|
sfera.pravy.net Přeji úspěšný rok 2025 pro všechny! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lenore ___________________

|
Posted: Sat 8.9.2012 21:30 Post subject: |
|
|
Lucrezia wrote: | Jinak si porad uklizim prubezne a vlastne neznam zadnej "generalni uklid". |
já taky, přijde mi to daleko lepší, než to pak mít všechno najednou
ale teda jednou za čas velkej úklid dělám, buď po zkouškovým nebo jiný uklízecí pauze nebo když mám volno a vyloženě chuť uklízet
žehlení jsem taky zrušila, ale občas mi chybí
snažim se to hodit na manžela, ovšem nějak to nefunguje_________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
 |
tracy kytky 5, meta: 5550

|
Posted: Sat 8.9.2012 21:50 Post subject: |
|
|
u nas doma se vzdycky zehlilo akorat fakt to, co bylo nutne - tzn. obleceni "na ven", mamka nikdy nezehlila veci jako spodni pradlo, pyzamo, povleceni, a ruzne veci tohoto druhu, ktere jsem zjistila, ze se v nekterych rodinach zehli, az kdyz jsem to videla u "tchyne", ktera zehli treba i trenyrky, a to mne prijde fakt dost zbytecne.
a jinak obleceni zehlim spis az rano pred odchodem, prijde mne, ze je tak nejak hezci, nebo nevim, jak to rict, citim se v tom lip, kdyz si to oblekam cerstve vyzehlene:) |
|
Back to top |
|
 |
Laura kytky 7, meta: 13650

|
Posted: Sat 8.9.2012 22:27 Post subject: |
|
|
já jsem nikdy žehlení nepochopila  považuju to za úplně zbytečnou práci. beru teda, že určité látky jsou snadno mačkavé a je je potřeba vyžehlit, ale většinu věcí podle mě ne. vyrostla jsem v domácnosti, kdy se prádlo vypere, dobře protřepe, pověsí, poskládá nebo pověsí a nikdy jsem neměla nic zmačkaného (pokud to vyloženě nezmuchlám do guči, což teda občas s roznošenými věcmi nechtěně dělám)
žehlím jenom slavnostní oblečení, které mám obvykle z mačkavých látek.
Nechci si ani představovat, kolik to "žehličům" zabere týdně času. _________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
 |
Rokkan kytky 7, meta: 11650

|
Posted: Sun 9.9.2012 9:00 Post subject: |
|
|
Taky nežehlím. Nikdy. Dostala jsem od maminky žehličku a použila jsem ji všeho všudy maximálně 3x. |
|
Back to top |
|
 |
Leni.ce kytky 8, meta: 24650

|
Posted: Sun 9.9.2012 9:04 Post subject: |
|
|
Já jsem šílenej bordelář  A uklízení mě strašně nebaví. Naštěstí přítel je pořádkumilovnej, takže se tu kupí jen moje věci. Někde něco vezmu a už to nevrátím, oblečení a věci do práce mám poházený po celým bytě. Co je nejhorší, jsme zatím jen dva, takže jsem vždycky měli jeden pokoj navíc, kterej nevyužíváme a postupně se z něj stává skladiště.
Ale špínu teda nesnesu. Takže přítel vysává tak 1-2x týdně, já potom většinou hned vytřu. Okolo potkanů vysávám 1-2x denně, protože pořád něco rozhazujou okolo klece. Koupelnu a záchod uklízím 1-2x týdně, vanu po každým koupání. Kuchyň dle potřeby, odhadem 2x týdně. Prach utírá přítel,protože já to vyloženě nenávidím. Ale koukám,že už ho dlouho neutíral, tak to bude muset napravit. Pere se u nás hodně, mám hodně špinavých věcí z práce. A jsem žehlící maniak, žehlím všechno kromě spodního prádla. |
|
Back to top |
|
 |
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
Posted: Sun 9.9.2012 9:49 Post subject: |
|
|
teda, já si neumím představit nežehlit  žehlím taky jen to nejnutnější, ale i tak mám dost triček, sukní, svetříků a košil, u kterých bych nevyžehlená vypadala, jak kdybych vylezla z popelnice  a to se to taky snažím věšet hezky a rovně (ať s tím nemám práci). a ložní prádlo taky žehlím, přijde mi to pak čistější a voňavější, když do toho lezu. |
|
Back to top |
|
 |
Koogi can't ask why about love

