sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Vesnice x Město (split z Hubnutí)
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Haemoglobin
kytky 4, meta: 2150
kytky 4, meta: 2150

PostPosted: Wed 27.1.2010 22:20    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
View user's profile Send private message  
Man of the world
caballero

PostPosted: Wed 27.1.2010 22:32    Post subject: Reply with quote

Haemoglobin wrote:
ze vesnicane kolikrat neprekroci prah sve vesnice? to je mi ale kec Mr. Green
(mozna ta starsi generace, ale ze by se duchodci ve mestech a na vesnicich tak lisili, se mi taky nezda..)

ale prd kec.
samozřejmě že ti kteří jdou na VŠ nebo něco takového,ale vellká část lidí prostě celý svůj život v podstatě odžije v jakýchsi mantinelech, které jsou omezené velikostí vesnice.
Pracují někde ve vesnici nebo ve vesnici vedle či obvedle, večer se jdou vylejt do hospody a takhle to jede furt dokola. Tohle není výmysl mé hlavy, ale to reálně vidím. Možná to je nereprezentativní vzorek(jedna vesnice),ale já to tam takhle vidím. Ti lidé nemají žádnou motivaci, ani se mi nezdá že by měli cíle a všichni jedou ve stejně stopě, kterou já možná zjednodušuju,ale pro mě je tohle představení největšího pekla...

Last edited by Man of the world on Wed 27.1.2010 22:37; edited 2 times in total
Back to top
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Wed 27.1.2010 22:34    Post subject: Reply with quote

Man of the world wrote:
ale vellká část lidí prostě celý svůj život v podstatě odžije v jakýchsi mantinelech, které jsou omezené velikostí vesnice.

? Laughing
Back to top
Alunka
kytky 6, meta: 9450

PostPosted: Wed 27.1.2010 22:36    Post subject: Reply with quote

Mane, dala bych tě na převýchovu na vesnici. Laughing
Back to top
Shrew

PostPosted: Wed 27.1.2010 23:05    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Shrew on Sun 17.6.2012 10:01; edited 1 time in total
Back to top
coup
kytky 3, meta: 1350
kytky 3, meta: 1350

PostPosted: Wed 27.1.2010 23:16    Post subject: Reply with quote

Alunka wrote:
Kina je to poslední, co větším městem závidím.

to já zase moc..aero, světozor, evald, art, scala, etc. pokud film nevidím na velkém plátně, tak z něho nemám zdaleka takový požitek. a o příjemně stráveném večeru v kině, ve kterém bych sa vznášala, si možu na dědině enom nechat zdát.
Laura
kytky 7, meta: 13650
kytky 7, meta: 13650

PostPosted: Wed 27.1.2010 23:19    Post subject: Reply with quote

Lolita wrote:
tak ja jsem treba fakt pamatkovej barbar.

to já taky, a strašný Embarassed. vždycky, když mě někdo v brně zastaví, kde je jaký divadlo nebo kostel, zrudnu a řeknu že nejsem odsud Embarassed Laughing stydím se za to, ale prostě mě to nezajímá a nejsem schopná si zapamatovat, kde je co. a to Claris mě tahá na výstavy a tak Laughing ale už asi začíná tušit, že jsem kulturní barbar
na vesnici bych nepřežila. teda já v ní vlastně bydlím, naše část je kraj brna, občas nám tu přejede koňský povoz, ale prostě je to Brno (já vím, to je jen větší vesnice). představa, že se musím pořád bavit se stejnými lidma, a nemám možnost úniku mě děsí. jsem raději "ztracená" ve městě

Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't
Back to top
Alunka

PostPosted: Wed 27.1.2010 23:23    Post subject: Reply with quote

coup wrote:
Alunka wrote:
Kina je to poslední, co větším městem závidím.

to já zase moc..aero, světozor, evald, art, scala, etc. pokud film nevidím na velkém plátně, tak z něho nemám zdaleka takový požitek. a o příjemně stráveném večeru v kině, ve kterém bych sa vznášala, si možu na dědině enom nechat zdát.

já tím myslela ta multikina, což bylo asi zřejmý, z toho co psala shuki.
Back to top
rohypnol--ka
kytky 3, meta: 1650
kytky 3, meta: 1650

