|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Rokkan kytky 7, meta: 11650
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Nikky kytky 5, meta: 6650
|
Posted: Mon 8.1.2007 8:52 Post subject: |
|
|
..
Last edited by Nikky on Tue 27.5.2008 11:53; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 8.1.2007 13:58 Post subject: |
|
|
Nikky, nevím jestli je to pikoška hradecké charity,ale nám v pokynech skoro vyloženě zakazovali něco mu posílat. Dopisy, fotky jo, ale dárky ne. Nemusí to poštou dojít, nemáme přesnou představu co potřebuje a taky aby prý nebyli ostatní děcka zklamaný. |
|
Back to top |
|
|
Nikky kytky 5, meta: 6650
|
Posted: Mon 8.1.2007 14:02 Post subject: |
|
|
..
Last edited by Nikky on Tue 27.5.2008 11:53; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
indulona kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Mon 8.1.2007 15:27 Post subject: |
|
|
Mě přijde adopce na dálku naprosto ztártová akce. Kdyby to bylo třeba na podporu nějakého chudého studenta z rozvojové změ někde v nějaké jiné, vyspělé zemi, kde chce zůstat a pracovat, tak neřeknu, ale platit někomu vzdělání támhle někde v tramtárii, které mu stejně bude nejspíš jednou na nic mi přijde neefektivní. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 8.1.2007 15:40 Post subject: |
|
|
Já nemyslím, že by jim to vzdělání bylo na nic. Oni v tomto mají úplně jinou morálku než na západě. Aspoň si to myslím, podle toho co jsem četla, viděla v tv a tak. |
|
Back to top |
|
|
Tangerine kytky 5, meta: 6350
|
Posted: Mon 8.1.2007 17:03 Post subject: |
|
|
indulona To si nemyslím. Oni se vzdělávaj hlavně proto, aby si byli schopní sami pomoct a aby se pak sami dokázali posunout někam dál, aniž by byli závislí na někom jiném! |
|
Back to top |
|
|
English_rose *rozplývajíc se*
|
Posted: Mon 8.1.2007 19:09 Post subject: |
|
|
Já myslím, že je vzdělání pro ně strašně důležitý. A nejenom kvůli šancím do budoucna, ale i kvůli rozvoji osobnosti.
Jinak si ovšem celkově myslím, že celá tato humanitární pomoc, ať už adopce nebo peníze na léky, vodu apod. je pořád dokola a sama o sobě v podstatě "k ničemu nevede". Tím myslím, že by bylo potřeba snažit se řešit situaci i tím způsobem, aby rozvojové země nebyly takto naprosto závislé na pomoci zvenčí...což je ale asi běh na dlouhou trať _________________ They cannot scare me with their empty spaces
Between stars - on stars where no human race is.
I have it in me so much nearer home
To scare myself with my own desert places.
|
|
Back to top |
|
|
zbrody kytky 4, meta: 3750
|
Posted: Mon 8.1.2007 19:17 Post subject: |
|
|
Nikky wrote: | je to z té stránky www.humanisti.cz.....a tam píšou, že mu můžeme posílat dárky....je tam sice, že to nemusí dojít, ale můžeme to posílat přes ně....tak snad jo no, ted čekám jenom na mail od jedný paní, která mi má říct veškerý informace..... |
Nase znama posila darky kazdy vanoce, vzdycky jeden-treba sada tuzek, taska do skoly, penal |
|
Back to top |
|
|
Smaily vždy a všude zírající SKRZ
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 959 Location: Brno, Šumava, občas Praha
|
Posted: Mon 8.1.2007 20:17 Post subject: |
|
|
já mam adoptovaný dvě děti z indie, samozřejmě, že ne sama, to bych jaksi finančně neutáhle, je nás hodně. _________________ Zdálo se jí, že je motýlem, a když se probudila nevěděla, jestli je člověk, kterému se zdálo, že je motýlem, nebo motýl, kterému se teď zdá, že je člověkem.
http://maureen.bloguje.cz/ |
|
Back to top |
|
|
sl.megi kytky 5, meta: 4650
|
Posted: Mon 8.1.2007 20:59 Post subject: |
|
|
English_rose wrote: | Jinak si ovšem celkově myslím, že celá tato humanitární pomoc, ať už adopce nebo peníze na léky, vodu apod. je pořád dokola a sama o sobě v podstatě "k ničemu nevede". Tím myslím, že by bylo potřeba snažit se řešit situaci i tím způsobem, aby rozvojové země nebyly takto naprosto závislé na pomoci zvenčí...což je ale asi běh na dlouhou trať |
jo s tímhle souhlasím, je sice pěkné, že jim posíláme humanitární pomoc, ale jsou moc zvyklí, že dostanou jídlo na stůl jako pomoc. Nedávno jsem četla, jak někde v Africe Češi vybudovali rybníky, aby mohli chovat ryby a stejně tam leží ladem. Ale tohle se netýká adopace na dálku, pardon za ot._________________ Zmáknu to! |
|
Back to top |
|
|
Chocolate Jedem das Seine und mir das Beste:-)
|
Posted: Mon 8.1.2007 21:04 Post subject: |
|
|
s tema rybnikama (doufam ze si to s necim nepletu) slo o to, ze tam nasadili kapry a ty tam vyhubili tamejsi floru a i nejakou faunu tusim a tim narusili ekosystem...proto se to neujalo (??) *jen takovy zablesk, co jsem kdysi cetla*
jinak ta myslenka adopce na dalku se mi libi, uz delsi dobu o tom uvazuju a myslim, ze brzo uskutecnim. Akorat se nesnasim za fakt, ze kdykoli otevru nejakou stranku s detmi k adopci, hledam krasnou okatou roztomilou holcicku 4-8 let |
|
Back to top |
|
|
sl.megi kytky 5, meta: 4650
|
Posted: Mon 8.1.2007 22:23 Post subject: |
|
|
Chocolate: no je to taky možné, já měla zase tenhle záblesk, nechci se o to jak to skončilo hádat
Jinak k té adopci, my měli možnost ve škole, že každý dáme 50,- a adoptujeme si, jako škola, nějaké dítě z Indie nebo od kuď. Ale myslím, že nakonec z toho sešlo. Ale je to škoda, ráda bych někomu pomohla aspoň takhle. _________________ Zmáknu to! |
|
Back to top |
|
|
little_B ...malá bosorka...
|
Posted: Tue 9.1.2007 9:19 Post subject: |
|
|
Ja sa už dlhší čas pohrávam s myšlienkou adopcie na diaľku. Raz som sa nakontaktovala na jednu agentúru, už si presne nepamätám jej názov, bola tuším z BA, a tam mi povedali, že o tú adopciu je veľký záujem a že uprednostňujú záujemcov, ktorí budú môcť platiť mesačne vyššiu čiastku, ako je minimálne stanovená. Vtedy som si bohužiaľ nebola mohla dovoliť platiť viac, tak som to vzdala. Ale stále nad tým rozmýšľam, odvtedy sa mohlo veľa vecí zmeniť, takže sa skúsim ohľadom toho opäť poinformovať... _________________ Prax ukazuje, že žena vydrží ešte desaťkrát toľko vo chvíli, keď vyhlasuje, že už nevydrží. Niektoré typy aj dvadsaťkrát.
Je to dobré. Zachráni to mnohé vzťahy, ktoré stoja za to.
Je to zlé. Udržiava pri živote aj vzťahy, ktoré stoja za hovno už dávno.
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4 Next
|
Page 2 of 4
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|