Poprvé jsem pocítila záchvěv dospělosti asi v 17 letech, když jsem měsíc tvrdě makala ve fabrice na brigádě, cítila jsem se jako dospělá, protože jsem zjistila, že když by bylo třeba, tak se uživím a hlady neumřu
Za poslední rok jsem na sobě pocítila několik změn (hlavně po maturitě), cítím se o něco dospělejší, naučila jsem se řešit problémy sama a nestresovat se z každé blbosti, taky už mi nedělá takový problém seznamování se s novými lidmi jako dřív, naučila jsem se zorganizovat si čas (skloubit školu, sport a brigádu je docela náročné). Ale pořád jsem asi spíš maminčina holčička, i když většinu věcí si vyřizuju už dávno sama a když něco nevím, nechám si poradit, ale nic za mě nikdo neudělá. Myslím, že k dospělosti patří i finanční nezávislost na rodičích a já bych to bez jejich podpory nezvládla, sice chodím na brigády i během školního roku, ale je to spíš přilepšení k tomu co dostávám. V čem jsem ještě určitě spíš teenager jsou moje vztahy, rozhodně ještě netoužím po dítěti a svatbě a podobných věcech, i když občas se takové záchvěvy také objeví
občas se za své chování k druhému pohlaví docela stydím, protože jsem jak puberťačka, která neví co chce, ale hlavně že si to uvědomuju i to je krok k dospělejšímu jednání ne?
Snažím se s tím něco dělat.