sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Jak budete vychovávat své děti?
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
strawberry
kytky 4, meta: 2950
kytky 4, meta: 2950

PostPosted: Wed 10.10.2007 16:05    Post subject: Reply with quote

dneska me absolutne stresovala rada v nasi skolni jidelne. zjistila jsem, ze dnesni mladez absolutne nema respekt ke starsim (my z nich byli vzdycky podelani!). to je tak rozcapena pakaz.
takze- zadna liberalni vychova bez vychovnych vyprasku! naopak by vetsina soucasnych deti potrebovala radne proplesknout
Back to top
View user's profile Send private message  
*jiva*
kytky 6, meta: 9050
kytky 6, meta: 9050

PostPosted: Wed 10.10.2007 16:38    Post subject: Reply with quote

kostra, to my to máme jasný: čtvrtý ročníky můžou předbíhat i před dozorem..ty ostatní jsou odchyceni Smile
Mo Cuishle
kytky 8, meta: 17650
kytky 8, meta: 17650

PostPosted: Wed 10.10.2007 18:02    Post subject: Reply with quote

já myslím, že takhle si tady navymýšlím, jak ideálně udu svoje dítě vychovávat a stejně to pak bude ve skutečnosti úplně jinak (teda jestli vůbec budu děti mít). Proto to ani nijak neřeším.
Taky si říkám, že třeba nebudu dělat to a to jako to dělala moje máma a kdoví, jestli to nebudu nakonec dělat taky? Třeba budu unavená z práce a tak se určitě nezachovám vždycky jako vzorný rodič.
Vůbec si ani ještě nedokážu představit mít dítě, proto je pro mě asi i nepředstavitelný si představovat, jak ho budu vychovávat. Popravdě mě jde z toho zatím ještě mráz po zádech a žádný děti si nepředstavuju... já to s dětma asi ani moc neumím, moc mi nic zatím neříkaj...
Ale svýho psa budu asi rozmazlovat hodně! Už abych měla po škole a svůj byt a pejska (a možná tam bude bydlet i nějakej přítel...když bude hodnej Laughing ale to se ještě neví, pes bude ale jistej!!)
Rokkan
kytky 7, meta: 11650

PostPosted: Wed 10.10.2007 19:58    Post subject: Reply with quote

Teda, Mo, já se úplně lekla, když jsem tu zahlídla Tvůj nick Laughing . My se přece množit nebudeme! Laughing Ale text mě pak uklidnil... Laughing
Back to top
Nocturmas

PostPosted: Wed 10.10.2007 20:02    Post subject: Reply with quote

Ale žrát jako těhotné to jo Laughing
Rokkan

PostPosted: Wed 10.10.2007 20:03    Post subject: Reply with quote

Roflnik Roflnik Roflnik
Tak tos trefil hřebík na hlavičku! Laughing
Back to top
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Sat 27.10.2007 10:40    Post subject: Reply with quote

Včera jsem viděla v buse strašně malého kluka, mohlo mu být tak 8...měl melír na vlasech a spoustu gelu a kolem krku mobil a to jsem se ještě divila, že starou Nokiu a ne nejnovější model.
Nepovažuju se za moc prudérní, ale asi by se mi nelíbilo, kdyby se moje dítě chtělo v 10 malovat, popř. si barvit vlasy, co myslíte vy?

Jo, a ještě mě tak napadlo, že prostě NIKDY NEPOCHOPÍM rodiče, který můžou svýmu dítěti každý den sprostě nadávat a psychicky ho terorizovat, místo toho, aby na něj byli pyšní. Jak je to vůbec možný? Nedokážu si představit, že bych byla ke svýmu dítěti celé roky tak hnusná a zlá, i kdyby nic špatnýho nedělalo, vždyť bych ho předtím nosila v břiše, měla radost, když přišlo na svět a porpvé jsem ho políbila...ach jo Sad A že je takových šílených rodičů (dokonce i matek, u otce bych to ještě jakž takž pochopila, ten nebyl se svým dítětem jedno tělo, ale i tak je to ošklivý) strašně moc Shocked
Back to top
lucyynka
kytky 5, meta: 4350
kytky 5, meta: 4350

PostPosted: Sat 27.10.2007 12:03    Post subject: Reply with quote

E.x.i.l.i.a wrote:
Včera jsem viděla v buse strašně malého kluka, mohlo mu být tak 8...měl melír na vlasech a spoustu gelu a kolem krku mobil a to jsem se ještě divila, že starou Nokiu a ne nejnovější model.
Nepovažuju se za moc prudérní, ale asi by se mi nelíbilo, kdyby se moje dítě chtělo v 10 malovat, popř. si barvit vlasy, co myslíte vy?

Tak tohle taky naprosto nechápu, bohužel jeden takovej ukázkovej případ mám ve svým okolí, s rozdílem, že klukovi je 6. A melír je opravdu to nejmenší Rolling Eyes Má všechno, o čem si můžou ostatní nechat zdát. Rodiče se v něm prostě vidí a za největší úspěch považují, že kluk zná nazpaměť písničky Kabátů Rolling Eyes
No, myslím, že za pár let z něj budou hodně zklamaný Confused
Back to top
Eva
kytky 2, meta: 700
kytky 2, meta: 700

PostPosted: Thu 15.11.2007 10:18    Post subject: Reply with quote

E.x.i.l.i.a wrote:

Tak něco takovýho bych svýmu dítěti povolila tak max. až na střední škole. Já si třeba v ještě v 16 letech musela jít okamžitě odlakovat tmavomodrej lak z nehtů Laughing A to stačilo jen aby na mě táta zvýšil hlas Wink

Jinak se budu snažit vychovávat děti tak jak vychovávali naši mě - tj. nebudu je bít, bude se snažit jít jim příkladem (třeba mě fascinují rodiče co dětem zakazují pít a kouřit a přitom si pak sami zapálí nebo jdou prochlastat výplatu), jinak rozhodně je nebudu rozmazlovat stylem na co si ukážou to dostanou.
Teď mě třeba dojala jedna holčička v obchodě, která cosi chtěla a když jí to matka hnedka nekoupila začala tam dělat scény a matka nakonec rezignovala a koupila jí to - tak pokud by měly moje děti takovéhle sklony /což doufám že mít nebudou jestli budou po mě Wink / tak to by u mě hodně rychle narazily Wink
Jinak se budu snažit věnovat svým dětem maximum lásky a péče, a nebudu mezi nimi dělat absolutně žádné rozdíly. Budu se snažit jim věnovat, hrát si s nimi, hodně s nimi mluvit dělat úkoly do školy atd.
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5
Page 5 of 5

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum