|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Chocolate Jedem das Seine und mir das Beste:-)
|
Posted: Fri 12.1.2007 16:42 Post subject: |
|
|
Ja si musim vsechno psat, jinak se nic nenaucim. Treba slovicka kdyz si jen rikam, zapomenu. Musim si je napsat. Kdyz se ucim teorii nebo ted nejakou politiku nebo tak, musim si z toho udelat omalovanky...mam sest fixek a spoustu pastelek a tim si to musim cely ruzne vybarvit a podtrhat podle dulezitosti a tak, jinak si to nezapamatuju. Spatne se mi uci z knizek, musim si udelat vlastni vypisky a zase vybarvit |
|
Back to top |
|
|
mamba Alexithymia
|
Posted: Fri 12.1.2007 19:55 Post subject: ed |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Shan Guest
|
Posted: Fri 12.1.2007 20:20 Post subject: |
|
|
já podtrhávám a zvýrazňuju, ale zase ne moc barvama... a občas si k tomu něco vypisuju. Musím mít klid a žádný pohyb v okolí |
|
Back to top |
|
|
Koogi can't ask why about love
|
Posted: Fri 12.1.2007 21:20 Post subject: |
|
|
Já si potřebuju u toho čmárat a vypisovat. Podtrhávaní je taky dobrý, ale to vypisování je nejvíc účinný. Dělám to tak, že se něco naučím a pak si to píšu. Ale někdy na to není čas.
Vlastně se ale učit asi moc neumím. Nedokážu se soustředit, myslim na milion blbostí, začnu uklízet, furt někam odbíhám. Když si třeba teď představim, kolik jsem se musela na nějaký šílený zkoušky učit, tak už ani nevim, jak jsem to dokázala, jak jsem se naučila takový kvanta. V tomhle jsem hrozná _________________ Look in the mirror and ask your soul if you're alright. Put out the glitter that your soul hides behind.
♥ |
|
Back to top |
|
|
Saris kytky 3, meta: 1350
|
Posted: Fri 12.1.2007 22:00 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Gia ... in my silence ...
Joined: 04 Jan 2007 Posts: 459 Location: ... in his arms ...
|
|
Back to top |
|
|
culotes kytky 5, meta: 4950
|
Posted: Mon 15.1.2007 16:59 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
terinas kytky 8, konec
|
Posted: Mon 15.1.2007 17:23 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 15.1.2007 17:34 Post subject: |
|
|
terinas wrote: | culotes wrote: | Gia wrote: | Dneska se mi stala zvláštní věc. Už delší dobu se připravuji na docela těžkou zkoušku (moje úplně první, takže si dokážete živě představit ty panické záchvaty nicnevědění ), kterou mám ve čtvrtek. Celou dobu se učím nahlas, stálým předčítáním a přednášením. Stává se vám někdy, že když už je to opravdu delší dobu, že vás natahuje? Stalo se mi to dnes poprvé a není to nic příjemného, nejhorší na tom je, že se jinak učit neumím Vůbec nevím co to mohlo způsobit |
nějak nechápu, co znamená "že vás natahuje".. nevím, co si mám pod tím představit |
Ani já | Pardon, že by se to používalo jen na severní Moravě? Jako, že se mi chce zvracet _________________ Sni, sni, sni!
Nebudeš mít nikdy čas ... trpět zoufalstvím. |
|
Back to top |
|
|
culotes kytky 5, meta: 4950
|
Posted: Mon 15.1.2007 17:38 Post subject: |
|
|
jako rodilá pražačka jsem to nikdy neslyšela
.. a jsi si jistá, že to bylo z téhle metody učení?.. Nesnědla jsi před tím něco, co ti nesedlo?.. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
nia zavislost je utek
|
Posted: Mon 15.1.2007 18:00 Post subject: |
|
|
mamba wrote: | A jinak nám jeden učitel říkal, že nejlepší je se to naučit, když si v duchu při tom představíš nějakou souvislost s tim slovem. Dokonce nám to i předvedl, 30lidi ve třídě mu postupně říkali různá slova a on si je zapamatoval a potom je říkal nazpamět a zasebou, jak byli. Přitom si pamatoval i pořadí a jméno studenta... |
to je dobre mozna na nejake slovicka, jinak primo nejakou latku, to nevim.
nam to taky nekdo rikal, myslim, ze v anglictine - treba bylo za sebou slon, bryle .. - tak si predstavis slona, na sobe ma bryle, a tak si to tvoris dal, podle slov._________________ moci se rozletet..
povznest se nad vsechno a nad vsechny
.. tomu rikam zivot. |
|
Back to top |
|
|
Mo Cuishle kytky 8, meta: 17650
|
Posted: Wed 17.1.2007 0:26 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 17.1.2007 6:46 Post subject: |
|
|
Já si musím podstatné věci vypsat svojí rukou, pak se je teprve jakž takž naučím. Nevyhovují mi letošní skripta - velký formát A4, obrovské písmena a nechutně tlustá kniha. Přítel je už ve čtvrťáku, tak měli jiný skripta, malinký, přehledný s drobnými písmenky. Já vím, že v tom asi nebude podstatný rozdíl, přitom v těch menších a tenčích je toho obsahově více, ale na mě to psychicky působí _________________ Sni, sni, sni!
Nebudeš mít nikdy čas ... trpět zoufalstvím. |
|
Back to top |
|
|
*LEATITIA* kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Fri 19.1.2007 18:06 Post subject: |
|
|
Mě když se nechce učit, nemám náladu se učit, tak mi to trvá strašně dlouho, třeba pár stráneček i několik hodin, ale když se mi chce učit, tak i hodinu.. Někdy to dělám jako Gia, udělám si výtah učiva svým písmem a pak se to učím, toto dělám třeba před velkou písemkou z matiky, z účetnictví, němčiny.. Nebo když se třeba učím literaturu, a je to na x stránek, tak si naučím půlku A4 zopakuji, celou A4 pak si ji celou zopakuji, atd. atd. Pořád dokola si to opakuji, abych na to nezapomněla, je to zdlouhavé, ale mě to pomáhá |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Škola |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4 Next
|
Page 3 of 4
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|