj synovec, ktory ma 3roky a pozna ma od narodenia a potom priatelov brat, ktory ma 12 a downov syndrom, ale ten tiez nie je uplne neznamy. vacsinou sme hrali nejaky hry, rozpravali sa (on mi rozpraval a ja jemu citala rozpravky).
dolezite je vediet poskytnut prvu pomoc, zabavit deti, poznat ako funguje chod domacnosti nebat sa a mat odvahu. potom to ide v pohode |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 10.4.2007 13:56 Post subject: |
|
|
az na tu prvu pomoc by to bolo ok...este ma zavru...ze sa decku nieco stane..
uvidime, mam sa stretnut tento tyzden s mamickou deti tak za pokus nic nedam ... _________________ all i wanna do is have some fun....) |
|
Back to top |
|
|
Infinita.tristeza kytky 3, meta: 1550
|
Posted: Tue 10.4.2007 14:07 Post subject: |
|
|
Když jsem byla mladší, tak mě to hrozně lákalo, ale bohužel jsem si vybrala špatnou zprostředkovatelku a měla 50,- Kč na hodinu.. O peníze nejde, ale..
První hlídání bylo fajn, ale druhé a poslední Bylo domluveno, že rodiče se vrátí cca v půl 10 a oni se vrátili o půlnoci a pak mi jen tak oznámili, že už odtamtud žádnej bus domů nejede a že tam musím přespat, přitom mi podle smlouvy měli nabídnout odvoz domů. No volala jsem domů a přijeli si pro mě. Hrůza. Jinak dítě bylo v pohodě, hodný.
Já si myslím, že za zkoušku nic nedáš, že je to fajn zkušenost, hlavně narazit na fajn rodinku. _________________ Milovat a udržet je nejlepší; milovat a ztratit je druhá nejlepší možnost. |
|
Back to top |
|
|
Baracudas kytky 2, meta: 400
|
Posted: Tue 10.4.2007 14:10 Post subject: |
|
|
Kámoška děti hlídá už několik let a na rodiny měla vždycky štěstí. Ta poslední maminka byla tři dny během hlídání s ní doma a ukázala jí přesně co a jak, aby si věděla rady až bude skutečně s dětma sama. _________________ Není čas ztrácet čas. |
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Tue 10.4.2007 19:49 Post subject: |
|
|
bublinka111 wrote: | az na tu prvu pomoc by to bolo ok...este ma zavru...ze sa decku nieco stane..
uvidime, mam sa stretnut tento tyzden s mamickou deti tak za pokus nic nedam .. |
nezavru ta, nic sa im nestane, o to sa neboj... ale zaklady musis ovladat, aspon dychanie z ust do ust, co robit v pripade popalenia, nakopnutia, rozbitia kolena, co ak nieco zje co by nemalo a tak.. neboj, ono je to velmi zriedkave, ale co ak nahodou
ked tak- 112 |
|
Back to top |
|
|
Rozárka kytky 5, meta: 4650
|
Posted: Tue 10.4.2007 19:56 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Rozárka on Tue 4.3.2008 12:56; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
melly :-)
|
Posted: Tue 10.4.2007 21:13 Post subject: |
|
|
Bubli, urcite chod do toho, prinajhorsom to bude nova skusenost, ale myslim, ze to dopadne dobre. Zaklad je asi vztah k detom, co u teba asi je, ak o takejto praci uvazujes, no a ked ho mas - ide to samo. Hlavne ziadny strach. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 10.4.2007 21:20 Post subject: |
|
|
teraz som o tom vravela mamke, a ona ze ten ich inzerat registruje v novinach/takych nasich miestnych/ uz asi mesuac tak ze nevie ci oni maju prisne kriteria na opatrovatelky, alebo ci sa opatrovatelkam nepacili oni... _________________ all i wanna do is have some fun....) |
|
Back to top |
|
|
melly :-)
|
Posted: Tue 10.4.2007 21:21 Post subject: |
|
|
Prinajhorsom z toho vzdy mozes vycuvat |
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
Posted: Tue 10.4.2007 21:34 Post subject: |
|
|
já bych do toho nešla, jelikož bych se asi bála, že se něco stane, ale jinak proč ne. Pokud máš ráda děti a jsi trochu autoritativní, tak si myslím, že by to mohlo být ok, teda za předpokladu že ty děti budou aspon trochu vychovaný.
Bála bych se spíš toho, že je budeš učit anj, to podle mě moc nejde dohromady, chůva a učitelka v jednom, myslím si, že ty děti tě spíš budou brát jako "kamarádku" a že to učení nebudou moc vnímat.
A jinak moje kamarádka (je jí asi 23) hlídá už několik let a až na dvě špatný zkušenosti byla vždycky spokojená. První špatná byla v rodičích - nedělala chůvu, ale i hospodyňku a kuchařku a druhá, že ty děti (2 malý kluci) byli prý nezvladatelní _________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 10.4.2007 21:39 Post subject: |
|
|
Suny wrote: | já bych do toho nešla, jelikož bych se asi bála, že se něco stane, ale jinak proč ne. Pokud máš ráda děti a jsi trochu autoritativní, tak si myslím, že by to mohlo být ok, teda za předpokladu že ty děti budou aspon trochu vychovaný.
Bála bych se spíš toho, že je budeš učit anj, to podle mě moc nejde dohromady, chůva a učitelka v jednom, myslím si, že ty děti tě spíš budou brát jako "kamarádku" a že to učení nebudou moc vnímat.
A jinak moje kamarádka (je jí asi 23) hlídá už několik let a až na dvě špatný zkušenosti byla vždycky spokojená. První špatná byla v rodičích - nedělala chůvu, ale i hospodyňku a kuchařku a druhá, že ty děti (2 malý kluci) byli prý nezvladatelní | kucharku by som teda robila radsej ako opatrovatelku,to by ma bavilo snad aj viac inak ja sa prave na to ucenie AJ tesim... myslim ze hlavne s tou starsou holkou to bude ok...teda pokial to bude normalne deti, nie nejake rozmaznane spratky no..vsak mamicka mi ma zavolat a dohodhnut si so mnou stretko tak snad mi povie ake ma od tom ona predstavy_________________ all i wanna do is have some fun....) |
|
Back to top |
|
|
nia zavislost je utek
|
Posted: Tue 10.4.2007 21:57 Post subject: |
|
|
ja bych do toho sla.
za pokus to urcite stoji.
a 4 a 8 let, to uz se da s temi detmi domluvit, reknou si co chcou, a tak. _________________ moci se rozletet..
povznest se nad vsechno a nad vsechny
.. tomu rikam zivot. |
|
Back to top |
|
|
Trematoda kytky 0, meta: 25
|
Posted: Tue 10.4.2007 22:21 Post subject: |
|
|
Jee... tohle tema neni o "opatřování" deti?
Ach jo, jsem na tom s cizimi jazyky bídně |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2 Next
|
Page 1 of 2
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|