|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lenore ___________________
|
Posted: Sun 12.6.2011 8:39 Post subject: |
|
|
Will, a co konkrétně chceš vědět? Mám o tom celou knížku _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Sun 12.6.2011 8:46 Post subject: |
|
|
Lenore wrote: |
a ještě mi to připomnělo starou studii, která je asi profláklá, ale já ji doteď moc neregistrovala a to se o to celkem zajímám, tak třeba to bude pro někoho nový
nechce se mi to moc rozepisovat (třeba tady, byl o tom loni pořad BBC), ale ve zkratce vzali bandu vetchých dědečků a odvezli je do prostředí, kde bylo všechno o 20 let zpět a tam týden předstírali, že ve skutečnosti je rok 59, a ne 79, chovali se jako mladší, bavili se o aktuálních tématech z té doby, dívali se na tehdejší filmy atd. A po tom týdnu jako by skutečně omládli, zlepšila se jim strašná spousta parametrů, včetně například zraku a sluchu. Fakt zajímavý! |
drsné s tím zlepšením zraku/sluchu k samotnému pocitu omládnutí nebo zestárnutí ani není potřeba tak dlouhá doba jako týden... vím o experimentu, kde na začátku měli probandi uvést, na kolik let se cítí, a pak měli tvořit smysluplné věty ze zadaných slov, která v jedné skupině byla např. "starý, Florida, odpočinek, ..." a ve druhé skupině "mladý, aktivní, sport, ...". a po skončení znovu měli uvést věk, na jaký se cítí. no a nárust pociťovaného věku u skupiny "starý, Florida atd." byl signifikantně vyšší než u té druhé _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
Willow The mean one.
|
Posted: Sun 12.6.2011 10:34 Post subject: |
|
|
celou knížku mě to zajímá tak celkově, hlavně z hlediska nahrazování (jakou funkci má cukr a čím se dá nahradit, aniž by se změnily vlastnosti těsta, co se stane, když tam nedáš tuhle mouku, ale jinou, proč se to peče zrovna na 180 a ne na 200 a tak)
jak se knížka jmenuje a je sehnatelná? _________________ In the tide of hate
Throw down the counterweight
Tear up that flag and say
You’re worthy of more |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 12.6.2011 10:50 Post subject: |
|
|
Understanding Baking: The Art and Science of Baking
má to kolem 250 stran, takže poměrně podrobný... jenže anglicky a je to i zaměřený na americký produkty.. ale tak principy jsou stejný _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Willow The mean one.
|
Posted: Sun 12.6.2011 10:59 Post subject: |
|
|
díky! angličtina nevadí _________________ In the tide of hate
Throw down the counterweight
Tear up that flag and say
You’re worthy of more |
|
Back to top |
|
|
plasticine kytky 1, meta: 225
|
Posted: Sun 12.6.2011 22:31 Post subject: |
|
|
Lolita wrote: | a ja jsem zase ve vypravach za clovekem cetla, ze v detskejch domovech a obdobnejch ustavech osetrovatelky taky venujou vic pozornosti hezcim detem. a ty osklivejsi maj z toho duvodu fakt problemy s vyvojem, ucenim atp. | Jo, děti jsou ve škole hodnoceny pozitivně (víc odměňovány) a naplňuje se tak proroctví, že hezčí jsou chytřejší dokonce i rodiče se víc věnujou atraktivním dětem. Taky získávají větší mzdy, dostávají nižší tresty ve vězení apod Atraktivní jsou vnímáni jako důvěryhodní
gigli wrote: | mmargaret, tak to pak jo. když jsou tam definovány nějaké ideály atraktivity apod, tak to pak nějaký smysl má.