PostPosted: Fri 29.1.2010 9:27    Post subject: Reply with quote

Já to vidím jako Man, spousta lidí z vesnic, jsou na tu svoji vesničku hrozně fixovaní a to i mladí!!! Já jsem z Vysočiny (město 24 000) a studuji v Olmu a na vesnici jsem trávila u babičky prázdniny celou základku, loni jsem pracovala ve vesnické hospodě a mám spoustu kamarádů z vesnic tak můžu porovnat.
Mám dvě kámošky z vesnic, jedna je taková ta typická vesnice kde jsou všichni příbuzní a když jsem se tam objevila na zábavě, tak každý věděl, že jsem spolužačka od Lucky a zvali mě na panáka... Ta druhá je spíš z takové "příměstské" vesnice, mají to do města asi jen 1-2 km... No a obě jsou fakt dost fixované na domov, ta jedna třeba řekne, že nemůže jet na dovču, která by byla od soboty do soboty, protože by přišla o zábavy..... Studuje stejně jako já v Olomouci, ale v životě tam nebyla přes víkend... Co teprve potom třeba jet na celé prázdniny někam do zahraničí že??? popř. na Erasmus... no a tyhle holky mi pak říkají, jak mě hrozně obdivují, že jsem vyjela a přitom mě to připadá už v téhle době docela normální... No a vesnice kde jsem bývala u prarodičů, to je jedna velká drbárna... Třeba mamka když získala úplně normální práci v bance, tak se tam říkala, že to dostala přes postel... no comment...

No a jinak naše město není veliké a lidé se tu znají, hlavně teď to zjišťuji, když vždy na FCB vidím společné přátele... to si pak říkám jak se zrovna tihle dva mohou znát Laughing a oproti větším městům je tu méně možností kulturního vyžití, kino nic moc a obchody s oblečením, to převažují Vietnamci a když je tu něco normálního, tak je to zbytečně předražené, takže většina lidí od nás jezdí nakupovat do Brna (hodinka vlakem), ale co se mi tu líbí je sportovní vyžití, to tu je docela dobré (máme tu třeba trampolínky Laughing ) a cenově je to taky pěkné, levnější než v Olmu o něco málo, s ničím jiným nemohu srovnávat... Jo a na pizzu tu můžem zajít i o půlnoci Laughing , je tu dost hospod, každý si najde tu svou ať už cockteil bar nebo nonstop... to se mi tu líbí
No a nedávno jsem se bavila s kámoškou, která žije ve Španělsku, tak to jsme se bavily o tom, že to co ona si vezme na sebe tam (popř. třeba já v Olmu), tak tady u nás je to výstřední (třeba hodně výrazné náušnice, šatičky v létě, výrazné náušnice, podpatky...) i když já už to neřeším a oblékám se jak chci ale já nemám nijak výstřední styl zase...
Lucrezia
kytky 5, meta: 7050

PostPosted: Fri 29.1.2010 20:56    Post subject: Reply with quote

rohypnol--ka wrote:
No a vesnice kde jsem bývala u prarodičů, to je jedna velká drbárna... Třeba mamka když získala úplně normální práci v bance, tak se tam říkala, že to dostala přes postel... no comment...
.

to je presne to, co mi na vesnici vadi, a jsem rada, ze uz tam nebydlim. Ze vsichni vi vsechno a strkaji nos, do ceho nemaji.
Back to top
Shrew

PostPosted: Fri 29.1.2010 21:19    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Shrew on Sun 17.6.2012 9:52; edited 1 time in total
Back to top
Lucrezia

PostPosted: Fri 29.1.2010 21:30    Post subject: Reply with quote

tak ono bydlet nekde a jezdit k babicce na prazdniny (nebo na nejakou kratsi dobu nez cca 20 let) je trochu neco jinyho Smile
Back to top
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.

PostPosted: Fri 29.1.2010 21:59    Post subject: Reply with quote

ja treba jezdila na chalupua znala sem celou vesnici...taky asi zalezi na psotoji toho prijizdejiciho
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5
Page 5 of 5

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum