View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
edit_no_90 kytky 4, meta: 4050
|
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Wed 12.9.2007 18:56 Post subject: |
|
|
ochu - voni to indii... a strasne dobry to je... ty pikslicky jsou obycejny sklenicky s vickem. a bacha, ono je tam rozdilna gramaz, podle druhu koreni... cena je stejna, ale mnozstvi se meni v zavislosti na "cennosti" toho koreni. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 12.9.2007 19:12 Post subject: |
|
|
Jj, toho jsem si všimla - a jsou ty skleničky všechny stejně velký? Chtěla bych je pak využívat dál na koření |
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Wed 12.9.2007 19:14 Post subject: |
|
|
ja jsem objednavala priblizne stejnou gramaz. (resp. dve koreni, kterych je tam cca stejne obou) ale ty lahvicky budou podle me stejny... tyhle jsou uplne nabouchany az k vicku... _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 12.9.2007 19:38 Post subject: |
|
|
Aha, díky moc |
|
Back to top |
|
|
corona kytky 2, meta: 450
|
Posted: Sun 16.9.2007 18:14 Post subject: |
|
|
Obdivuju všechny, kteří nesolí a zároveň si pochutnají.
Mám jen dotaz: když jdete třeba do restaurace,nepřipadá vám ale jídlo pak "přesolené"?? Já totiž víc solím od té doby,co žijem v Praze... a víc jsme zvykli na restaurace. Pak i doma používám víc soli... Jinak je to jídlo v porovnáním s tím, na co jsme zvyklí třeba z pizerie, "málo výrazný". |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Sun 16.9.2007 18:18 Post subject: |
|
|
corona-jo, připadá mi teď všechno přesolený a přeslazený, jeden z důvodů proč už ani nechodím do šk.jídelny |
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
Posted: Sun 16.9.2007 19:47 Post subject: |
|
|
proto do restauraci moc nechodim. Prijde mi tam vsechno silene slany. |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
Posted: Sun 16.9.2007 20:12 Post subject: |
|
|
doma sem dosáhla toho, že do zeleninovyho salatu se davaji jenom bylinky a brambory se vaři s menšim množstvim soli než dřiv. Naši jsou omezeni soleni hodně přistupni.
Stejně je to zajimavy, oba omezili soleni, z uzenin si daji tak šunku, pohybu maji taky hodne a vysokyho tlaku se zbavit nemužou.
Nejvic trpim jidlem u babičky. Ta na mě vařila hodně slaně i když doma jsme solili víc než teď. Poslední roky u ní jíme jenom dvakrát nebo třikrát ročně na nejaké oslavě a jinak se tam jakymukoliv jidlu vyhybame. Dřiv mi to u ni přišlo slany, dneska mam pocit, že nektery jidla jsou až hořky |
|
Back to top |
|
|
corona kytky 2, meta: 450
|
Posted: Mon 17.9.2007 18:54 Post subject: |
|
|
Ty bláho , já nad solením zas tolik nepřemýšlela... Ale asi bych fakt měla , třeba teď jím šíleně slanou Nivu... |
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Mon 17.9.2007 19:16 Post subject: |
|
|
Já doma solím málo, jak už jsem tu někde psala, manžel používá místo soli pepř Ale že by mi v restauracích přišlo jídlo víc slané, to ne. Jenom nesnáším když mi přinesou osolený salát. To bych jim ho hned vrátila. Ale neumím si představit neosolit brambory nebo rýži. Třeba na maso dávám hodně bylinek, takže tam se sůl snadno omezí na minimum, ale u těch příloh, nevím nevím. Ale asi to je spíš o zvyku.
Třeba můj děda si jídlo přisoluje hned aniž by ho ochutnal. Už má asi umrtvený chuťový buňky. |
|
Back to top |
|
|
bublinka111 never satisfied
|
Posted: Mon 17.9.2007 21:44 Post subject: |
|
|
maso solim malo, skor tam dam cesnak, bylinky a ono to potom chyti chut.. a mam rada pikantne takze davam vela chilli, korenie...
slane mam ale vseobecne rada, jedla v restuarcaiach sa mi zdaju akurat , nechapem ale ludi ktori si solia papriku, rajcinu- cerstvu zeleninu.. tam sa uplne predsa straca " ta skvela zeleninova" chut a chuti to len slano.. pritom rajciny su podla mna skor sladke..
poznama le ludi ktori solia fakt extremne, kamoska si trebars soli sackove polievky ktore mne pridu humus extra slany.. _________________ all i wanna do is have some fun....) |
|
Back to top |
|
|
|