sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Vážnost a "nevážnost" problémů
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jirka
...

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:43    Post subject: Reply with quote

jeste jeden dodatek.

Oni jao deti v Africe je celkem pekna vec, ale mnohdy se staci treba jen porozhlidnout kolem sebe. A s tim se uz da neco delat. Danny vi...
View user's profile Send private message  
Grapefruita
believes in a perfect love

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:43    Post subject: Reply with quote

Nejhorší problémy, které se opravdu dají nazvat vážnými, pro mě jsou: vážná nemoc, úraz (vlastní nebo v rodině), existenční starosti a finanční (ale ne toho typu, že mám málo peněz na hadry nebo dovolenou, ale že opravdu nemám co jíst, popř. mi hrozí exekuce, nebo vystěhování apod.), úmrtí/sebevražda v rodině nebo někoho blízkého, popř. pohřešování.

Ostatní věci (rozvody, rozchody, vyhazovy ze školy, menší zdravotní obtíže - mě například občas s..e, že špatně vidím...nic dalšího mě teď nenapadá, ale bude toho určitě víc) jsou sice blbé, hrozné, nepříjemné, ale de facto tak nějak "patří k životu" a vždy se s nimi dá něco dělat, nebo se z nich vybabrat. Vážné nemoci/postižení a smrt jsou ale většinou definitivní a nic se s nimi dělat nedá.

Na druhou stranu nezlehčuji problém žádného člověka. Každý jsme jinak silný a odolný, co je pro někoho nepříjemnost, z níž se vylíže za měsíc a už si zase skáče, je pro jiného tragédie, z níž se musí dlouho hrabat za pomoci prášků, psychiatrů atd. (myslím třeba ty rozchody). Sama jsem spíš labilní a proto k problémům ostatním přistupuji s citem a pochopením (aspoň se o to snažím), ale uvědomuju si, že i když pro mě je to hrůza, ve skutečnosti bych na tom mohla být ještě daleko, daleko hůř.
Back to top
Suga
kytky 5, meta: 4950

PostPosted: Thu 22.3.2007 16:46    Post subject: Reply with quote

Mery... myslím že když si člověk dycky řekne že na tom může být hůř je to takovej určitej optimismus, než se v tom plácat. Lidi jsou různí a dělají to různě. Znám lidi co problémy ani nemaj! A když maj tak jsou pro ně vlastně nic moc a řeší je lehce a moc si "to" neberou... to nechápu, vzácný lidi.
chewing_cow
kytky 4, meta: 2350
kytky 4, meta: 2350

PostPosted: Thu 22.3.2007 17:23    Post subject: Reply with quote

OT?
Tornado_Lou wrote:
Suga Arrow je to OT...ale takovy prispevky vetsinou zmizi v rukach predstavitelu zemi...dyt co miliard tam slo a kde jsou vysledky?to se musi resit jinak...vytvorit program...nejaky socialni zazemi a tak..to tam neni...a navic Africani maji takovou mentalitu, ze kdyz ti tam prijede treba Cervenej kriz a husti do nich, at pouzivaji kondomy, tak se jim na to stejne 99 ze 100 lidi vyprdne... Rolling Eyes je to teda problem...a reseni slozite

Tohle vidim stejně. Právě se docela divim že je pomáhání Africe tak populární, já bych tam asi peníze neposlala dokud se ve většině těch zemí nezmění systém.

Jinak myslim že větu Tvoje problémy bych chtěla mít nepoužívám, pokud to tedy neni uplně do očí bijící typu jakej lak na nehty k tomuhle tričku nebo tak. Protože si třeba pamatuju jak mě můj problém na základce s chemií uplně paralyzoval že sem nemohla spát a chápu že to nikdo nechápal, ale kdybych to napsala nějakym boardovym slohem tady tak vim za jakej typ příspěvku bych to považovala.
la fraise
.

PostPosted: Thu 22.3.2007 17:24    Post subject: Reply with quote

Kdyz ma dotycny clovek problem, trapi se jim a ma potrebu ho resit, tak je myslim zbytecny rozlisovat, jestli je ten problem velky, maly nebo stredni? To mi prijde uhozene... (nemyslim problem typu mam pupinek, 3 kila navic i kdyz to pro nekoho problem byt muze...)

