já teda vyhazování jídla úplně nesnášim. proslulá je doma naše hádka o nepovedený (ale jedlý) zastřený vejce, který kluk vyhodil a já se hrozně nasrala, že vyhazuje jídlo. od tý doby už radši nic moc nevyhazuje.
u menších nákupů na datum spotřeby moc nekoukám. až teda na masný výrobky, když už kupuju v supermarketu. detailněji to zkoumám třeba v makru, abych měla jistotu, že to plato jogurtů stihneme sníst. starý chleba a zbytky zeleniny dávám králíkům, takže v tomhle ohledu máme odpadu fakt málo. teď je teda odpad po dítěti, ale všechny její zbytky dojíždět nebudu. to fakt ne.
jinak když se nezadaří a něco mi projde, tak kouknu, jestli to je ještě jedlý.
a jinak nám tady zrovna nedávno otevřeli krám s prošlýma věcma, tak tam chodim kupovat sušenky a takovýhle věci. ta teda taky koukám na datum spotřeby, protože prošlý rok to být fakt nemusí. ale pár měsíců mi u většiny těch věcí přijde fakt jedno. navíc teda tim, jak tam svážej různý věci z celýho evropského trhu, tak mi přijde, že tam kolikrát koupim lepší věci jak v normálnim supermarketu. ale tak to je prostě něco, jak když jde člověk nakupovat do sekáče.