View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Merykara point of no return

|
Posted: Fri 9.2.2007 18:28 Post subject: |
|
|
Mozna proto, ze ty jsi zakaznik a dotycna se k tobe ma s patricnou uctou a respektem chovat.
Stejne jako ja, kdyz jsem v praci, tak lidem nerikam nazdar a cau, ale dobry den a nashledanou.
slusnost.
mne se stalo hodne veci, ale tohle asi jeste ne. jenom mi odmitli loni vysetrit oci, ze to muzou delat az od 15  _________________ Every now and then the stars align, boy and girl meet by the great design.
Could it be that you and me are the lucky ones? |
|
Back to top |
|
 |
Lujsa Srdečnice

|
Posted: Fri 9.2.2007 18:28 Post subject: |
|
|
Pro mě je zvláštní když mi malé děti říkají dobrý den
Jo a přikladám se k názoru s Lucií, když jdu sama tak vůbec prodavačky nereagují, ale když jdu s mamkou tak to jsou aktivní až moc  _________________ Revenge is a dish best served cold. |
|
Back to top |
|
 |
Nicky... kytky 5, meta: 7050

|
Posted: Fri 9.2.2007 18:40 Post subject: |
|
|
A kolik let bylo těm prodavačkám? Nebyly hodně mladé? Já když bývám na brigádě, tak si kolikrít nejsem jistá, jak pozdravit někoho, kdo je přibližně v mém věku. Přijde mi totiž divné vykat někomu, komu je sotva přes dvacet. |
|
Back to top |
|
 |
kyokushi kytky 4, meta: 2150

|
Posted: Fri 9.2.2007 18:42 Post subject: ed |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
Lenore ___________________

|
Posted: Fri 9.2.2007 18:43 Post subject: |
|
|
Tak pokud jsem někde v práci, tak zákazník je pro mě prostě zákazník a je jedno, jestli je v mým věku. Nebudu mu přece tykat.
Jinak vykání moc nemusím, ale v těchhle situacích to očekávám. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri 9.2.2007 18:44 Post subject: |
|
|
Ja vykam i lidem mladsim nez ja.
neni to ani o raspli, ani o nafoukanosti. V techto situacich tykat je o nevychovanosti a neprofesionalite, nebo jak to nazvat. _________________ Every now and then the stars align, boy and girl meet by the great design.
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri 9.2.2007 18:46 Post subject: ed |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
Suny ..........................

|
Posted: Fri 9.2.2007 18:50 Post subject: |
|
|
Mery: to máš pravdu, v obchodě to zní divně, když ti říkají ahoj, ale jinak si myslím, že ne, mně AHOJ nepřijde nijak neslušný, párkrát mi v obchodě řekli AHOJ ale mile, s úsměvem a rozhodně sem si neřekla, že si neumějí chovat, a bylo jim tak o 5 let víc, jak mě, víc ne. _________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
 |
mexxie kytky 5, meta: 5250

|
Posted: Fri 9.2.2007 18:51 Post subject: |
|
|
Jakože mery není normální, jo  ?
Je to prostě slušnost, vykat. Jednou je v pozici prodavačky a měla by se podle toho chovat. Já za ní taky nepřijdu a nezačnu na ni stylem "Hele, že mi podáš tamten svetr?" |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri 9.2.2007 18:52 Post subject: |
|
|
davam ti pohled i z te druhe strany. ja vykam i parchantum, ktery mi volaj a rika, ze me chtej o*ukat. tak to proste je, je to slusnost. i kdyz to cloveka obcas stoji hodne nervu.
a nevidim duvod, proc by mi prodavacka nemohla vykat, trebaze je moje vrstevnice.
jenom by me zajimalo, co jsou ti normalni lide.
nebudu si myslet, co je to za kravu a nebudu si volat vedouci. ale pravdepodobne me to trkne. _________________ Every now and then the stars align, boy and girl meet by the great design.
|
Back to top |
|
 |
Lothórien kytky 7, meta: 12150

|
Posted: Fri 9.2.2007 18:52 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sat 7.6.2008 10:58; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
 |
gigli kytky 7, meta: 14150

|
Posted: Fri 9.2.2007 18:53 Post subject: |
|
|
Lenore wrote: | Tak pokud jsem někde v práci, tak zákazník je pro mě prostě zákazník a je jedno, jestli je v mým věku. Nebudu mu přece tykat.
|
přesně. když jsem prodávala, tak jsem taky každýmu, kdo už nechodil na nočník vykala. i dvanáctiletým holčičkám jsem řikala dobrý den. fakt by mi přišlo divný zákazníkovi tykat.
ani jsem se s tim snad nesetkala.
kyo, sorry, ale až mi bude padesát, tak taky budu každý vrstevnici a všem věkově pode mnou tykat? přijdu třeba do banky a řeknu: "čau, chci si vybrat prachy." nebo v krámě: "přines mi ještě tenhle svetr v modrym." nebo u doktora "čau, doktorko, tak jak mi dopadly ty krevní testy. budeš mi dělat operaci."  |
|
Back to top |
|
 |
Meesha :-)

|
Posted: Fri 9.2.2007 18:55 Post subject: |
|
|
Mně se to poslední dobou stává často, dřív jse vypadala starší než teď a štvalo mě, že už mi lidi vykají, teď v poslední době jsem byla u tří doktorů a každý mi tykal, přišlo mi to docela vtipný, ale nevadí mi to. Vadilo by mi to jen kdyby se do mě někde někdo navážel. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri 9.2.2007 19:00 Post subject: ed |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
Shannon where no man has gone before

|
Posted: Fri 9.2.2007 19:04 Post subject: |
|
|
Nicky: no zas že by to byly vrstevnice, to ne  já to tak úplně neodhadnu, 25-30.
tak si říkám, že když jsem ten zákazník a udala jsem určitý "tón" tím nashledanou, že by to mohla respektovat, no.
já tedy obvykle i dětem, když mě u babičky ve městě pozdraví "Dobrý den", tak obvykle odpovím stejně... přišlo by mi tak nějak... blahosklonné? - říct jim na to Ahoj. _________________
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI. |
|
Back to top |
|
 |
|