sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Život, který je fajn...
Goto page Previous  1, 2, 3

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mishaaa
Love dogs <3

PostPosted: Wed 6.2.2008 19:26    Post subject: Reply with quote

Tak ja bych chtela mensi domek s oooobrovskou zahradou nekde za mestem...milujiciho manzela..dobrou praci,ktera by me bavila a zaroven me davala vydelat tolik,abych uzivila tech moc psu co chcu Laughing Cool
Ne fakt..nechci naky skvostny,turbomoderni dum..staci neco mensiho..ale rozhodne chcu minimalne 2 psy.. ne psy..tosy Embarassed
Jinak barak jaky bych chtela stavija kusek od nas,ale je blbe me ho fotit Laughing ale je to neco na styl co psala Tornado Smile
Hlavne aby se darilo a byla sem zdrava.
ephelides
*louloute*

PostPosted: Wed 6.2.2008 19:40    Post subject: Reply with quote

Mishaaa Arrow to jsem cekala kolik psu v tomhle tematu reknes Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message  
Shannon
where no man has gone before

PostPosted: Wed 6.2.2008 19:41    Post subject: Reply with quote

mně se strašně líbí představa života střední/vyšší střední vrstvy za první republiky a vůbec ta doba... bohužel pak byla válka, ale jinak Love vyrůstali v tom moji prarodiče, jedni na malém městě, druzí žili takový "vznešenější život"... děda měl piano, velkou knihovnu, má to, co považuju za klasické vzdělání a mrzí mě, že to neumím - latinu, řečtinu, francouzštinu, tenis, klavír. babička zas chodila na plesy, čaje o páté a k přátelům na večírky.

Svůj krásný život bych krátce popsala "chodit si v krásném městě do kavárny v krásném městě přečíst noviny" a třeba i diskutovat...

a moje krásné město je středně velké, s nižší zástavbou, tak do 3 pater, široké ulice a hodně stromů, historičtější centrum s univerzitou, knihovnou, a a v jeho okolí vily s velkými okny.

případně náhradní verzí jsou Vinohrady Smile

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI.
Back to top
Mishaaa
Love dogs <3

PostPosted: Wed 6.2.2008 19:42    Post subject: Reply with quote

ephe: Vzteklik Laughing ...... Nevinnik
ephelides
*louloute*

PostPosted: Wed 6.2.2008 19:44    Post subject: Reply with quote

Mishaaa Arrow ale budiz ti ke cti, ze jsem myslela ze padne neco jako " plnou zahradu" nebo tak Laughing Laughing
Back to top
Mishaaa
Love dogs <3

PostPosted: Wed 6.2.2008 19:48    Post subject: Reply with quote

ephe: zalezi na tom jak moc budu met penez Pisknik Laughing
terrynka
kytky 7, meta: 13150
kytky 7, meta: 13150

PostPosted: Thu 7.2.2008 6:30    Post subject: Reply with quote

Ja bych chtela domecek, nejaky dvoupatrovy maly nekde na okraji mesta nebo spis na lonte, tam jsem zvykla a asi bych neodesla:)) Aby nebylo daleko do lesa a na prochazky...
V domecku zverinec, tzn. kocicku (minimalne jednu), pejska (toho chce zase pritel), dva obrovske papouchy, akvarium se zelvou a rybickama, terarium s hadem (priteluv vymysl Laughing ).
Za domem velkou zahradu, kde by pod stromy bylo posezeni a gril, kde bychom s prateli pri zapadu slunce v lete grilovali a popijeli, taky jezirko s rybickama a bazenek, doma v obyvaku krb, pred kterym bychom se k sobe tulili s pritelem, pozdeji miminko, ktere by nas vsechny zahrnovalo stestim... Samozrejme zimni zahradu, francouzsky okna do zahrady.

No, konec sneni, hlavne, abychom byli vsichni zdravi.
Back to top
Britannia
My wild Irish rose

PostPosted: Thu 7.2.2008 7:16    Post subject: Reply with quote

Shannon wrote:
mně se strašně líbí představa života střední/vyšší střední vrstvy za první republiky a vůbec ta doba... bohužel pak byla válka, ale jinak Love vyrůstali v tom moji prarodiče, jedni na malém městě, druzí žili takový "vznešenější život"... děda měl piano, velkou knihovnu, má to, co považuju za klasické vzdělání a mrzí mě, že to neumím - latinu, řečtinu, francouzštinu, tenis, klavír. babička zas chodila na plesy, čaje o páté a k přátelům na večírky.

Svůj krásný život bych krátce popsala "chodit si v krásném městě do kavárny v krásném městě přečíst noviny" a třeba i diskutovat...

a moje krásné město je středně velké, s nižší zástavbou, tak do 3 pater, široké ulice a hodně stromů, historičtější centrum s univerzitou, knihovnou, a a v jeho okolí vily s velkými okny.

případně náhradní verzí jsou Vinohrady Smile

Love Love
Úplně mi mluvíš z duše. Smile
Back to top
Mykéna
kytky 7, meta: 14650
kytky 7, meta: 14650

PostPosted: Sun 10.2.2008 1:03    Post subject: Reply with quote

Moje představa života, který je fajn, se netýká ani tak toho, kde ho budu žít, jako spíš jak a s kým. Ale pokusím se... Představa, že žiju život na jednom místě, mě upřímně děsí. Představa, že si vysním nějakej byt od plovoucí podlahy přes tvar kliky až po barvu lampičky na nočním stolku, mě děsí taky.
Přála bych si dostat se k nějakýmu povolání, kde budu muset často cestovat. Nemyslím jenom po světě, ale třeba jen do... Jihlavy... nebo Pardubic.
Líbí se mi mít dům. Nemusí být velkej, může být starej, hlavně když má velkou zahradu. Na zahradě stromy. Vysoký dospělý stromy, žádný půlmetrový tůjky v satelitním městečku. Jeden je ořešák, jedna třešeň, meruňka, nějaký šeříky a třeba cedr, ale to už je fakt utopie. Taky je tam hodně vodních prvků, nejlíp potůček, ale postačí kružák nebo kamenný koryto. Bydlí tu včely. Bydlí tu kočky. A před domem je veranda! To si jen tak teď vybavuju, co mi připadá hezký...
Líbí se mi mít chatu u řeky. Někde, kde není milion dalších chatiček oblepenejch kolem tý vaší.

A nebo bydlet v bytě v centru nějakýho města, v domě s hnusným průjezdem a popelnicema na dvoře. V bytě jsou bílý stěny, na který maluju, když to na mě přijde. Všude je svinčík, furt tam jsou nalezený moji kamarádi, jediný, co tam za něco stojí, je pořádnej komp. Do práce chodím, když mě zavolaj, pracuju hlavou. Nebo nepracuju. Žiju hlavně v noci. Žiju sama. Chodím do kaváren, do klubů, na koncerty, občas sbalím nějakýho chlapa. Dělám si co chci. Jednoho dne se probudím, je mi 35 a je to se mnou marný... Připadá mi to úžasně ...beatnický. Ale připouštim, že to neni zrovna nejhezčí možnost.
Back to top
Misul
kytky 4, meta: 2750
kytky 4, meta: 2750

PostPosted: Sun 10.2.2008 9:42    Post subject: Re: Život, který je fajn... Reply with quote

Co pro me znamena fajn zivot?

Nejdulezitejsi prioritou je pro me zit ho s clovekem, ktereho miluju a naopak. Bez toho by byl muj zivot neuplny..hlavne bez jistyho clovicka..

Zit spolu v patrovym domku se zahradou, kde bych pestovala spoustu kvetin, a on ovocnych stromu, byl by tam bily dreveny altanek kde bychom spolu relaxovali..predstavuju si fontanku a z ni prysti kristalova voda, studena, ktera nas ochladi za horkeho letniho dne..
Dum a mistnosti v nem by mely byt prostorne, s rostlinami, pestrymi kvetinami, s bilymi stenami a nabytek ze svetleho dreva, stejne tak, jako tocite schodiste vedouci do loznice s balkonem a oknem velkym skoro pres celou stenu..

A moje utociste muj vlastni pokoj by se lisil od veskerych mistnosti, byl by vymalovany na svetle modrou, s modrozelenymi zaclonkami, kresly a mala okna kde bych mela vyhled na zahradu plnou kvetin, stromu a odtud bych malovala tu krasu prirody...steny by zdobily obrazy Clauda Moneta, obdivuju jeho styl...
Mel by byt na okraji Prahy, ne v centru, takovy kompromis mezi ruchem a "odriznutim" od kulturniho zivota

Moje plany dobudoucna by bylo studovani jazyku, prekladatelstvi a tlumocnictvi..vidim se jak jedu rano do skoly, ctu si anglickou cetbu a prekladam, jak v lete sedim v nasi zahradce a studuju a nade mnou se vrsi papiry do skoly a pozdeji i zivit se touto praci-prekladat knizky...hodne cestovat s pritelem, poznavat exoticke zeme a zvyky...vidim se jak on prijde z prace, polozi tasku do predsine, jde za mnou, usmeje se na me, da mi pusu, zatimco ja nam u sporaku varim veceri a pri ni si pak spolecne povidame co jsme cely den delali...o vikendu by jsme se spolu valeli v posteli a vstali az pred obedem a zasli si na obed do restaurace, nebo venku grilovali maso, chodili do mesta za kulturou a povidali si o tom, jak jsme s do sebe zamilovali, ruzne spolu blbli, chodili s moji segrou a markem na bowling, na "jedno" do baru atd.....to je muj nejvetsi sen, ale nejdulezitejsi pro me je v tom on Love..
Shetire
ne to fakt nejsem já..

PostPosted: Sun 10.2.2008 11:23    Post subject: Reply with quote

Já mám život, který je fajn. Laughing

Dokážu si ze všeho vstřebat absolutně všecko a spokojím se i málem.
Kde budu v budoucnu žít nevim - nevim jestli to bude Litomyšl, Praha, Brno, Athény, Soluň, Bělehrad ... všude je krásně.

Nevim jestli chci žít v domě, nebo v bytě. Jestli ho chci mít moderně zařízenej, nebo jestli se mi všude bude povalovat haraburdí.

Ani nevim jestli chci mít manžela a deset dětí, nebo žít sama s jedním dítětem.

Uvidím, co se mi postaví do cesty, ale vždycky něco bude fajn...
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum