|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Shrew _______________
|
Posted: Mon 12.3.2007 17:21 Post subject: |
|
|
jinak děkuju za téma, taky se do Paříže v dubnu chystám!
nevíte jaký bych si měla koupit průvodce??
aby byl ten průvodce laděný v uměleckohistorickém rázu, tzn. popis muzejí, galerijí, slavných budov a míst atd. --> nepotřebuju vědět, kde jíst, pařit, ouřadovat, potřebuju se dozvědět stručnou historii eiffelovky, co kde kdo slavného namaloval, kdo kdy kde sochal, kolik kam stojí vstupné a kam chodila zpívat edith Piaf, no v češtině....
myslíte, že třeba v Luxoru nebo v Academii prodávají takové průvodce?
(to jsou jediná knihkupectví, které v praze znám)
nebo v nějakém spešl obchodě? _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Tornado_Lou kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Mon 12.3.2007 17:25 Post subject: |
|
|
edit
Last edited by Tornado_Lou on Fri 5.10.2007 8:39; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Neahoo kytky 6, meta: 9850
|
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Mon 12.3.2007 18:32 Post subject: |
|
|
shrew-urcite nejaky ty pruvodce v luxoru sezenes,tam jich maji fakt hodne...ale i informace,kde jist nejsou k zahozeni,protoze jinak da clovek zbytecny penize za to,co by jinde mohl mit levnejc....
a jestli chces takovy ty fakt info o umeni apod. tak dobra knizka je tahle
http://www.kosmas.cz/knihy/104409/umelecka-pariz/_________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Mon 12.3.2007 18:39 Post subject: |
|
|
Greenwod jo jo jo jo a stokrát stokrát jo!!!!
to je přesně ono! a kosmas je u nás na Borech, super! i ta cena..
Greenwood, jsi zlato
(obyčejného průvodce si taky koupím, to jo, ale tohle bych jen tak někde nesehnala) _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
la fraise .
|
Posted: Mon 12.3.2007 18:45 Post subject: |
|
|
Všem kdo jedou do Paříže závidím, ...
Já tam byla před rokem a půl se školou, ale jen na 5 dní včetně cesty... takže čistý čas v Paříži, jen tak 3 dny, což je dost málo . Jinak jsme taky bydleli ve formuli, což pokud chodíš po památkách a nepotřebuješ nšjaký extra luxus stačí. A kam se podívat, hlavně do Louvru a na Ellysejská pole... _________________ We're happy free confused and lonely in the best way. It's miserable and magical, oh, yeah.
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 12.3.2007 18:59 Post subject: |
|
|
shrew jsem rada,ze jsem ti udelala radost ta knizka je udelana spis jako takovy vypraveni, mame ji doma,parkrat jsem ji listovala,tak si to mozna uz nepamatuju tak dobre,ale kazdopadne je to zajimavy stejne tak napsal ten autor knizku o vidni myslim
mne se po parizi tak styska,presne pred dvema rokama touhle dobou jsem tam byla s kamoskou na jarnaky... ty nejlepsi jarnaky v zivote...bylo tam tehda strasny teplo,takze jsme chodily jen v sacku, opalovaly se na martovych polich,vecer tam piknikovali a parili...ach to byla nadhera
a kazdy den jsme si udelali okruh tak po trech pamatkach/muzeich,poradne si to prosly a bylo to skvely _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
|
|
Back to top |
|
|
Suga kytky 5, meta: 4950
Joined: 08 Jan 2007 Posts: 4897 Location: Kde mám ty fialový kytky?!
|
Posted: Mon 12.3.2007 19:31 Post subject: |
|
|
Jinak ještě k průvodcům dodám že údajně nejlepší jsou od Lonely Planet ale mě se moc nelíbí.
Já mám tenhle... stojí mín než ten Lonely Planet ale je to celá F, hlavně jsou tam fajn kreslený části města a doporučená trasa a o Paříži tam je fakt dost.
Zaměřeno je to samozřejmě hlavně na památky, pak i co se v jakém kraji vaří a další věci. |
|
Back to top |
|
|
snoopyys kytky 3, meta: 1450
|
Posted: Mon 12.3.2007 21:40 Post subject: |
|
|
Já mám osvěčenou tohoto průvodce (viz dole). Tendo víkend, jsem ho půjčila kámošovi do Paříže a hrozně mi děkoval. Je tam opravdu všechno. Neztratíte se!
Akorat jsem nenašla s Paříží, ale s Novým Zélandem, ale obal maj podobný. Nakladatelství Ikar
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
|
Back to top |
|
|
Tornado_Lou kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Tue 13.3.2007 13:51 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Tornado_Lou on Fri 5.10.2007 8:38; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Chocolate Jedem das Seine und mir das Beste:-)
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 13.3.2007 14:23 Post subject: |
|
|
ja si chci prave na portugalsko koupit Lonely Planet, nevim proc,ale k temhle hodne barevnym nemam tolik duveru i kdyz muzou byt dobry, mame doma tusim Atheny.... _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 17.3.2007 8:00 Post subject: |
|
|
Achjo tak to ubytovani je dost drahy! Ty formulky stoji 600/noc. Kamos tam ted byl |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4 Next
|
Page 2 of 4
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|