|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lolita konec
|
Posted: Fri 3.7.2009 11:19 Post subject: |
|
|
nechecete se treba obcas vyjadrit k tomu proc ANO/NE
mne prijde, ze si treba u otazky 2 neuvedomujete, jakej byste si na sebe usili bic. predstavte si, ze byste mohli byt trestne stihani za to, ze si budete delat srandu z toho, ze je nekdo tlustej. nemuze bejt prece vsechno limitovany zakonem, ono se to pak muze hodne rychle vymstit. |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Fri 3.7.2009 11:25 Post subject: |
|
|
Tak ono to třeba často souvisí s šikanou. A šikana by nějak být limitovaná měla, protože to, co si děcka ve školách dovolují je hrozný a většinou s tím nikdo nic nenadělá. |
|
Back to top |
|
|
Mari addicted..
|
Posted: Fri 3.7.2009 13:22 Post subject: Re: Hranice svobody projevu - extrémy |
|
|
V liberální demokracii by měl jedinec mít legální možnost:
1. Veřejně a vulgárně urážet politika, s nímž nesouhlasí ne
2. Dělat si legraci z člověka, který má zrzavé vlasy/je tlustý/ postižený ne
3. Dělat vtipy na Židy ano
4. Veřejně popírat holocaust ne
5. Karikovat proroka Mohameda ano
6. Rasisticky se vyjadřovat na veřejnosti ne
7. Kritizovat křesťanskou nauku a dělat si legraci z biskupů kritika ano
8. Hrát počítačovou hru, v níž se zabíjejí lidé a cílem je způsobit co největší utrpení ano
9. Vystavovat pobuřující fotografie plné násilí a krve ne tak, aby to viděly děti, takže spíš ne
10. Spálit státní vlajku ano
11. Spálit korán ano
12. Zveřejňovat fotografie ze soukromí celebrit, které si to nepřejí a nespolupracují s tiskem ano
13. Zpívat písně o nadvládě bílé rasy ne
14. Nosit veřejně nacistické symboly ne
15. Nadávat Romům ne _________________ ♪♪♪ |
|
Back to top |
|
|
Grapefruita believes in a perfect love
|
Posted: Fri 3.7.2009 13:23 Post subject: Re: Hranice svobody projevu - extrémy |
|
|
Hranice svobody projevu- extrémy
V liberální demokracii by měl jedinec mít legální možnost:
1. Veřejně a vulgárně urážet politika, s nímž nesouhlasí - ano
2. Dělat si legraci z člověka, který má zrzavé vlasy/je tlustý/ postižený - ne
3. Dělat vtipy na Židy - ano
4. Veřejně popírat holocaust - ne
5. Karikovat proroka Mohameda - ano
6. Rasisticky se vyjadřovat na veřejnosti - ne
7. Kritizovat křesťanskou nauku a dělat si legraci z biskupů - ano
8. Hrát počítačovou hru, v níž se zabíjejí lidé a cílem je způsobit co největší utrpení - ano
9. Vystavovat pobuřující fotografie plné násilí a krve - ano
10. Spálit státní vlajku - ano
11. Spálit korán - ne
12. Zveřejňovat fotografie ze soukromí celebrit, které si to nepřejí a nespolupracují s tiskem - ne
13. Zpívat písně o nadvládě bílé rasy - ne
14. Nosit veřejně nacistické symboly - ne
15. Nadávat Romům - ne |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Fri 3.7.2009 13:29 Post subject: |
|
|
me prekvapuje, ze tady vetsina z vas souhlasi s tim prvnim - verejnym a vulgarnim urazenim politika, s jehoz nazorem nesouhlasite nerikam, ze politici se chovaji vzdycky koser, ale na druhou stranu, musi to dojit az k vulgarismum? _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
Posted: Fri 3.7.2009 13:53 Post subject: |
|
|
greenwood wrote: | me prekvapuje, ze tady vetsina z vas souhlasi s tim prvnim - verejnym a vulgarnim urazenim politika, s jehoz nazorem nesouhlasite nerikam, ze politici se chovaji vzdycky koser, ale na druhou stranu, musi to dojit az k vulgarismum? |
nemusi, ale to uz je zase problem jedincu, jestli se umi chovat a smysluplne se vyjadrovat a nebo jenom tupe urazet. pro me tu jsou zase klicovy subjektivni moralni hranice, ale zakonem bych to rozhodne neregulovala. navic je pravne zakotvena urazka na cti a to se vztahuje na vsechny vcetne politiku. a prisneji trestat lidi, co urazi politiky, to se mi nezda dobry. |
|
Back to top |
|
|
Cee kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Fri 3.7.2009 14:14 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Cee on Thu 12.2.2015 15:18; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Fri 3.7.2009 14:38 Post subject: |
|
|
Já si taky myslím, že veřejně někoho vulgárně urážet (resp.politika) je stupidní, ale nemyslím si, že by to mělo být nelegální. |
|
Back to top |
|
|
indulona kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Fri 3.7.2009 15:03 Post subject: |
|
|
1. Veřejně a vulgárně urážet politika, s nímž nesouhlasí - ano
2. Dělat si legraci z člověka, který má zrzavé vlasy/je tlustý/ postižený-ne
3. Dělat vtipy na Židy - ano
5. Karikovat proroka Mohameda - ano
7. Kritizovat křesťanskou nauku a dělat si legraci z biskupů - spíše ne
8. Hrát počítačovou hru, v níž se zabíjejí lidé a cílem je způsobit co největší utrpení - ne
9. Vystavovat pobuřující fotografie plné násilí a krve - ne
10. Spálit státní vlajku - ne
11. Spálit korán - ano
