|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
BadHans Nejstarší rebelka
|
Posted: Sat 3.10.2009 19:27 Post subject: |
|
|
Efendy wrote: | Badhansi - já myslel, že to pochopíš, rozdíl mezi středněpříjmovými a nízkopříjmovými je obrovský, takže kdybych to bral z tvého pohledu nespravedlnosti, tak tohle je velké odírání těch co se snaží více. Rozdíl mez vysokopříjmovými a středněpříjmovými je víceméně dle filosofie rovné daně. Takže ze stejného pohledu, problém není. Každému člověkovi se odečítá sleva na dani cca 2 tis. Kč a proto tomu nízkopříjmovému vychází tak málo. |
Odečítání lidem s nejnižšími příjmy mi přijde v pořádku, je to sociální nástroj. Nepřijde mi v pořádku, že už teď je systém nastavený tak, že ty bohatší pomáhají chudším a přitom ČSSD populisticky bije na poplach, že by to mělo být ještě výraznější.
Ve výsledku to do rozpočtu žádný velký balík nehodí, lidí s vysokými příjmy je poměrně malé procento. Je to jen populistický tah, jak k sobě přilákat voliče z té nízkopříjmové skupiny, kteří tomu většinou prd rozumí a myslí si, že je to nějaké "bohatým brát, chudým dávat".
Efendy wrote: | A navíc si zdaleka nemyslím, že ten kde bere více je vždy ten pracovitější a schopnější. Máš různé profese státní a soukromé, které jsou různě odměňováni. |
Samozřejmě, že ne vždy, samozřejmě, že to vždycky není spravedlivé, ale jak jsi napsal:
Efendy wrote: | Také záleží jak si to vyjednají. |
Na tom opravdu záleží. Když je člověk blbej a neumí si nic vyjednat, tak je to marnost (a ano, vím, že to vždycky nejde).
Efendy wrote: | Např. srovnej - letci, soudci, učitelé, lékaři různých oborů, bank. úředníci, ředitelé. Myslíš, že čím více berou, že jsou lepší? |
To jsou všechno velmi odpovědné profese. Samozřejmě že by měli brát hodně, zaslouží si to. A co je to "lepší"? Lepší v čem? Vždyť se to srovnávat nedá, každý dělá něco jiného.
Mě se nejvíc líbí, jak každý Pepík nadává že maj "ty manažéři" tolik prachů a přitom si neuvědomuje zásadní věci: zaprvé člověk ve vysoké pozici ve firmě nepracuje 8,5 hodiny jako Pepík, maká klidně 12 a když přijde domů, tak mu to stejně šrotuje v hlavě a nedá si pokoj. A především, on má dost inteligence a podnikavosti a tak vytváří pracovní místa pro Pepíky.
Efendy wrote: | A myslíš, že např. člověk by nechtěl dnes nastoupit na post ředitele, když mi věděl, že příští rok bude mít mzdu zdaněnou progresivní daní? Já myslím, že to na to nemá významnější vliv. |
To je demagogie. Samozřejmě že tam nastoupí. A příští rok bude případně nasraný na onen populistický krok, který ničemu moc nepomohl (protože Rath vymyslí další věc "zadarmo") a jemu uškodil.
A ještě...
Efendy wrote: | ...pokud vznikne Zemanova strana, bude to strana nalevo od socdem a napravo od ksčm. |
Mezi ČSSD a Komunistama je nějaká mezera? To si asi budu muset vzít mikroskop..._________________ I like pleasure spiked with pain and music is my aeroplane
Pro lásku bych třeba zemřel... ale pro život jsem se narodil.
(melouny, pochopitelně) |
|
Back to top |
|
|
Efendy kytky 3, meta: 1050
Joined: 24 Jan 2007 Posts: 1004 Location: naplavenina v Praze
|
Posted: Mon 12.10.2009 21:28 Post subject: |
|
|
BadHans wrote: |
Odečítání lidem s nejnižšími příjmy mi přijde v pořádku, je to sociální nástroj. Nepřijde mi v pořádku, že už teď je systém nastavený tak, že ty bohatší pomáhají chudším a přitom ČSSD populisticky bije na poplach, že by to mělo být ještě výraznější.
Ve výsledku to do rozpočtu žádný velký balík nehodí, lidí s vysokými příjmy je poměrně malé procento. Je to jen populistický tah, jak k sobě přilákat voliče z té nízkopříjmové skupiny, kteří tomu většinou prd rozumí a myslí si, že je to nějaké "bohatým brát, chudým dávat". |
Rozdíl mezi nízkopříjmovými, kde z 10000 platí 1% beru a středněpříjmovými, ale rozdíl mezi stř. a dlouhl., kteří u 100 tis. platí 18% to mi přijde zbytečně málo a populistický mi to nepřijde. Viděl bych to alespoň na 25% a samozřejmě i u nižších pásem. To se chytáš pouze obyčejných žvástů někoho. To je stejný jako a potvrdil to i Švejnar, že daňová a pojistná zátěž je u nás nerovnoměrně rozložená, zatímco firmy platí, tak OSVČ odvádí úplný minimum a to nahrává švarcsystému a státu utíkají desítky miliard (zaměstnanci jsou předěláni na živnostníky) a za to může víme kdo. Navíc hodně z OSVČ tím, že si platí malinkaté důchodové a nebo mnozí vůbec žádné, jednou zapláčou, no ale stejně to pak dopadne tak, že stát jim něco bude zase muset dát a defakto to zaplatí zase ten zaměstnanec.
To jsou všechno velmi odpovědné profese. Samozřejmě že by měli brát hodně, zaslouží si to. A co je to "lepší"? Lepší v čem? Vždyť se to srovnávat nedá, každý dělá něco jiného. |
Ale dá a platí tam přímá neúměra.
A ještě mimoto, jsou podnikatelé, kteří berou velké peníze za pár let krachnou a zase založí novou firmu a jedou dál a tak se to stále opakuje. A naopak ti zodpovědní si kolikrát stačí s málem a vydrží na trhu stále. ..No ono stačí se podívat i na management v bankách USA, co brali, kam to dovedli, stihli si vyplatit odstupné a jsou do smrti zabezpečeni a obyčejní lidé jsou bez práce
Mezi ČSSD a Komunistama je nějaká mezera? To si asi budu muset vzít mikroskop... |
zas tak hrozné to nebude Např. si vem rozdíl mezi Filipem a Dolejšem od koministů, Dolejše a Zemana a Zemana a třeba Sobotky |
|
Back to top |
|
|
BadHans Nejstarší rebelka
|
Posted: Mon 12.10.2009 22:08 Post subject: |
|
|
Efendy, nezlob se, ale meleš úplně z cesty. OSVČ odvádí minimum? To se tedy pleteš, já OSVČ jsem a moje daně rozhodně nejsou zanedbatelné. Naopak.
Co se týče důchodového, do toho ti opravdu nic není - kdo si neplatí, ten na to dojede a je to jeho věc. Jestli něco dostane od státu? Ani bych neřekl.
Quote: | ...jsou podnikatelé, kteří berou velké peníze za pár let krachnou a zase založí novou firmu a jedou dál... |
To je populismus, takových případů je pár (i když jsou samozřejmě mediálně bublinovatě nafouklé), ale stěžejní je, že ty se neustále díváš na podnikatele optikou zaměstnance. Oni "neberou" velké peníze, oni je vydělávají. Oni jsou ti, kteří mají knowhow jak generovat zisk a zaměstnanci by bez nic mohli akorát čmárat klackem do písku. (Ano, přehnaně řečeno, ale je to tak.)
Naprostá většina zaměstnaných lidí, kteří nemají ambice se stát OSVČ, se vůbec neumí vžít do role člověka, který si vydělává sám na sebe, který vymyslí, odladí a uvede v pohyb svůj vlastní podnikatelský záměr - a podle toho co tu píšeš jsi toho zářným příkladem. Já to nikomu nevyčítám - nakonec většina podnikatelů zaměstnance potřebuje. Ale ať potom nekecají do toho, jak to podnikatelé mají dělat, jaké mají platit daně a nehulákají, jak to mají podnikatelé jednoduché a jak jsou chudinky zaměstnanci utlačovaní. Z toho smrdí marxismus na sto honů.
A sorry, mezi ČSSD a komunistama mezera není, když už si Paroubek jezdí do Ruska na vlastní pěst a nikdo se vpodstatě netají s tím, že vyhraje-li ČSSD, půjde naprosto samozřejmě s komančema do paktu._________________ I like pleasure spiked with pain and music is my aeroplane
Pro lásku bych třeba zemřel... ale pro život jsem se narodil.
(melouny, pochopitelně) |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 17.10.2009 18:02 Post subject: |
|
|
Asi žiješ v jiném světě ty a nebo pokud si ty OSVČ, soudím podle toho jak se jich zastáváš a zvláště pokud podnikají v bohatších regionech např. Praha, tak tam to platit nebude, navíc u tebe bude platit, že polud budeš vzdělanější a myslíš i do budoucna, tak ok. Co znám kolem sebe OSVČ, tak pokud se jich zeptám, tak v podstatě říkají, že nedávají státu více než by museli, někdo to řekne na ostro a řekne, že platí minimum a pokud platí minimum, tak by to mělo být nějakých 1500 Kč měsíčně, což je směšná částka, když vezmu v potaz, že člověk s minimální mzdou platí 2 200 Kč a za člověka s průměrnou mzdou je odváděno 6 500 Kč na sociálním pojištění měsíčně u firmy. A jsem o tom přesvědčený, protože když zajdu za OSVČ, opravna, servis aut, zeptá se mě chcete doklad? když jdu ke kadeřnici, řekně mi, že ji nikdo skutečný příjmy nedokáže a že odvádí minimum. To samé mi řekne mladík, co mi prodal notebook za nejlepší cenu na trhu, proč asi? dokáže ušetřit právě na odvodech nejvíce, má oproti zavedeným firmám větší výhodu, je sám.
A máš pravdu, jsem zaměstnanec, ale můžu mluvit i za ředitele firmy, kde pracuji, s kterým jsem názorově na stejné vlně, že náš ředitel má větší zodpovědnost než kdejaký OSVČ a přesto musí platit více a starat se více. A mimochodem řídí firmu úspěšně už 19 let, takže za tu dobu za středně velkou firmu už zaplatil v součtu dost velký daně, ale neřeší stále, že musí platit vysoké odvody ze své mzdy. A za tu dobu už firma přišla o hodně peněz, hodně pohledávek bylo odepsáno, kvůli krachu různých osvč a firem, většinou to byli nezodpovědní podnikatelé, kteří ale podnikají dále a vytvářejí dluhy dále, stěžují si jak vysoké daně musí platit, ale ono je to spíš o jejich neschopnosti a také nenažranosti.
Prostě nemyslí si, že ti co berou více, že jsou hrozitánsky utlačovaní vyššími daněmi, je to asi proto, že šéf pochází z chudší rodiny a vypracoval se výš a také protože je starší a zkušenější a má na věc vyzrálejší pohled. Když bude mít zdanění místo 17% třeba 25% není postižený tím, že by si myslel, že mu levicovější voliči, strany záviděli jeho vyšší plat. Stejně i já jsem spokojený kolik beru a beru jako fér, že když mám vyšší mzdu ve firmě než ostatní, že budu platit větší procento, je to prostě solidarita.
A k Paroubkovi.. nevím proč by nemohl jezdit do Ruska a že jel Klaus do Ruska Ti nevadí? A že jel Topolánek v minulosti do USA? |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... 17, 18, 19
|
Page 19 of 19
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|