|
Posted: Sun 9.9.2012 9:58 Post subject: |
|
|
K zehleni bych napsala to same jako Geike. Drtiva vetsina bez zehleni fakt nejde. Ale lozni pradlo nezehlim. Ani rucniky, veci na spani, spodni pradlo, dziny a ponozky teda taky ne:)) No a ostatni veci zalezi...tak ctvrtina to nepotrebuje, zbytek zehlim. _________________ Look in the mirror and ask your soul if you're alright. Put out the glitter that your soul hides behind.
♥ |
|
Back to top |
|
 |
terinas kytky 8, konec

|
Posted: Sun 9.9.2012 10:05 Post subject: |
|
|
Ja zehlim vsechno krome ponozek a kalhotek  trenky si pritel taky preje  Povleceni by mi nevyzehleny vadilo  novy rucniky ted zehlim tak napul, protoze porad nevim, jestli se to ma/nema
Ale pritel ted nekde cetl o tom vytrepavani pred povesenim  jak pise Laura a ono to fakt funguje  nektery ty veci vypadaly lip nez kdyz je zehlim ja  ale kdyz mi ukazoval jak ze to delal, tak me malem kleplo ze takovy nasili delal s myma tileckama atd.  |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Sun 9.9.2012 10:11 Post subject: |
|
|
Proč by se neměly žehlit ručníky? Já je žehlím, přijdou mi pak měkčí a jak se splácnou,tak se mi líp vlezou do skříně
A na vytřepávání asi něco bude, když věším prádlo já, tak jde pak vyžehlit mnohem líp než když ho věší přítel. |
|
Back to top |
|
 |
Lucrezia kytky 5, meta: 7050

|
Posted: Sun 9.9.2012 10:19 Post subject: |
|
|
ja rucniky i lozni pradlo skrobim, takze jsou vpodstate tak tvrde, ze zehleni nepotrebujou  |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Sun 9.9.2012 10:22 Post subject: |
|
|
To ani nemusíš používat peeling, ne?  |
|
Back to top |
|
 |
Tevi. kytky 8, meta: 19650

|
Posted: Sun 9.9.2012 10:35 Post subject: |
|
|
Já taky nežehlím, když to dobře pověsím, vypadá to pak jako vyžehlené, takže si ušetřím dost práce. Žehlím opravdu jen výjimečně, když se mi třeba košile sežvejká ve skříni nebo při převozu na kolej.
Ale ložní prádlo žehlím. _________________
* Žena nepotřebuje toho, kdo nepotřebuje ji.** |
|
Back to top |
|
 |
Lucrezia kytky 5, meta: 7050

|
Posted: Sun 9.9.2012 10:35 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
Alshwarya kytky 8, meta: 21650

|
Posted: Sun 9.9.2012 12:37 Post subject: |
|
|
tak vzit si treba bavlneny tricko nevyzehleny si fakt nedovedu predstavit. jasne, sou veci, ktery vyzehlit nepotrebujou, ale je spousta, co jo a videt nekoho vyslovene v rozmackanym, tak o nem fakt nebudu mit nejlepsi obrazek  takze za me zehlit.
ale zase zehlit treba spodni pradlo mne prijde fakt hodne zbytecny. |
|
Back to top |
|
 |
pam kytky 7, meta: 12650

|
Posted: Sun 9.9.2012 13:58 Post subject: |
|
|
...
Last edited by pam on Sat 20.10.2012 16:16; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
 |
|
 |
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
|
Page 3 of 5
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|