|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Tue 26.4.2011 17:33 Post subject: |
|
|
mmargaret, kde jsi to četla? _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
*LEATITIA* kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Tue 26.4.2011 17:37 Post subject: |
|
|
Už se to tady asi objevilo a mnozí to už možná víte - na veřejných toaletách si utírejte ruce papírovými ubrousky (pokud je ta možnost) nebo nechte volně uschnout, každopádně nesuště je sušičem na ruce, protože prostřednictvím něj se dostávají a šíří všemožné bakterie ze vzduchu těch toalet přímo na vaše umyté ruce. |
|
Back to top |
|
|
Chanteau kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Tue 26.4.2011 17:39 Post subject: |
|
|
...ale pokud máte normální imunitu, tak si je sušičem dál klidně sušte (imho) |
|
Back to top |
|
|
mmargaret tralalalalala
|
Posted: Tue 26.4.2011 20:59 Post subject: |
|
|
Ester, je to z knihy Nonverbal behavior in interpersonal relations
je tam vážně zajímavá kapitola o fyzickém vzhledu a jeho vlivu na komunikaci mezi lidmi _________________ doing what you like is freedom
liking what you do is happines |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 27.4.2011 7:09 Post subject: |
|
|
super, díky _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Wed 27.4.2011 12:53 Post subject: |
|
|
btw. když tadyty výzkumy vlivu atraktivity a bla bla bla mi přijdou blbý a vcelku k ničemu už v základu tim, že atraktivita neni žádná objektivně měřitelná veličina.
takže jako co z toho? kdo jsou ti pohlední lidé, co mají ty vyšší šance? |
|
Back to top |
|
|
mmargaret tralalalalala
|
Posted: Wed 27.4.2011 14:08 Post subject: |
|
|
gigli, já tedy nejsem ani trochu odborník na psychologii a ty výzkumy mi přišly právě trochu legrační.
ale v téhle knize je docela podrobně rozpracované, jaký typ člověka je ideálem atraktivity v západní kultuře. takže jasně, pojetí atraktivity je určitě subjektivní, ale ty výzkumy pracují s tím, že od určitého typu celkového vzhledu máme už předem určitá očekávání...
no, asi to nedovedu moc dobře vysvětlit _________________ doing what you like is freedom
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 27.4.2011 14:14 Post subject: |
|
|
já jsem to zatím nečetla, takže nevím, jak to tam vysvětlují, ale hádám, že atraktivitu staví na základě statistické normy, to znamená, že atraktivní je to, co za atraktivní označí hodně lidí. _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Wed 27.4.2011 14:20 Post subject: |
|
|
mmargaret, tak to pak jo. když jsou tam definovány nějaké ideály atraktivity apod, tak to pak nějaký smysl má.
mně to právě přišlo vždycky v těch populárních článcích komický. jsem si řikala, jestli jsem já atraktivní nebo sousedka a jak se to vlastně pozná. |
|
Back to top |
|
|
mmargaret tralalalalala
|
Posted: Wed 27.4.2011 15:00 Post subject: |
|
|
tak gigli, kdybys chtěla porovnat svou a sousedky atraktivitu, haha
první typ, endomorf s oválným tělem a velkým břichem je obecně považován za sympatického, společensky atraktivního, ale nikoliv fyzicky a pracovně atraktivního, druhý, ektomorf, hubený typ s málo svalnatými končetinami je považován za puntičkářského a odtažitého a tedy pracovně atraktivního, ale ne za společensky atraktivního.
no a třetí, ideál mezomorf, se svalnatou postavou je atraktivní fyzicky, společensky i pracovně
ale raději bych to nebrala zas tak směrodatně _________________ doing what you like is freedom
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
Posted: Thu 28.4.2011 11:54 Post subject: |
|
|
a ja jsem zase ve vypravach za clovekem cetla, ze v detskejch domovech a obdobnejch ustavech osetrovatelky taky venujou vic pozornosti hezcim detem. a ty osklivejsi maj z toho duvodu fakt problemy s vyvojem, ucenim atp. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 14.5.2011 21:21 Post subject: |
|
|
lidé, kteří pečují o pacienta s Alzheimerem, mohou být sami náchylnější k onemocnění demencí, zajímavé. _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Sat 11.6.2011 22:41 Post subject: |
|
|
zajímavá studie o "placebo efektu" cvičení... byly dvě skupiny pokojských, který zvážili, změřili, zjistili tlak a pak jedný skupině vysvětlili, že jejich práce je vlastně super cvičení a že mají fakt hodně pohybu
pak je po měsíci zvážili a změřili znovu a zjistili, že ty ve skupině, který tohle řekli, měly pocit, že mají víc pohybu (i když jinak se nic nezměnilo) a zároveň zhubly, snížilo se jim BMI i tlak
nevim, co z toho prakticky vyplývá, ale jdu si sugerovat, že práce u počítače je skvělá posilovna
a ještě mi to připomnělo starou studii, která je asi profláklá, ale já ji doteď moc neregistrovala a to se o to celkem zajímám, tak třeba to bude pro někoho nový
nechce se mi to moc rozepisovat (třeba tady, byl o tom loni pořad BBC), ale ve zkratce vzali bandu vetchých dědečků a odvezli je do prostředí, kde bylo všechno o 20 let zpět a tam týden předstírali, že ve skutečnosti je rok 59, a ne 79, chovali se jako mladší, bavili se o aktuálních tématech z té doby, dívali se na tehdejší filmy atd. A po tom týdnu jako by skutečně omládli, zlepšila se jim strašná spousta parametrů, včetně například zraku a sluchu. Fakt zajímavý! _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
Posted: Sat 11.6.2011 23:15 Post subject: |
|
|
to je hodně dobré! mám ráda takové věci, skoro něco mezi nebem a zemí, ale je to doložené a měřitelné
to mi připomnělo, že jsem odedávna úplně fascinovaná Stanfordským vězeňským experimentem a tím experimentem, co provedl Milgram s elektrickým proudem. To jsou takové věci, kterým člověk nevěří, dokud to nevidí, a i tak si říká, že jemu by se to určitě nestalo. Musím si sehnat ten film.
ed. jo plus to curani casto potvrzuju. ja za den vypiju tak 3,5l vody, coz neni uplne moc, a cucam to po troskach, a mam pocit, ze nedelam nic jineho, nez ze chodim na zachod =) |
|
Back to top |
|
|
Willow The mean one.
|
Posted: Sun 12.6.2011 7:59 Post subject: |
|
|
S temi pokojskymi je to zajimave vysvetleni, co me napada, ze ty “poucene“ na to pri praci casto myslely a delaly pohyby vedome, tim padem do nich vkladaly vetsi silu.
Lenore, ty ctes casto ruzny studie, nevis, kde bych mohla narazit na vysvetleni procesu peceni a co v nem maji jednotlivy soucasti testa za ukol? Wiki zklamala nebo spis asi nevim, pod cim to mam hledat. _________________ In the tide of hate
Throw down the counterweight
Tear up that flag and say
You’re worthy of more |
|
Back to top |
|
|
|
|