|
sfera.pravy.net Přeji úspěšný rok 2025 pro všechny! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Shrew _______________

|
|
Back to top |
|
 |
Berus kytky 3, meta: 1750

|
Posted: Sat 17.2.2007 23:23 Post subject: |
|
|
Já tím zadním vchodem chodím nerada kvůli bezdomovcům  ale pokud chci jinam než do potravin, tak tamtudy jít prostě musím.  |
|
Back to top |
|
 |
Shrew _______________

|
Posted: Sat 17.2.2007 23:32 Post subject: |
|
|
jo no ti mi taky vadí, já to vždycky nějak rychle přeběhnu  _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
 |
che kytky 6, meta: 10250

|
Posted: Sat 17.2.2007 23:35 Post subject: |
|
|
gigli wrote: | a to s těma nízkejma taky fakt někde je? mi přijde, že to s takovym množstvim druhů výrobků ani nelze udělat. a ani mi nenapadlo, že když se ohnu, tak že bych si měla připadat jak chudák. |
Ono je to spíš proto že věci co chtějí prodat dávají tak aby byly nejvíc na očích. Potraviny za dumpingové ceny, které jsi našla ve schránce v letáku naopak prodat nechtějí, ty tam jsou jen proto abys to toho krámu přišla. |
|
Back to top |
|
 |
Byzzy kytky 8, meta: 20650

|
Posted: Sun 18.2.2007 0:30 Post subject: |
|
|
No a ono to řazení výrobku v regálech je taky podle toho, kdo si jak zaplatí. Ono místo ve výšce očí se pěkně prodraží - pro ten daný výrobek. |
|
Back to top |
|
 |
mexxie kytky 5, meta: 5250

|
Posted: Sun 18.2.2007 0:36 Post subject: |
|
|
Berus wrote: | Pokud vám ve městě často přestavují regály v supermarketu, tak to taky není proto, že nemají co na práci, ale abyste nevěděli, kde co mají a prošli ten obchod celý (myslím, že v tomhle je nepřekonatelné plzeňské Tesco na Americké, přestavuje potraviny alespoň 3x do roka).  |
Mně tohle děsně vadí. Spíš než abych prolezla celý obchod a všechno hledala, jsem zmatená, zapomenu co jsem chtěla a když přijdu domů a zjistím, že jsem polovinu věcí nepřinesla, většinou se pěkně naštvu  |
|
Back to top |
|
 |
Lothórien kytky 7, meta: 12150

|
Posted: Sun 18.2.2007 0:41 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 9:35; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
 |
strawberry kytky 4, meta: 2950

|
Posted: Sun 18.2.2007 8:43 Post subject: |
|
|
gigli:to nerikam z vlastni zkusenosti, to nam vylicili panove prednasejici. ja chodim do nasi vesnicke polosamoobsluhy. do supermarketu jenom nerada. tolik lidi...ach ich
proste mam ke koku vetsi duveru a navic nesnasim bilou cekuladu  |
|
Back to top |
|
 |
melly :-)

|
Posted: Sun 18.2.2007 11:26 Post subject: |
|
|
To rozmiestnovanie tovarov (merchandising?  ) je skutocne sila. Minule som to pozorovala pri nakupe spagiet - samozrejme, dvoje najdrahsie vo vyske oci a tie lacnejsie dobre ze nebolo treba zbierat po zemi
Inak, asi v kazdom hypermarkete je to tak, ze clovek musi prejst cez vacsinu oddeleni, aby mohol nakupit. Rohliky su samozrejme najdalej a to, co potrebujeme najmenej je kde inde ako najblizsie. Inak osobne neznasam hypermarkety, uz tie kachlicky, celkovy dizajn a vsetko mi pripada ako chliev pre stado hlupych ludi  Marketingove akcie mam rada, ale skor take na "urovni", rozne hluposti na podporu predaja a tak, napriklad ze mi daju kuponik so zlavou na dalsi nakup alebo maly darcek  |
|
Back to top |
|
 |
Lenore ___________________

|
Posted: Sun 18.2.2007 11:51 Post subject: |
|
|
Jo, celkově se těm marketingovým strategiím v místě prodeje říká merchandising. Jinak to umísťování do regálů má taky svůj název, ale teď si na to nevzpomenu.
Možná shelf-tactics, ale to je spíš zase že třeba k regálům s vínem umístí i vývrtky. Takže to člověk koupí, protože ho to uhodí do očí a řekne si - jo to se mi vlastně hodí. Přitom jinak by ho to nenapadlo (funguje především na mého přítele  ).
Taky jsem už viděla u nás v nonstopu, jak tam lidé od nějaké firmy (haribo, nebo nějaké sladkosti) kontrolovali, jak jsou tam umístěné jejich výrobky - musely být v konkrétním pořadí, třeba dvě řady medvíků, pak jedna řada něčeho jinýho, atd..  _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
 |
strawberry kytky 4, meta: 2950

|
Posted: Sun 18.2.2007 12:02 Post subject: |
|
|
lenore, to je pravda. kdyz jsem pracovala v rossmanu, tak jsem mela predepsany takovy nacrt: co, kde, kolik, jak po sobe. a to se muselo neustale a striktne dodrzovat |
|
Back to top |
|
 |
Bruillard ....

|
|
Back to top |
|
 |
melly :-)

|
Posted: Sun 18.2.2007 13:47 Post subject: |
|
|
Bruillard  boli pomaly na zemi a bol v nich aj bordel, tak preto. Chapem, ze takto to funguje a predava sa, ale to neznamena, ze sa mi to musi pacit. |
|
Back to top |
|
 |
kecka kytky 6, meta: 7850

|
Posted: Sun 18.2.2007 15:08 Post subject: |
|
|
akorát mám pocit, že tato diskuze je jenom o rozmístění zboží, případně podobných tricích obchodníků. Ne že by to nebyla součást marketingu, ale marketing není jenom tohle. |
|
Back to top |
|
 |
Lenore ___________________

|
Posted: Sun 18.2.2007 17:41 Post subject: |
|
|
A co jako? Tak se zrovna na tohle téma zavedla diskuze. Nadhoď teda něco jiného  _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
 |
|
 |
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
|
Page 5 of 6
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|