|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Tue 9.2.2010 15:51 Post subject: |
|
|
nero, jj já vim. já tenhle obraz taky chtěla dát. právě jsem na něj myslela, ale nemohla jsem si vzpomenout, jak se ti manželé jmenovali. |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Tue 9.2.2010 16:13 Post subject: |
|
|
maxmiliana wrote: | Cimon a Pero je dobry namet do tohoto tematu, to by me nanapadlo, je fakt, ze bez toho mytologickeho podtextu to muze dnes budit rozpaky. |
Tak třeba na Facebooku by ti to jasně neprošlo :-) |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Sat 20.2.2010 20:37 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Shrew on Sun 17.6.2012 8:54; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Chanteau kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Sat 20.2.2010 20:40 Post subject: |
|
|
libi se mi, že vyjadřuje "něco", že má nějaké svoje "téma" a to se snaží sdělit..k něčemu se dejme tomu kriticky vyjádřit.
(jasněže takových je víc)
oceňuji to mnohem víc než nějaké krajinky nebo abstrakce. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 20.2.2010 20:42 Post subject: |
|
|
no, shrew já na něm nebyla přesně z důvodů, co jsi popsala. taky mi to přijde jak emařina pro patnáctky.
kačenka psala, že se jí líbí.
ed. téma "život na sídláku je ošklivý a depresivní, áááno" mi přijde dost málo. |
|
Back to top |
|
|
Chanteau kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Sat 20.2.2010 20:51 Post subject: |
|
|
ale tak jasně. já ho taky nějak extra nezbožnuju.
má nějaký deprese, něco mu vadí a snaží se to nějak říct no. a ta emoestetka se mi k tomu hodí.
pro mě je to prostě opravdu tisíckrát lepší než abstrakce. ty mi dneska prostě přijdou hrozně zpátečnický. |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Sat 20.2.2010 20:51 Post subject: |
|
|
k tématu - pište, jak na vás působí tahle dvojice:
hezky? ošklivě? vesele? smutně? jako manželé? sourozenci? národnost? cokoliv
(možná to vypadá nudně, ale ten obraz je velmi zvláštní, jednak má překvapivě hlubokou symboliku, zadruhé je namalován tak, že při jasném slunci ti lidé vypadají zcela jinak než večer. Tohle je stav při jasném světle.)
|
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
|
Posted: Sun 21.2.2010 0:19 Post subject: |
|
|
Já teda Bolfa můžu hodně, nikdy jsem asi nepopisovala proč se mi něco líbí, tak to zkusím..
mám ráda jeho techniku, mám ráda jeho barvy, nejlíp to bylo vidět v doxu na obrovské zdi, kde bylo přesně vidět že vzal kýbl barvy a lil. Dělá to víc lidí, ale u něj se mi to líbí moc. Maluje úžasné prostory, líbí se mi jak vnímá architekturu. Pro mě je vrchol zvládnutí techniky. sedí mi téma. nevyrostla jsem na sídlišti ale u pár obrazů mě prostě bodne. na té výstavě na radnici mě dostal jeho paintbrush?/nevím jak se to píše/ lebky s růžema a křídlama. skoro to samé mám asi rok v šuplíku jako moje budoucí tetování.
Já nevím co Vám popsat, já tomu fakt nerozumím, je mi prostě blízký, to jak maluje je vrchol toho jak bych jednou chtěla malovat já. Na jeho obrazy můžu koukat hodně dlouho a pořád tam něco nacházím, a to mi ke štěstí stačí. Možná je to emo, tak jsem asi taky emo. Možná je to pořád to samé dokola, ale nevím kam by se měl posunout. Místo řešení depresí z dětství malovat svoje nynější deprese? Připomíná mi moje sny, kde jsem chodila celá díravá prostřílená a krvavá a nikdo se se mnou nechtěl kamarádit. Baví mě.
