View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
Posted: Mon 8.2.2010 12:00 Post subject: |
|
|
Man of the world wrote: | no prostě mi to přijde jako na úrovni uvažování mateřské školky, nesmysl |
tak jestli Neil Gaiman uvazuje na urovni ditete z MS, tak ja jsem kralovna Alzbeta _________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Mon 8.2.2010 12:29 Post subject: |
|
|
no prase je inteligentnější než pes... ale nějak mi to nepřijde jako argument proč nějaký zvířata jíst a jiný ne, to je prostě daný kulturou
kdybych měla doma prasátko, taky bych ho pak nesnědla, stejně jako lidi co maj zakrslýho králíčka, si ho asi neudělaj na smetaně _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Mon 8.2.2010 12:34 Post subject: |
|
|
Rhiannon wrote: | Man of the world wrote: | no prostě mi to přijde jako na úrovni uvažování mateřské školky, nesmysl |
tak jestli Neil Gaiman uvazuje na urovni ditete z MS, tak ja jsem kralovna Alzbeta :lol: |
Bez ohledu na to slovutnost autora textu je premisa "kdo jí zvířata, určitě bude v pohodě jíst i miminka" vlastní toliko militantním pojídačům tofu. |
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
Posted: Mon 8.2.2010 12:55 Post subject: |
|
|
ntj che, ale ja tam teda po pravde takovou premisu nevidim..
chapu to jako obrovskou nadsazku, zamerne zveliceni az ad absurdum s cilem sokovat a prinutit k zamysleni.
Ale pravdepodobne jsem ovlivnena tim, ze znam tvorbu tohohle autora a nemam z ni dojem, ze by byl slabomyslny nebo fanaticky pojidac tofu _________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
Man of the world caballero
|
Posted: Mon 8.2.2010 17:04 Post subject: |
|
|
Rhiannon wrote: | Man of the world wrote: | no prostě mi to přijde jako na úrovni uvažování mateřské školky, nesmysl |
tak jestli Neil Gaiman uvazuje na urovni ditete z MS, tak ja jsem kralovna Alzbeta |
autora neznám, nicméně nechápu nad čím bych se měl zamyslet, respektive chápu,ale z podobných lidí či autorů podobných článků mám spíš pocit, že mě za chvíli přijdou kritizovat za to, že třeba nešetrně sekám trávník...jak řekl che, hodně to zavání fanatismem a celkově mi některé myšlenky zachycené v té povídce přijdou hodně zcestné a naprosto nevšímavé k reálnému fungování světa_________________ Miluj hluboce a vasnive. Muzes se pritom zranit, ale je to jediny zpusob,jak zit svuj zivot. |
|
Back to top |
|
|
wewe Why is raven like a writing desk?
|
Posted: Mon 8.2.2010 17:26 Post subject: |
|
|
man - pride mi ze tam kde je len trosku naznacena nejaka hlbsia myslienka ohladne toho ze by sa clovek mal lepsie spravat ku zvieratam, ku prirode[tato tema, alebo co si spominam film avatar], a zamysliet sa nad tym ako zije, beries ako nejaky osobny utok a kritizovanie a nazyvas to rovno fanatizmom...proste tvoje uvazovanie mi je asi na mile vzdialene a vobec ho nechapem. _________________ Not until we are lost do we begin to understand ourselves.
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music...
Follow your joy
ॐ नमः शिवाय |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Mon 8.2.2010 17:37 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 8.2.2010 18:21 Post subject: |
|
|
no to že Avatar ekologický podtext není jen můj názor, spíš mi přijde že tady jste jediní kdo si toho nevšimnul
já to jako osobní útok neberu, neříkám že chování ke zvířatům je všude v pořádku, to rozhodně ne, jen mi některé myšlenky přijdou dost naivní a utopistické. nechci působit jako nepřítel zvířat, jen chci říci že celkové fungování světa má určité zákonitosti(sociální, ekonomické,...) a nejde se soustředit jen na jednu myšlenku, byť hezkou a šlechetnou.
A myslím že se to často s podobnými tendecemi přehání...jsem zvědavý kdy zakážou třeba domácí zabíjačky...
no asi tu nebudu už nikoho pobuřovat se svými názory _________________ Miluj hluboce a vasnive. Muzes se pritom zranit, ale je to jediny zpusob,jak zit svuj zivot. |
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
|
Back to top |
|
|
user007 kytky 5, meta: 6650
|
Posted: Tue 9.2.2010 12:09 Post subject: |
|
|
presne..
Mane, prijde mi, jak kdyz obcas zijes v nejakem jinem svete : ) Pomerne i dost naivnim. _________________ Everything can be taken from a man or a woman but one thing: the last of human freedoms to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way. - Viktor E. Frankl |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
Posted: Tue 9.2.2010 12:32 Post subject: |
|
|
jo, ted uz to chapu. neco na tom bude. obecne uz jsem nekolikrat mela pocit, ze kdyz uz se treba nejakej statni organ rozhodne udelat neco "dobryho", tak z toho vzejde nesmyslny hystericky gesto. |
|
Back to top |
|
|
*jiva* kytky 6, meta: 9050
|
Posted: Tue 9.2.2010 13:53 Post subject: |
|
|
ta povidka me teda nedojala, spis jsem si taky pomyslela neco o fanaticich. ale asi to jenom spatne chapu. zrovna narazky na testy na dermalni a ocni drazdivost mi prijdou silne mimo, kdyz jeste vezmu v uvahu, ze se vsechno nejdriv modeluje na kompu a testuje zkumavkama, nez se rozhodne, ze se nic nezjistilo a je tedy nutne oholit kralika a natrit mu kus briska a kouknout se, jestli se nevosype...nevim, fakt mi to nepripada tak svetodestruktivni |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
user007 kytky 5, meta: 6650
|
Posted: Tue 9.2.2010 14:00 Post subject: |
|
|
pochybuju, ze testovany zvirata maji pohodicku.. u nich se urcite pocita s tim, ze muzou i pripadne zemrit. _________________ Everything can be taken from a man or a woman but one thing: the last of human freedoms to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way. - Viktor E. Frankl |
|
Back to top |
|
|
|