A to co psala suga... mas asi hodne vyvinute socialni mysleni, vid? Mr. Green Ano, je to problem, je potreba na nej upozornit, resit ho, i kdyz je to tezke... Ale spim, i kdyz deti v Africe nemaji co jist, jsem spatna? Proto nemam rada prirovnani typu: "Aaach, co by za to daly deti v Africe!", jim to nepomuze, ja z toho budu mit spatny pocit. Timhle to nevyresis... Reseni (i kdyz male) je adopce na dalku, dobrovolnictvi... kdyz uz to opravdu resit chces. Wink
Back to top
Suga

PostPosted: Thu 22.3.2007 17:28    Post subject: Reply with quote

OT la fraise... jak sem psala... klid tam bude až tam nic nebude, takže já to zrovna řešit netoužím protože vím jak je to těžký, ale uvědomění je pro mě důležité Smile
Aduška
zjisti, kdo jsi, a tím se staň.

PostPosted: Thu 22.3.2007 18:22    Post subject: Re: Vážnost a "nevážnost" problémů Reply with quote

E.x.i.l.i.a wrote:
Souhlasíte se srovnáváním typu-pomysli na chudinky děti v Somálsku nebo myslíte, že každý člověk bere problémy jinak a srovnávání je tedy mimo?

Samozřejmě že takové srovnávání mimo není, alespoň podle mě. Bohužel takových lidí je žalostně málo, těch kteří si uvědomují že kdyby trávili čas užitečnějí, mohli by těm dětem v Somálsku aspoň trochu pomoci.
Lenore

PostPosted: Thu 22.3.2007 20:09    Post subject: Reply with quote

Vážný problém je podle mě cokoliv co člověka vážně trápí. Pro každýho to může být něco jiný, tak nevidím smysl ve stanovování kategorií.

A jinak s těma chlapama... nechápu ten názor, že kluci nepláčou, když je něco trápí, musí to držet v sobě, aby nebyli za babu a podobně Rolling Eyes
Nemám ráda zbytečný fňukání u obou pohlaví, ale občas to prostě na člověka padne. Nevidím důvod, proč by pohlaví mělo hrát nějakou roli v tom, jestli se člověk může svěřovat se svým trápením.
Nocturmas

PostPosted: Thu 22.3.2007 20:39    Post subject: Reply with quote

Ono je to hlavně tím, že čím dále člověk v dané oblasti dojde a čim větší problémy vyřeší, tim "méně" problému potom ve výsledku má... (i když jich ma trebas stejne mnozstvi, jen je uz za problemy nepovažuje) A tohle platí pro všechno... pro někoho je největší problem rict trebas "ahoj" někomu, kdo se mu libi a naopak nevidi zadny problem v zalození firmy a někdo to ma naopak... a nebo jsou také lide co vidi problem naprosto ve všem, protože nemaji odvahu to zkusit… (pritom práve i neuspech toho člověka muze človeka hodne naucit (pokud si z nej něco veme a nenecha se jim odrovnat)) Navíc se v drtive vetsine pripadu ukaže, že ten strach byl naprosto zbytecny...

A jelikož jsou zkušenosti nepřenosné, tak vznikaji konflikty lidi z ruzne vysokými "laťkami". Ti zkusenejsi radi tem méně zkuseným stylem, ze na tom nic není a ze by takove problemy chteli mit taky... a ti méně zkuseni si stále stezuji, ze je to moc tezke a ze se to lehce řekne...
Něco jako s maturitou Twisted Evil , clovek se ji boji jak cert krize (I když mu každý říká ze je to davačka, a ze by ji udelala i cvicena opice), ale dokud si tim clovek neprojde a nevyresi to sam, tak neuvěři

Co se tyče chlapu, klteri neplacou, tak to je docela problem, ale hlavne u zenskych Rolling Eyes ... ony za to ani nemuzou, protože uz mají odmalicka vmasirovane do podvedomi, ze chlapi jsou tu od toho, aby je chranili. Takze pak už chlapum opravdu nezbyva nic jineho, nez se podle toho před nimi chovat cely život... (moje nejcerstvejsi zkusenost je nikdy, ale opravdu nikdy nerikej zenske, ze mas nejaky problem, nebo ze mas z neceho strach = automaticky propad na samotne dno...)
Viz. ukazkový připad Myšák Rolling Eyes ... přitom to co se honi v jeho hlave proziva vetsina lidi, ale když s tim vyjde ven, tak je to absolutni katastrofa (a v dnesni době jak pro chlapa, tak i pro zenskou) tohle jsou problemy, které si každý musí vyresit sam, popripade to probrat s nekym na kom vam nezalezi...
Nejhorsi je, ze jednou ze sebe před nekým udelate kaspara a kaspar jste pro nej uz naveky (popripade to budete jen velmi tezce a pozvolna menit)... proto bych doporucoval vsem dobře vazit slova co vypoustite do světa... obzvlaste pokud se tykaji citu... myslete radeji na svou hrdost a cest a před nikym se neshazujte, vzdycky si tim jen uskodite... což zrovna na boardu je dost pekne videt... ti kdo se tu nejvice lituji patri k "nejmene" oblibenym... Rolling Eyes Ale na druhou stranu se neni ani čemu divit... lepsi je proto zamerit se na uspechy Wink
Nocturmas

PostPosted: Thu 22.3.2007 20:40    Post subject: Reply with quote

Btw: Ja vždycky myslel, že se o somalce a nevylecitelne nemocne staraji výhradně Missky Shocked Laughing
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Thu 22.3.2007 22:04    Post subject: Reply with quote

Nemůžu si pomoct, ale já bych radši kluka, kterej si někdy i pobrečí (ne samozřejmě pořád a kvůli každé blbosti-a propos, už jsme zas u toho, co je blbost a co ne, že) a nestydí se za slzy před svou přítelkyní a problémy řeší s citem a ne tak, že řve a tříská do stolu. Popř. se jejich řešení vyhýbá úplně.

Last edited by waxeipahdeth on Thu 22.3.2007 22:37; edited 1 time in total
Back to top
Suga

PostPosted: Thu 22.3.2007 22:34    Post subject: Reply with quote

Nocturmas wrote:
Btw: Ja vždycky myslel, že se o somalce a nevylecitelne nemocne staraji výhradně Missky Shocked Laughing

Laughing jasně, vlastně proto se do tý soutěže hlásej
Man of the world
caballero

PostPosted: Thu 22.3.2007 23:25    Post subject: Reply with quote

E.x.i.l.i.a wrote:
Nemůžu si pomoct, ale já bych radši kluka, kterej si někdy i pobrečí (ne samozřejmě pořád a kvůli každé blbosti-a propos, už jsme zas u toho, co je blbost a co ne, že) a nestydí se za slzy před svou přítelkyní a problémy řeší s citem a ne tak, že řve a tříská do stolu. Popř. se jejich řešení vyhýbá úplně.

jenže u holek panuje jistá schizofrenie.
o mě si určitě mnoho lidí myslí tady že brečím pořád.vůbec.jsem citlivý a beru to jako svou přednost i když to tak vždy není. Ale holkám jendou vadí že s nimi člověk nemluví o svých pocitehc a pka zase vadí a prostě mám dost často pocit že chtějí přesný opak. Teda je nesmysl a také to neříkám že holky jsou špatné,,ale tohle jsme nějak vypozoroval.Osobně považuju za mnohem lepší dávat pocity najevo,prootže když se něco dlouho ukládá jednou to vypluje ve velmi nepříjemné podobě.
Pro mě je otevřenost lidí kolem mě předností a nikdy se nidko u mě neshodil tím že mi dal najevo to co opravdu cítí i když to bylo jakkoliv těžké a nebo já nevím co. Samozřejmě pokud člověk kňouká kvůli každé hlouposti leze to na nervy,ale o tom jsem nemluvil
che
kytky 6, meta: 10250
kytky 6, meta: 10250

PostPosted: Fri 23.3.2007 1:33    Post subject: Reply with quote

Maturita je dobré přirovnání, myslím že to Nocturmas vystihl.
Back to top
Alunka
kytky 6, meta: 9450
kytky 6, meta: 9450

PostPosted: Fri 23.3.2007 7:22    Post subject: Reply with quote

Já si myslím, že je to o těch prioritách Embarassed . Např. Já mám radost, když mě trápěj jenom kluci, oproti mý kamarádce, která řeší hlavně kluky (na což já mám pohled asi takovej ten: Tvý problemy bych měla mít). Každej má jinak nastavenej ten pomyslne žebříček hodnot a proto se nedokážu vcítit do druhýho, co je velkej a co malej problem.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 2 of 4

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum