|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
otázka jasná |
pravice |
|
61% |
[ 22 ] |
levice |
|
13% |
[ 5 ] |
nemůžu se rozhodnout, nevím, něco mezi, politika je velká sviňa... |
|
25% |
[ 9 ] |
|
Total Votes : 36 |
|
Author |
Message |
Lenka kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Thu 24.1.2008 18:32 Post subject: |
|
|
mexxie wrote: | Lenka wrote: | Lot-tak to je jasné že nepůjdeš studovat válku,ale třeba kámoška studuje geodezii a už ted pochybuje že se vtom uplatní. |
A to proč? Moje spolužačka ze střední vystudovala geodezii na technice v Brně, nevím, co dělá teď, ale na částečný úvazek dělala už od třeťáku a když jsem ji viděla loni (začátek páťáku), tak říkala, že jí nabídli úvazek plný. A to to není žádná průrazná hvězda, spíš takový zakřiknutý typ... Člověk se prostě jenom musí trošku snažit, sama mu ta nabídka do nosu holt necvrnkne.
Od nás ze třídy už část lidí dostudovala a všichni zatím mají práci. A někteří jsou zaměstnaní přímo i ve Zlíně, což je díra jako hrom a najít si tu něco slušně placeného nebývá lehké. Část jich ale taky přesídlila do Prahy, ty rozdíly ve mzdách za stejnou práci jsou přece jenom pořád markantní. |
Tak ona nečeká že jí něco cvrnkne samo do nosu.taky pracuje v Call centru v GE.Ale moc nevěří tomu že bude nějak moc volných míst v tom oboru co studuje,spíš v jiném. |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Thu 24.1.2008 19:32 Post subject: |
|
|
No jde vidět, že ti, co tvrdí, že prodavačky co mají víc než učňák a sedí za kasou si za to můžou samy, nejsou z maloměst. Praha, Brno, Plzeň...tam asi budou rozdíly jak ve 30 000 měste na východě : ) Přestěhovat se za prací, proč ne, proti tomu nic nemám, ale nikdo přece nemůže za to, že se narodil kde se narodil. Když tu má rodinu, kamarády a navíc by jinde musel začínat úplně od nuly tak to tak super není
Ale souhlasím i s Ritchmou, že někdy je to i o štěstí. Můj přítel má maturu ze stejné školy jako moje nej kámoška (a já, ale já ještě nepracuju). Přítel neumí moc anglicky, nemá žádný rekvalifikační kurz apod. a dělá prodavače v elektru a vydělává dobře, nemůže si stěžovat, práce taky OK, sice dělá 11ky, ale má dlouhý/krátký týden a není to nějak náročná nebo nudná práce. Moje kámoška-anglinu se učila celou ZŠ a SŠ, má rekva v sociální sféře (ale to si nevybrala dobře, ptž tam je strašně málo peněz-přitom dělat někde s mentálně postiženýma je sakra náročné psychicky i fyzicky, přesčasy, obětavé nasazení a za to lidi dostávají směšný plat) a dělá na 3 směny u pásu. Přitom je to inteligetní holka (rozuměla by si s Loth, zajímá se hodně o 2.světovou : ), hodně čte, zajímá se o psychologii a chce jít na VŠ, ale než se jí to podaří tak bude hnít u pásu.
Tím netvrdím, že přítel by byl blbej a získal lepší práci Ale na tom štěstí taky něco je.
NEQUOT. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... 13, 14, 15
|
Page 15 of 15
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|