|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Sat 19.9.2009 11:12 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Nefertite kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Sat 19.9.2009 14:51 Post subject: |
|
|
...
Last edited by Nefertite on Fri 20.8.2010 12:58; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Sat 19.9.2009 15:17 Post subject: |
|
|
Nef - podle průzkumu veř. mínění bych neřekla, že Top09 nezíská hodně, podle mě se dostane a čas možná hraje právě pro ni, s ODS pak stejně utvoří koalici.
A oslabuje - někomu třeba v ODS vadil Topolánek, tak bude volit Top09 a ono je hlavní, aby vyhrála pravice. |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Sun 20.9.2009 13:18 Post subject: |
|
|
top 09 je stranou jednech voleb, stejne jako byli zeleni....a vubec by me neprekvapilo, kdyby se pak za nejakou dobu sloucili s ods...
jako co se tyce soucasny situace, tak je mi z ni na bliti, protoze tady to je jak v divadle - lidi jsou jen divaky, co sleduji to predstaveni na jevisti bez moznosti do toho jakkoli zasahnout, uz i ty volby nejsou...
jinak co se tyce paroubka a spol, tak ti jsou uplne stejni jako topolanek a banda z ods, protoze co tam oni ted predvadeji za spiny...jen cekam, kdy ODS zbankrotuje a vubec by me neprekvapilo, kdyby se z toho nakonec nestalo dalsi Sarajevo jak v 98 _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
zuza kytky 6, meta: 8650
|
|
Back to top |
|
|
Efendy kytky 3, meta: 1050
Joined: 24 Jan 2007 Posts: 1004 Location: naplavenina v Praze
|
Posted: Wed 23.9.2009 17:23 Post subject: |
|
|
Zuza -
no když jsem slyšel poprvý Zemana, tak jsem si myslel, že je to nějaký imitátor a ne premiér, ale to jsem se ještě nezajímal o politiku, ale pak později jo a pamatuji, že teda byl hrozně hrubý, nadával na novináře apod., způsobem jakým si myslím nedovolil žádný z nástupců. V současné době novináři za ním neustále dolézají, a to proto, že začal kritizovat socdem a hraje na všechny strany. Zajímavý, že např. o Špidlovi i když je eurokomisař nebo Gross.. o nich není moc slyšet. Špidla byl takový dobrák. Gross měl velkou oblíbenost, ale novináři a protivníci, především Kalousek, který měl na hlavě stejně velké máslo, ho dostali. Nemyslím si, že každý další premiér je tisíckrát horší, je to spíš naopak, nejhorší byl Zeman. |
|
Back to top |
|
|
BadHans Nejstarší rebelka
|
Posted: Wed 23.9.2009 22:35 Post subject: |
|
|
No vida. Já Zemana neměl rád, když byl u kormidla - přišel mi maximálně nereprezentativní a navíc už tenkrát jsem věděl, že levice prostě není nic pro mě (což jsem nakonec věděl i na střední, v době revoluce).
Kdybych jen věděl... Paroubek je reprezentativní ještě asi desetkrát míň a hlavně - ať byl Zeman jaký byl, především byl velmi inteligentní. Žádný další předseda socanů se s ním nemůže srovnávat. Já musím říct, že mi trochu otevřel oči Občan Havel, kde je Zeman vidět trochu v jiném světle. On to v té hlavě prostě měl a má a já se mu vůbec nedivím, že se na to vy**al a šel objímat ty stromy, já bych šel na jeho místě taky. A že kritizuje současnou ČSSD? To mi připadá jasnější než epicentrum atomového výbuchu _________________ I like pleasure spiked with pain and music is my aeroplane
Pro lásku bych třeba zemřel... ale pro život jsem se narodil.
(melouny, pochopitelně) |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 3.10.2009 14:23 Post subject: |
|
|
No tak jsem si přečetl starší noviny teďka o Zemanovi, říká, ať vládě do toho nemluví, ať ji nechají vládnout, že levice se snaží omezit ty některé škrty a pravice zas nechce zvyšovat daně. A že není pro rovnou daň. Takže s tím bych souhlasil. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 3.10.2009 14:37 Post subject: |
|
|
BadHans wrote: |
Tohle je všechno hodně složité, v zásadě ale nepochopím, jak může ČSSD prosazovat progresivní daň jako "spravedlivou". Co je na tom spravedlivého? Když lidi pracují, měli by odvádět všichni stejnou část svého výdělku. Čím víc vydělám, tím víc státu odvedu, ale zvyšovat procento s výší výdělku je nelogické, nemravné a dává to jasný signál: nesnaž se nijak vynikat, když se ti bude dařit, stejně ti to vezmem. Jak to pak máme někam dotáhnout?
|
Badhansi psal si, že progresivní daň se ti zdá nespravedlivá. Zdá se ti rovná daň spravedlivá? Tak jsem si vypočítal jak se sráží daň v současnosti u nás.
třeba prodavačka 10000,- hrubý příjem - daň vychází 105 Kč
třeba učitel 23 000,- Kč - daň 2 730 Kč
bank. úředník v managementu (nikoliv na přepážce) 100 000,- - daň vychází 18 195 Kč.
Přijde ti spravedlivé, že člověk s 23000,- bere 2,3 krát více, ale platí daň 26x větší než člověk s příjmem 10000,- Kč?
Přijde ti spravedlivé, že člověk, který bere 4,3 krát více, platí daň 6,6 krát větší.
Takže při tvoji logice vystvětlení, že čím víc si vyděláš, tím více ti seberou, bych mohl já říct, že tahle rovná daň podporuje lidi, aby si vydělávali co nejméně, lepší vydělat 10000 než vydělat 23000, protože tam platím 26krát větší daň.
Já myslím, že skoro každý ti řekne, že by raději vydělával 23000 i když tam platí mnohem vyšší daň než vydělávat 10000,-. A přitom je tam takový extrémní rozdíl. A stejně tak je to s těmi vysokými příjmy, myslíš, že by se kvůli progresivnímu zdanění zřekl někdo 100000tisícového nebo 500000tisícového platu? Stát by tam mohl vybrat mnohem více jako to dělají všude jinde a mohli bychom mít menší deficit.
A mimochodem tahle naše rovná daň mi přijde s ohledem na to zdanění u 10000,- více progresivní než kdybychom tady měli klasické progresivní zdanění, které tady bylo předtím i u jiných mzdových pásem. Prostě současné zdanění mi přijde více nespravedlivé než bylo předtím a navíc neefektivní.
Toť můj názor. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 3.10.2009 15:07 Post subject: |
|
|
Efendy, vytváříš složitou mlhu a navíc není jasné, kudy jsi k těm číslům přišel. Já se rozhodně nepovažuju za daňového odborníka (naopak, veškerá tahle byrokracie mě maximálně odpuzuje), ale odbornici na daně mám přímo doma. Vezmeme to tedy zjednodušeně, aby to bylo jasné každému:
Rovná daň
je prostě rovná daň. Když je 20%, každý ze svého zdanitelného příjmu platí 20%. (Pochopitelně je třeba brát v úvahu, že zdanitelný příjem je něco jiného, než hrubý příjem, musí se odečíst sociální, zdravotní atd.) Pán A má tedy zdanitelný příjem 20.000 Kč, zatímco šikovnější, chytřejší a pracovitější pán B (prosím brát s nadsázkou) má zdanitelný příjem 100.000 Kč.
Pán A zaplatí daň 4.000 Kč, pán B zaplatí daň 20.000 Kč. Na plakátech ČSSD se dočteme, že rovná daň je výhodná pro bohaté. WTF? Pán B zaplatil státu 5x více, než pán A! Nic nespravedlivého na tom ale není, protože mu z jeho 5x vyššího platu stále ještě zbylo 5x více, než pánovi A. Vše je tedy fifty fifty.
Progresivní daň
počítá s tím, že každý, kdo za rok vydělá přes určitou částku, např. přes jeden milion, bude mít daně vyšší. Pro příklad řekněme 40%.
Pán A zaplatí stále daň 4.000 Kč, jenže pán B zaplatí 40.000 Kč. Zatímco pan A odevzdal 20% svého výdělku, pan B odevzdal 40%. Ano, zůstane mu sice víc, ale přestože původně měl vydělat 5x víc, než pan A, zbyde mu jen 3,75x víc.
To má být v pořádku?
Mimochodem, ty tady svými výpočty dokážeš že už teď, kdy máme takzvaně rovnou daň, platí více vydělávající lidi daně ještě vyšší, než by podle principů rovné daně měli - a pak řekneš, že by stejně všichni chtěli víc, tak že je v pořádku tu progresivitu ještě zvednout??? To ses úplně zbláznil, praštil ses něčím do hlavy, nebo se jen snažíš o absolutní demagogii? Ptáš se, jestli mi přijde spravedlivé, že člověk vydělávající 4x víc platí 6x vyšší daně - samozřejmě že ne, ale po zavedení progresivní daně bude platit ještě víc, tak o čem se tady kurva bavíme?