A teda na té radnici se mi hodně líbila loutka, byla kouzelná. Ale docela mě zklamaly prostory a uspořádání. Ale co bych chtěla, za 5kč. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 21.2.2010 15:54 Post subject: |
|
|
Kačenka wrote: | sedí mi téma. nevyrostla jsem na sídlišti ale u pár obrazů mě prostě bodne. |
právě. já na sídlišti vyrostla a kupodivu jsem neběhala po sídlišti s růžovýma culíčkama s žiletkou v ruce.
takže mě na tom možná točí ta démonizace sídlištního života, která mi přijde spíš jako klišé a póza než jako nějaká opravdová kritika. prostě jak z bravíčka. většina z nás byla v pubertě nepochopená a děsně rozervaná, ale nemusíme se v tom cachtat do konce života.
ale tak možná je to mým postojem k životu, kdy mi prostě tyhle jeho postoje lezou na nervy a v sídliště vidim jinýma očima. já radši hip hop než emo. |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Sun 21.2.2010 16:17 Post subject: |
|
|
maxmiliana wrote: | Ruth A. wrote: | (možná to vypadá nudně, ale ten obraz je velmi zvláštní, jednak má překvapivě hlubokou symboliku..) | jakou?
na me pusobi bez znalosti jakekoliv "hluboke symboliky" uplne fadne jako vetsina portretu 19.stol. |
Symbolika by mě taky zajímala a jinak na mě tež působí jako jeden z mnoha portrétů, akorát vzhledem k tomu, že portréty mám hrozně ráda, tak to u mě znamená pozitivní hodnocení _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 21.2.2010 16:20 Post subject: |
|
|
no, pro mě je ten obraz zajímavej hlavně tim, že ho vidim jen, když dám "reply". jináč normálně se mi neukáže.
jinak mi to teda přijde jako normální biedermeierovský portrét. na první pohled manželé, ale jsou si vcelku podobný, tak jsou to třeba sourozenci. jináč teda mám dojem, že za jasnýho světla taky vypadám jinak než večer, takže to mě moc nehromilo.
ale hodně mě zaujala věc, co drží pani v ruce. asi to má být kapesník, ale mně to přijde jak mrtvej holub. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Sun 21.2.2010 17:28 Post subject: |
|
|
Mě přesně taky zaujal ten chcíplej kapesník - možná je to ta symbolika.
A jinak na mě působí jako incestní sourozenci, tak možná něco mezi sourozenci a manželi... a vypadaj jak ilustrace k nějaký Poeově horrorový povídce. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Sun 21.2.2010 21:04 Post subject: |
|
|
tak jsou to manželé, nejsou nijak pokrevně příbuzní, ačkoliv zrovna na tomhle portrétu si jsou trochu podobní
ten obraz měl být památkou na zesnulou maminku, ten kapesník je právě symbolem pro slzy, smutek, drží jej v ruce na které má snubní prsten = tedy zdůrazňuje, že jsou manželé, na krku má barevný šátek, symbol radostného života, který prožila (ačkoliv ve skutečnosti rozhodně nebyl nijak šťastný), výrazy mají smutné, protože se manželé navždy rozloučili (tím, že ona zemřela), manžel je v pozadí a jakoby utlumen, protože ona má být hlavní, je to její památka. Ona je namalovaná na černém pozadí (=smrt), ona na světlém (=život).
Barvy na šátku symbolizují žlutá- rozum, červená -láska (také křeslo mezi nimi je červené)
Ona má modré šaty - zdůraznění věrnosti.
Obraz je z roku 1838, paní zemřela v roce 1837, takže ona není namalovaná podle živého modelu ale podle manželových podobizen, on byl amatérským malířem (nebo spíš karikaturistou, docela dobrým) a trval na tom, aby skutečně každý detail měl svou symboliku, na to byl zatížený.
Jinak ona je nejstarší dcerou Waltera Scotta, on je spisovatel, kritik a překladatel.
K večeru by měli oba vypadat starší, "ošklivější", jakože ráno je mládí, večer stáří:
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... 13, 14, 15
|
Page 15 of 15
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|