12. Zveřejňovat fotografie ze soukromí celebrit, které si to nepřejí a nespolupracují s tiskem - ne
13. Zpívat písně o nadvládě bílé rasy - ne
14. Nosit veřejně nacistické symboly -ne
15. Nadávat Romům - ano
vím, že se mi některé odpovědi docela vylučují, ale má to své důvody |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Fri 3.7.2009 23:04 Post subject: |
|
|
greenwood wrote: | me prekvapuje, ze tady vetsina z vas souhlasi s tim prvnim - verejnym a vulgarnim urazenim politika, s jehoz nazorem nesouhlasite :shock: nerikam, ze politici se chovaji vzdycky koser, ale na druhou stranu, musi to dojit az k vulgarismum? |
Já jsem si pevně jistý tím že nechci žít ve společnosti kde bude trestné na veřejnosti říct "Paroubek je pyča". |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Sat 4.7.2009 8:18 Post subject: |
|
|
Neboj cee, já bych asi nic z toho trestně nestíhala, přestože jsou to třeba hnusný věci, ale za vším vidím takový precedens, co se mi fakt nelíbí. Trestní postihy by podle mě měly být za něco, čím omezuju/poškozuju někoho jiného. A to třeba nějaký vtipy nebo urážky podle mě ještě nesplňují, něco jiného je cílená šikana. Pálení vlajky snad nikomu neublíží. No prostě teď zním jako hrozná svině, co tohle všechno schvaluje, ale myslím, že by to spíš mělo fungovat na principu - kdo tohle dělá, je kretén, a všichni to vědí. Co je mi platný, že jsou trestný nějaký symboly, spíš by měl být ve společnosti takový přístup, že by to nikoho ani nenapadlo (s nadsázkou). Spíš než pro represe jsem pro osvětu (ježiš to je debilní slovo ).
Jo, teda možná co mi z toho přijde fakt problematický je to paparazzi chování, to by snad i trestný být mělo. Protože to podle mě je fakt už šikana (v některých případech). _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Sat 4.7.2009 11:04 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
Hecate kytky 2, meta: 750
|
Posted: Wed 8.7.2009 7:06 Post subject: |
|
|
Mám to podobně jako Nocturnas, většina těch bodů mi připadá min. na hranici slušného vychování. Nebo taky důkaz toho, kam až může zajít svoboda, když si ji někdo blbě vyloží.
1. Veřejně a vulgárně urážet politika, s nímž nesouhlasí - ne (všimla jsem si, že hodně z vás odpovědělo ano... já osobně obdivuju, když někdo dokáže argumentovat inteligentně a třeba i vtipně, ve stylu "anglický humor". vulgarita shazuje především toho, kdo se k ní sníží).
2. Dělat si legraci z člověka, který má zrzavé vlasy/je tlustý/ postižený-ne
3. Dělat vtipy na Židy - ano (konce konců i Židé si ze sebe umí dělat srandu, ne? výjimku bych viděla jen v ryze rasistických vtipech)
5. Karikovat proroka Mohameda - ne (jestliže připustím, že se nesmí popírat holokaust, tak by se neměl ani karikovat prorok)
7. Kritizovat křesťanskou nauku a dělat si legraci z biskupů - ne (podobně jako ad 5)
8. Hrát počítačovou hru, v níž se zabíjejí lidé a cílem je způsobit co největší utrpení - ano
9. Vystavovat pobuřující fotografie plné násilí a krve - ano
10. Spálit státní vlajku - ne (to je snad trestné, nebo ne?)
11. Spálit korán - ne (ani Bibli, ani nic podobného)
13. Zpívat písně o nadvládě bílé rasy - ne (některé jsou ale docela srandovní, resp. jejich protagonisté jsou k smíchu)
14. Nosit veřejně nacistické symboly -ne
15. Nadávat Romům - ne |
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
Posted: Wed 8.7.2009 8:27 Post subject: |
|
|
Quote: | Mám to podobně jako Nocturnas, většina těch bodů mi připadá min. na hranici slušného vychování. Nebo taky důkaz toho, kam až může zajít svoboda, když si ji někdo blbě vyloží. |
to nemas, vzhledem k tomu, ze bys vetsinu veci udelala ilegalni a on vlastne ani jednu.
Quote: | 1. Veřejně a vulgárně urážet politika, s nímž nesouhlasí - ne (všimla jsem si, že hodně z vás odpovědělo ano... já osobně obdivuju, když někdo dokáže argumentovat inteligentně a třeba i vtipně, ve stylu "anglický humor". vulgarita shazuje především toho, kdo se k ní sníží). |
takze kdo nema inteligentni argumenty a anglickej humor, zaslouzi byt trestne stihan?
Quote: | 5. Karikovat proroka Mohameda - ne (jestliže připustím, že se nesmí popírat holokaust, tak by se neměl ani karikovat prorok) |
tuhle asociaci nechapu.
Quote: | 11. Spálit korán - ne (ani Bibli, ani nic podobného) |
co znamena "nic podobneho" a pro která všechna náboženství by to mělo platit?
Quote: | 13. Zpívat písně o nadvládě bílé rasy - ne (některé jsou ale docela srandovní, resp. jejich protagonisté jsou k smíchu) |
tenhle argument taky moc nechapu. |
|
Back to top |
|
|
Hecate kytky 2, meta: 750
|
Posted: Wed 8.7.2009 13:51 Post subject: |
|
|
...
Last edited by Hecate on Tue 18.5.2010 11:37; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 Next
|
Page 2 of 3
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|