mně to právě přišlo vždycky v těch populárních článcích komický. jsem si řikala, jestli jsem já atraktivní nebo sousedka a jak se to vlastně pozná. | Prave ze atraktivita neni jen osobni a kulturni preference, jsou vyzkumy, ktery ukazuji obecny vzorce platici pro vsechny:) Podle tech je atraktivnejsi z vas ta, ktera ma vic symetricky a juvenilni oblicej. Mozna ta druha ma jeste sanci behem menstruace (diky hormonum, estrogenu, je oblicej trochu symetrictejsi, rty jsou cervenejsi a tak )_________________ mono no aware |
|
Back to top |
|
|
spanish.eyes vi, ale nedba
|
Posted: Sun 12.6.2011 22:44 Post subject: |
|
|
ja jsem o te atraktivite taky cetla docela dobrou knihu a pokud si to dobre pamatuju, tak celkove jsou za nejvyznacnejsi rysy atraktivity oznacovany (prekvapive) prumernost ve spojeni se symetrickymi rysy co nejvice se blizicimi zlatemu rezu. skoda, ze si nepamatuju nazev te knihy. jeste tam psali, ze uz i novorozenci maji v mozku nejake centrum na rozpoznavani krasnych tvari a na ty se pak celkove vic reaguji _________________ She's a rainbow and she loves the peaceful life
A change of heart comes slow..
*
Je třeba žít, je třeba milovat, je třeba tvořit
(JK) |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Mon 13.6.2011 8:03 Post subject: |
|
|
plasticine wrote: | Lolita wrote: | a ja jsem zase ve vypravach za clovekem cetla, ze v detskejch domovech a obdobnejch ustavech osetrovatelky taky venujou vic pozornosti hezcim detem. a ty osklivejsi maj z toho duvodu fakt problemy s vyvojem, ucenim atp. | Jo, děti jsou ve škole hodnoceny pozitivně (víc odměňovány) a naplňuje se tak proroctví, že hezčí jsou chytřejší |
a podobně to funguje i u starších dětí, protože oproti těm mladším ve třídě (kroužku, družstvu) se jeví jako šikovnější, i když je to ve skutečnosti jen tím, že jsou vývojově napřed. no a když se jim učitelé pro tenhle dojem věnují víc, ve výsledky fakt pak šikovnější jsou _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 13.6.2011 9:08 Post subject: |
|
|
plasticine a nevzpomnela by sis tedy na to, v jake knize jsi to cetla ty? mohla by to byt ta sama, co ta moje. porad mi to vrta hlavou _________________ She's a rainbow and she loves the peaceful life
*
(JK) |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 13.6.2011 12:07 Post subject: |
|
|
spanish.eyes wrote: | plasticine a nevzpomnela by sis tedy na to, v jake knize jsi to cetla ty? mohla by to byt ta sama, co ta moje. porad mi to vrta hlavou | Spanish ja to nemam z knizky ale ze skolnich prednasek:) ale koukala jsem do literatury ke kurzu a myslim, ze by to melo byt podle teto http://www.vsechnyknihy.cz/product_detail.asp?p=57182_________________ mono no aware |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 13.6.2011 12:38 Post subject: |
|
|
aha, tak to neni ona, ta moje rozhodne nebyla tak odborna, spis popularne naucna _________________ She's a rainbow and she loves the peaceful life
*
(JK) |
|
Back to top |
|
|
Chanteau kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Mon 12.12.2011 17:56 Post subject: |
|
|
Plodu se jako první vyvíjí nehty na rukou, ty na nohou následují až o měsíc později! |
|
Back to top |
|
|
Chanteau kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Fri 13.1.2012 22:18 Post subject: |
|
|
Čichové buňky jsou jediné neurony schopné buněčného dělení a tudíž regenerace |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 13.1.2012 22:22 Post subject: |
|
|
To dávno není pravda, máš starý učebnice
Já se dozvěděla, že kukačky (ne naše, ale jihoevropský) jsou pěkný mafiáni! Když jim hostitelský druh vyhodí vejce ze svýho hnízda, tak kukačka naběhne a hezky mu vymlátí ty jeho. Ale když ho tam nechá, tak zase kukačka to hnízdo pak brání.
A ještě jsem se dozvěděla, že hňup je kastrovaný kozel To teda není školní poznatek, ale přišlo mi to hrozně vtipný. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
|