(Bohumile, kurva se neříká!)
A o deficitu tady vůbec nemluv, protože nebýt ČSSD a jejích populistických tahů (viz Rathovy autobusy pro školáky zdarma, které sežerou více než dvojnásobek původně oznámené částky), tak by nebyl zdaleka takový, jaký je. _________________ I like pleasure spiked with pain and music is my aeroplane
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 3.10.2009 15:16 Post subject: |
|
|
A mimochodem, případná progresivní daň většinou neuškodí velkým firmám (i když některé se jistě rozhodnout jít podnikat někam jinam a stát od nich nedostane víc, ale nic), ale především drobným živnostníkům.
Pokud k zavedení progresivní daně dojde a bude mít ten efekt, na kterém se někteří ekonomové shodují, budu (hořkým) zadostiučiněním sledovat ty překvapené držky maloměšťáckých levičáků, až začnou drobní podnikatelé zdražovat, případě zavírat krámy. Jenže to už bude pozdě, drbat se na hlavě a zjišťovat, jestli si ti chytří a pracovití si tuhle "spravedlnost" nechají jen tak líbit. _________________ I like pleasure spiked with pain and music is my aeroplane
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sat 3.10.2009 15:21 Post subject: |
|
|
To co řekl Badhans o Zemanovi je pravda, ale žádná novinka. Zeman byl někdo, kdo to měl v hlavě, měl svůj názor a stál si za ním. A ne z populistických důvodů. A že se projevoval jako buran? No a co, na tom přece vůbec nezáleží. Kdyby se vrátil do čela ČSSD, není jiné volby. Bohužel nevrátí. Naštěstí, nad politikou současné ČSSD se snad už zamýšlí všichni, krom senilních důchodců a sociálně slabých, většinou ne zrovna nejinteligentnějších, kteří půjdou volit každého, kdo si na ně půjčí stovku na pastelky pro jejich děti ( kterou stejně prochlastaj nebo prohulej). Těch je pořád dost na to,aby měla ke kormidlu blízko, ale jak to tak sleduju, její pozice je neudržitelná a nikdo normální je snad už volit nemůže.
Teď jsem v nějaké diskuzi našel dobrý příspěvek
Quote: | Demokratický systém ale v Čechách narazil na dno.Koho volit,když všichni kradou a odmítají odejít. |
_________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 3.10.2009 16:50 Post subject: |
|
|
Badhansi - já myslel, že to pochopíš, rozdíl mezi středněpříjmovými a nízkopříjmovými je obrovský, takže kdybych to bral z tvého pohledu nespravedlnosti, tak tohle je velké odírání těch co se snaží více. Rozdíl mez vysokopříjmovými a středněpříjmovými je víceméně dle filosofie rovné daně. Takže ze stejného pohledu, problém není. Každému člověkovi se odečítá sleva na dani cca 2 tis. Kč a proto tomu nízkopříjmovému vychází tak málo. A navíc si zdaleka nemyslím, že ten kde bere více je vždy ten pracovitější a schopnější. Máš různé profese státní a soukromé, které jsou různě odměňováni. Také záleží jak si to vyjednají. Např. srovnej - letci, soudci, učitelé, lékaři různých oborů, bank. úředníci, ředitelé. Myslíš, že čím více berou, že jsou lepší? A myslíš, že např. člověk by nechtěl dnes nastoupit na post ředitele, když mi věděl, že příští rok bude mít mzdu zdaněnou progresivní daní? Já myslím, že to na to nemá významnější vliv.
Kyo - pokud vznikne Zemanova strana, bude to výraznější levice než socdem, viz názory zemanovců, bude to strana nalevo od socdem a napravo od ksčm. Takže veme část voličů socdem a část ksčm, což tam by to mohlo být prospěšné. Já je ale volit nebudu, mně by se líbila strana mezi socdem a ods, což ale není top09, toho Kalouska, arogantního a špatného člověka, fakt neskousnu. |
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sat 3.10.2009 16:55 Post subject: |
|
|
Čím dál víc jsem přesvědčenej o tom, že nejde o to, jestli je ta strana nalevo nebo napravo, ale jen o to, aby vládla s rozumem. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 3.10.2009 17:08 Post subject: |
|
|
Kyo - tak to s tebou souhlasím..ale stejně z toho to trochu vyplívá |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... , 17, 18, 19 Next
|
Page 18 of 19
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|