|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Axioma coin-operated girl
|
Posted: Thu 13.3.2008 18:54 Post subject: |
|
|
Jak je to s tím placením za prodlužování? Řekněme, že jsem studovala rok na jedný škole, 3 semestry na druhý a pak bych šla do prváku? Ta částka, co se platí, se liší podle školy, že jo? A člověk si to musí nějak sám ošéfovovat nebo jak se to pak zařizuje? _________________ Not all those who wander are lost.
There is so much love in me. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Olorea kytky 2, meta: 700
|
|
Back to top |
|
|
Axioma coin-operated girl
|
Posted: Thu 13.3.2008 19:00 Post subject: |
|
|
max, ahá, chápu Děkuju _________________ Not all those who wander are lost.
There is so much love in me. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 13.3.2008 19:01 Post subject: |
|
|
tak pracáku bych se chtěla vyhnout, po zkušenostech mojí kamarádky..
nahlásila se tam, a posílali ji na pohovory, na které MUSELA, neboť by to znamenalo odmítnutí práce nabízenou pracovním úřadem. jenže jí tam nabízeli práce, které by normálně dělali i lidé se záklaadním vzděláním nebo s učňákem, a ona měla maturitu. Nejhezčí práce, které ji tam nabídli, byly telefonistka a pomocnice v domově důchodců. Když šla do toho domova, šíleně se bála, že ji tam budou chtít a ona to bude muset přijmout..no naštěstí nechtěli nebo co. A ta telefonistka jí nevyšla..
fuj já nechci mít s pracákem nic společnýho:( _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Thu 13.3.2008 19:06 Post subject: |
|
|
maxmiliana wrote: | mexxie wrote: | Bacha na zpoždění, nabíhají úroky | To jo, ale docela smesne. Ja mela nedoplatek na zdravotnim jeden mesic, kdyz jsme mela preruseno a ted jsem to uhradila a penale bylo 17,20 |
Fakt ? Tak to je dobrý, to se dá... Mě právě ta paní na VZP strašila, že to dělá snad tři stovky měsíčně.
Shrew, jj, takové historky jsem taky slyšela. A protože se ta moje paní tvářila, že se zakládají na pravdě, tak jsem si to radši platila sama On si pak člověk i té "bezplatné" zdravotní péče víc váží, když to cítí přímo na vlastní kapse _________________ Když si člověk postaví dům, vždycky zpozoruje, že se při tom naučil něčemu, co měl rozhodně znát, než začal stavět.
Last edited by mexxie on Thu 13.3.2008 19:06; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 13.3.2008 19:06 Post subject: |
|
|
mne vubec do niceho nenuti.. mozna treba po pul roce hledani, kdybych zaroven brala podporu, ale ted by si mohli trhnout, rozhodne bych se nenechala nutit do nejaky prace pod moji kvalifikaci nebo neco co bych proste delat nechtela.. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 13.3.2008 19:07 Post subject: |
|
|
jinak teda od nas ze tridy se na pracak hlasili snad skoro vsichni a nikdo nemluvil o nejakem nuceni.. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Thu 13.3.2008 19:09 Post subject: |
|
|
Tak já si zdravotní a sociální platím už teď, jako živnostník... takže předpokládám, že po skončení školy to nebudu muset nějak řešit, ne? Jenom začnu platit víc _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 13.3.2008 19:28 Post subject: |
|
|
Lenore, jj, vypočítají ti to pěkně podle výše příjmů _________________ Když si člověk postaví dům, vždycky zpozoruje, že se při tom naučil něčemu, co měl rozhodně znát, než začal stavět. |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Thu 13.3.2008 19:33 Post subject: |
|
|
nebo bych taky mohla jít na mateřskou
prostě uvidim, jen mě zajímalo, jak nje to s tim přechodem ze studenta na pracujícího.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 13.3.2008 19:46 Post subject: |
|
|
Jo Hope, ale na tu máš nárok až po odpracování dvěstěkolikasi dnů v uplynulém kalendářním roce Nevím, jestli se do toho započítává i částečný úvazek. Kdosi mi sice říkal, že prý jako studentka mám nárok na mateřskou, co se vypočítává z minimální mzdy, ale nikde jinde jsem na to zatím nenarazila.
Takže zatím počítám s variantou, že dostanu 7800 rodičovského příspěvku do 21 měsíců věku dítěte a do jeho 4 let pak 3600, plus pár stovek přídavků. Budu se na to muset ještě přeptat. _________________ Když si člověk postaví dům, vždycky zpozoruje, že se při tom naučil něčemu, co měl rozhodně znát, než začal stavět. |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Thu 13.3.2008 19:52 Post subject: |
|
|
no mě by se to počítalo z toho co jsem odpracovala...už jsem si to zjišťovala..ale nebylo by to o moc víc, protože to byl částečněj úvazek že..
prostě se pokusim najít si co nejdřív co nejzábavnější práci a snad bude líp. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5
|
Page 5 of 5
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|