sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Zajímavé školní poznatky
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Lenore

PostPosted: Sun 12.6.2011 8:39    Post subject: Reply with quote

Will, a co konkrétně chceš vědět? Mám o tom celou knížku Smile
Ester
kytky 7, meta: 12150

PostPosted: Sun 12.6.2011 8:46    Post subject: Reply with quote

Lenore wrote:

a ještě mi to připomnělo starou studii, která je asi profláklá, ale já ji doteď moc neregistrovala a to se o to celkem zajímám, tak třeba to bude pro někoho nový
nechce se mi to moc rozepisovat (třeba tady, byl o tom loni pořad BBC), ale ve zkratce vzali bandu vetchých dědečků a odvezli je do prostředí, kde bylo všechno o 20 let zpět a tam týden předstírali, že ve skutečnosti je rok 59, a ne 79, chovali se jako mladší, bavili se o aktuálních tématech z té doby, dívali se na tehdejší filmy atd. A po tom týdnu jako by skutečně omládli, zlepšila se jim strašná spousta parametrů, včetně například zraku a sluchu. Fakt zajímavý!

drsné s tím zlepšením zraku/sluchu Smile k samotnému pocitu omládnutí nebo zestárnutí ani není potřeba tak dlouhá doba jako týden... vím o experimentu, kde na začátku měli probandi uvést, na kolik let se cítí, a pak měli tvořit smysluplné věty ze zadaných slov, která v jedné skupině byla např. "starý, Florida, odpočinek, ..." a ve druhé skupině "mladý, aktivní, sport, ...". a po skončení znovu měli uvést věk, na jaký se cítí. no a nárust pociťovaného věku u skupiny "starý, Florida atd." byl signifikantně vyšší než u té druhé Smile
Willow
The mean one.

PostPosted: Sun 12.6.2011 10:34    Post subject: Reply with quote

celou knížku Shocked Very Happy mě to zajímá tak celkově, hlavně z hlediska nahrazování (jakou funkci má cukr a čím se dá nahradit, aniž by se změnily vlastnosti těsta, co se stane, když tam nedáš tuhle mouku, ale jinou, proč se to peče zrovna na 180 a ne na 200 a tak)

jak se knížka jmenuje a je sehnatelná?
You’re worthy of more
Back to top
View user's profile Send private message  
Lenore

PostPosted: Sun 12.6.2011 10:50    Post subject: Reply with quote

Understanding Baking: The Art and Science of Baking
má to kolem 250 stran, takže poměrně podrobný... jenže anglicky a je to i zaměřený na americký produkty.. ale tak principy jsou stejný
Willow
The mean one.

PostPosted: Sun 12.6.2011 10:59    Post subject: Reply with quote

díky! angličtina nevadí Smile
You’re worthy of more
Back to top
plasticine
kytky 1, meta: 225

PostPosted: Sun 12.6.2011 22:31    Post subject: Reply with quote

Lolita wrote:
a ja jsem zase ve vypravach za clovekem cetla, ze v detskejch domovech a obdobnejch ustavech osetrovatelky taky venujou vic pozornosti hezcim detem. a ty osklivejsi maj z toho duvodu fakt problemy s vyvojem, ucenim atp.
Jo, děti jsou ve škole hodnoceny pozitivně (víc odměňovány) a naplňuje se tak proroctví, že hezčí jsou chytřejšíSmile dokonce i rodiče se víc věnujou atraktivním dětem. Taky získávají větší mzdy, dostávají nižší tresty ve vězení apod Laughing Atraktivní jsou vnímáni jako důvěryhodní Smile

gigli wrote:
mmargaret, tak to pak jo. když jsou tam definovány nějaké ideály atraktivity apod, tak to pak nějaký smysl má.
mně to právě přišlo vždycky v těch populárních článcích komický. jsem si řikala, jestli jsem já atraktivní nebo sousedka a jak se to vlastně pozná.
Prave ze atraktivita neni jen osobni a kulturni preference, jsou vyzkumy, ktery ukazuji obecny vzorce platici pro vsechny:) Podle tech je atraktivnejsi z vas ta, ktera ma vic symetricky a juvenilni oblicej. Mozna ta druha ma jeste sanci behem menstruace (diky hormonum, estrogenu, je oblicej trochu symetrictejsi, rty jsou cervenejsi a tak Laughing )
spanish.eyes
vi, ale nedba

PostPosted: Sun 12.6.2011 22:44    Post subject: Reply with quote

ja jsem o te atraktivite taky cetla docela dobrou knihu a pokud si to dobre pamatuju, tak celkove jsou za nejvyznacnejsi rysy atraktivity oznacovany (prekvapive) prumernost ve spojeni se symetrickymi rysy co nejvice se blizicimi zlatemu rezu. skoda, ze si nepamatuju nazev te knihy. jeste tam psali, ze uz i novorozenci maji v mozku nejake centrum na rozpoznavani krasnych tvari a na ty se pak celkove vic reaguji
Je třeba žít, je třeba milovat, je třeba tvořit
(JK)
Back to top
plasticine

PostPosted: Mon 13.6.2011 6:25    Post subject: Reply with quote

spanish.eyes wrote:
ja jsem o te atraktivite taky cetla docela dobrou knihu a pokud si to dobre pamatuju, tak celkove jsou za nejvyznacnejsi rysy atraktivity oznacovany (prekvapive) prumernost ve spojeni se symetrickymi rysy co nejvice se blizicimi zlatemu rezu. skoda, ze si nepamatuju nazev te knihy. jeste tam psali, ze uz i novorozenci maji v mozku nejake centrum na rozpoznavani krasnych tvari a na ty se pak celkove vic reaguji
Jojo presne tak:) Pokud na vas dlouze cuci mimino v MHD, pak jste hezke Very Happy (jinak mu nestojite za pozornost Laughing )
Ester

PostPosted: Mon 13.6.2011 8:03    Post subject: Reply with quote

plasticine wrote:
Lolita wrote:
a ja jsem zase ve vypravach za clovekem cetla, ze v detskejch domovech a obdobnejch ustavech osetrovatelky taky venujou vic pozornosti hezcim detem. a ty osklivejsi maj z toho duvodu fakt problemy s vyvojem, ucenim atp.
Jo, děti jsou ve škole hodnoceny pozitivně (víc odměňovány) a naplňuje se tak proroctví, že hezčí jsou chytřejšíSmile

a podobně to funguje i u starších dětí, protože oproti těm mladším ve třídě (kroužku, družstvu) se jeví jako šikovnější, i když je to ve skutečnosti jen tím, že jsou vývojově napřed. no a když se jim učitelé pro tenhle dojem věnují víc, ve výsledky fakt pak šikovnější jsou Smile
spanish.eyes
vi, ale nedba

PostPosted: Mon 13.6.2011 9:08    Post subject: Reply with quote

plasticine a nevzpomnela by sis tedy na to, v jake knize jsi to cetla ty? mohla by to byt ta sama, co ta moje. porad mi to vrta hlavou
(JK)
Back to top
plasticine

PostPosted: Mon 13.6.2011 12:07    Post subject: Reply with quote

spanish.eyes wrote:
plasticine a nevzpomnela by sis tedy na to, v jake knize jsi to cetla ty? mohla by to byt ta sama, co ta moje. porad mi to vrta hlavou
Spanish ja to nemam z knizky ale ze skolnich prednasek:) ale koukala jsem do literatury ke kurzu a myslim, ze by to melo byt podle teto http://www.vsechnyknihy.cz/product_detail.asp?p=57182
spanish.eyes
vi, ale nedba

PostPosted: Mon 13.6.2011 12:38    Post subject: Reply with quote

aha, tak to neni ona, ta moje rozhodne nebyla tak odborna, spis popularne naucna
(JK)
Back to top
Chanteau
kytky 8, meta: 20650

PostPosted: Mon 12.12.2011 17:56    Post subject: Reply with quote

Plodu se jako první vyvíjí nehty na rukou, ty na nohou následují až o měsíc později! Very Happy
Back to top
Chanteau

PostPosted: Fri 13.1.2012 22:18    Post subject: Reply with quote

Čichové buňky jsou jediné neurony schopné buněčného dělení a tudíž regenerace Smile
Back to top
Lenore

PostPosted: Fri 13.1.2012 22:22    Post subject: Reply with quote

To dávno není pravda, máš starý učebnice Mr. Green

Já se dozvěděla, že kukačky (ne naše, ale jihoevropský) jsou pěkný mafiáni! Když jim hostitelský druh vyhodí vejce ze svýho hnízda, tak kukačka naběhne a hezky mu vymlátí ty jeho. Ale když ho tam nechá, tak zase kukačka to hnízdo pak brání.

A ještě jsem se dozvěděla, že hňup je kastrovaný kozel Laughing To teda není školní poznatek, ale přišlo mi to hrozně vtipný.
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 6 of 7

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum