|
sfera.pravy.net Přeji úspěšný rok 2025 pro všechny! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Infinita.tristeza kytky 3, meta: 1550
|
Posted: Sat 3.2.2007 17:54 Post subject: |
|
|
margax: samozřejmě bych našetřila co nejdříve, nemám ráda dluhy. a od přítele bych si nepůjčila možná proto, že by mi to bylo trapné, možná, kdybychom měli hodně vážný vztah tak by to bylo něco jiného. |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Sat 3.2.2007 18:12 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Court kytky 4, meta: 3350
|
Posted: Sat 3.2.2007 18:13 Post subject: ed |
|
|
edit _________________ Never complain. Never explain. |
|
Back to top |
|
|
Rokkan kytky 7, meta: 11650
|
Posted: Sat 3.2.2007 18:23 Post subject: |
|
|
che wrote: | Nemusíš se na nic vymlouvat, stačí ji poslat do prdele. |
Ano, takovou "dobračku" to neporazí. Od přítele bych si v nouzi půjčila, nevidím na tom nic nepřípustnýho. Nebylo by mi to moc příjemný, ale racionálně vzato na tom nic není.
Od známých se snažím nepůjčovat, nikdy jsem si nepůjčila, nepotřebavala jsem. Maximálně v hospodě pár pětek, když zjistím, že nemám drobné nebo si prostě zapomenu vzít peníze (jsem v tomhle hrozný lajdák, občas ani nevím, kolik u sebe mám). Při příštím setkání ale okamžitě vracím, to už mi hanba nedovolí zapomenout. |
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
Posted: Sat 3.2.2007 18:27 Post subject: |
|
|
já mám akorát v notasu od přítele paměti od září a zaplatila jsem mu je až tedka, ale byli jsme domluvení, ze je zaplatím do jara tak jsem to zvládla. Od jisté doby nepučuju, z bývalýho jsem nemohla vyrazit 4000 a to mě poučilo |
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Sat 3.2.2007 19:27 Post subject: |
|
|
Penize si nepujčuju, je to pro mě nepředstavitelne... možna později na dum... ale takove to pujčovani od kamaradu a znamych to nikdy ! Co si nemužu dovolit, to si prostě nekoupim... maximalně jsem si parkrat pujčil častku cca do 50kc, kdyz jsem si zrovna zapomněl někde peněženku... ale jinak žit na dluh To bych nesnesl... ja už považuju za finančni krizi, když musim vybrat penize z bankomatu !
Co se pujčovani tyče, tak pujčuju strašně nerad, protože je mi trapne z někoho dolovat vlastni penize Nesnašim to neustale připominani a tak... jsou s tim jen problemy... Navic jsem pujčil penize jen par lidem a z toho mi je vratil jen jeden člověk !
1. Nejlepši kamarad 1000,- (po cca 2 letech jsem ty prachy oželel... ale už mu nikdy nepujčim ! )
2. Bratr - 6000 (To si napujčoval postupně a nevim kdy to z něj dostanu ! Když je neustale švorc ! (ale sem tam vraci... když ho pěkně skřipnu, je to jediny člověk ze ktereho mi neni blbe ty prachy tahat ! ))
3. Mati - 7000 (Je mi trapne si ji o ně řict, takže jsou asi taky v čudu )
4. Kamoš ze školy - 500 jediny asi po 4 měsicich vratil !
5. Pak spousty drobnych pujček na uhrady učtu v restauracich a hospodach za kamoše co neměli zrovna penize... o tyhle penize si neřikam, ale pamatuji si komu jsem kdy co pujčil, pro připad že by se to u někoho stavalo zvykem
Jinak pokud ze mě někdo pujčku vymami, tak to musi byt hodně dobry duvod a musi mu tect do bot, jinak se raději vymluvim, že bych rad, ale že ted taky žadne prachy nemam A taky to musi byt někdo koho dobře znam... _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
Kess kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sat 3.2.2007 19:36 Post subject: |
|
|
ja si pujcuju od segry - ale vracim!!
jinak nevidim nic spatneho na tom, pujcit si penize od pritele
a tu kamaradku bych - stejne jak napsal che, poslala nekam. ja nechapu, jak si to muzes nechat libit! osobne bych penize pujcila malokomu, jsem na to hrozne hakliva, nemam rada, kdyz mi je lidi nevraci _________________ Jen lidská mysl dokáže udělat z nebe peklo a z pekla nebe.
"Největším štěstím člověka je, když může žít pro to, zač by byl ochoten zemřít." Honoré de Balzac |
|
Back to top |
|
|
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Sat 3.2.2007 19:55 Post subject: |
|
|
Taky nevidím nic špatného na půjčení si peněz od přítele
My jsme si už takhle párkrát pomohli, většinou když jeden z nás potřeboval peníze hned, ale neměl u sebe hotovost. Jednou se mi taky stalo, že mi nepřišly peníze, jak jsem čekala, takže jsem si od něj na pár dní musela půjčit.
Naši mi peníze vždycky dávají, nepůjčují
Tu kamarádku bych poslala do háje. Co ti má co čumět do peněženky ? A to s tím oblečením by mě taky pěkně naštvalo, už jenom kvůli tomu bych jí znova nepůjčila. |
|
Back to top |
|
|
user_33 kytky 5, meta: 4350
|
Posted: Sat 3.2.2007 20:20 Post subject: |
|
|
Ja ted dluzim 500 Kc.. a je mi to hodne trapny.
Jinak od tyhle doby si uz nic nepujcuju, pujcila jsem par lidem a nikdy se mi penize nevratily. Od tech lidi jsem je ani necekala.. a od pritele si nepujcuju uz vubec.
A taky svym dobrym kamaradum klidne neco kupuju a nic zpatky nechci, to je samozrejmost z pratelstvi. O co horsi bylo, kdyz jsem to tak s jednou "kamaradkou" delat prestala a ona mi to vycetla. |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Sat 3.2.2007 20:46 Post subject: |
|
|
nepujcuju si zadny vetsi castky,max. kdyz jsem nekde v kavarne,hospode a ja zjistim,ze jsem si zapomnela penezenku,bankomat nikde neni....ale to je v radech desetikorun...kdyz nemam penize,tak si proste nic nekupuju....
pujcovat si od pritele-nejakou vetsi castku by mi asi bylo trochu blby,ale nevim,zalezelo by na situaci
a co se tyce pujcovani penez-rodicum jsem pakrat pujcila par stovek,kdyz zrovna nemeli,nebo segre,ale to si vzdycky vracime _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Johanka kytky 3, meta: 1350
|
Posted: Sat 3.2.2007 23:32 Post subject: |
|
|
Tu Tvojí kámošku bych propleskla!
Nepůjčuju si, když je nejhůř, tak mám kontokorent, takže můžu jít do mínusu, ale nedělam to ráda.
Peníze nepůjčuju, zásadně. Dlouho jsem půjčovala a platila za ostatní (To bylo...zatáhneš to? Dam Ti to příště...a nedali). Vždycky mi je blbý říct, že nepůjčím... No, a pak jsem si všimla, že nikdo neříká, "půjčíš mi"? Ale že na to většinou jdou oklikou, "jé, já nemám peníze", nebo "teď jsem na tom nějak mizerně", nebo "tak nevim, jak tenhle měsíc vyjdu"... A tak nasadim soustrastný pohled a řeknu:"To Tě lituju, máš to těžký!" A pak převedu řeč jinam. Většinou je to tim zabitý.
Od přítele bych si asi nepůjčila. I když asi by záleželo na tom, jak dlouho bysme spolu byli a tak. _________________ 27.10.2010 - Těhotenská poradna
23.11.2010 - TP
|
|
Back to top |
|
|
margax ...
|
Posted: Sun 4.2.2007 12:02 Post subject: |
|
|
Tak si nic pujcovat nebudu, zatím. Já jsem si nějak špatně spočítala výplatu, co mi má přijít Sem někde překoukla dost hodin, když jsem si to počítala.
Možná v nouzi bych přítele poprosila o dvě stovky. Ale snažila jsem se mu to říct od včera pořád jsem schopná ho poprosit. Já prostě neumím žebrat o peníze
Teď to se mnou bude mít kámoška těžký. Mám na ní vymyšlený plán, abych jí nemusela pujcovat
Btw: docela cumím, kolik lidi RADSI nepujcuje penize, ja nad tim prave nikdy nepremyslim, ze by mi treba nemuseli vratit, tak nejak na to spoliham no... |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Sun 4.2.2007 12:52 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
terrynka kytky 7, meta: 13150
|
|
Back to top |
|
|
terrynka kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Mon 5.2.2007 10:20 Post subject: |
|
|
Jinak ja zasadne nepujcuju. Vim, ze penize a dluhy kazi vztahy. Ale od pritele ano, od toho jsem si parkrat pujcila a on ode me, to si vracime. Jsme spolu natolik dlouho, ze to pro nas neni problem. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Srdeční záležitosti |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4 Next
|
Page 2 of 4
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|