View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
zuza kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Thu 19.7.2007 22:55 Post subject: |
|
|
Suny wrote: |
a bohužel co tak vím, tak pokud se ti to jednou objeví, už se toho nezbavíš - už se ti to pak objeví po každym delšim slunění
A bohužel nic moc nepomáhá, akorát je dobrý se pořádně osprchovat když vylezeš z moře, pak možná jíst beta karoten, ale to už jsi asi měla dávno začít. |
jo ja jsem taky timhle zacla trpet az po nekolikatem intenzivnim pobytu u more - a pak to bylo kazdy rok horsi a horsi - zaclo mi to nejdriv na krku a dekoltu, a postupne to rok od roku bylo na dalsich mistech ikdyz jsem se slunila min a min - na konec jsem byla vzdy pod slunecnikem, s koloboukem, osatkovana - v podstate na slunci jsem se pohybovala jen ve vode a kdyz jsem musela nekam prechazet a i tak staci vystrcit nhu na slnicko a uz to naskakuje
taky jak pise cloudy vadi i kremy, zvlast pokud se smichji se slanou vodou, takze kdyz uz krem, tak po koupani se osprchovat a namazat znovu - ikdyz nakonec ja na faktory neverim, jedine co funguje je stin |
|
Back to top |
|
|
zuza kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Thu 19.7.2007 22:58 Post subject: |
|
|
annysek wrote: | Mne se to letos stalo taky a to jsem ten typ, co se nikdy nespali a hned zhnedne.. . | ja jdu taky do hneda, fototyp s alergii nesouvisi (asi) |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
|
Back to top |
|
|
Rose Madder kytky 4, meta: 2950
|
Posted: Fri 20.7.2007 8:00 Post subject: |
|
|
Překvapuje mě, kolik lidí s tím má zkušenosti. Ale jsem klidnější. Tak jsem dneska volala doktorovi, ale bude tam až příští týden. Nicméně přemýšlím, že bych se na to i tak vybodla, ptž tu zaznělo hodně dobrých rad a ještě si něco načtu na netu...
Beta-karoten beru už asi 3-4 měsíce, takže tohle je v pohodě. Na opalování jsem si pořídila ten Daylong - faktor 50, na další dny 16. Na obličej mám ještě Avéne 50. Já se právě bojím, aby ta alergie nebyla z krému. Ale je fakt, že to bude asi z toho, jak jsem posledně ležela na slunci nenamazaná Sice chvíli, ale asi stačilo. Jsem blbá.
Zodac je volně prodejnej? Já myslela, že je jen na předpis. Ona ho právě ta kolegyně používala taky, takže myslíte, že je vhodnej? Uvažuju, že bych si pořídila zodac a k tomu ještě panthenolovou mast. Myslíte, že by to mohlo stačit?
Jinak plánuju, že si seženu i nějakou pokrývku hlavy. Obávám se, že víc už asi dělat nemůžu. _________________ Jakmile začne člověk přemýšlet, přestává žít... |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
|
Back to top |
|
|
Nayeli kytky 3, meta: 1250
|
Posted: Fri 20.7.2007 9:12 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 20.7.2007 10:41 Post subject: |
|
|
Annysku a fakt to pomohlo? Asi si ho pro klid duše fakt pořídím, abych pak nemusela něco shánět v Tunisku.
edit - Ještě k té pokrývce hlavy. Přemýšlím, co si pořídit, aby to vypadalo esteticky Na sport klasicky kšiltovku, ale třeba k šatům...? Asi klasickej klobouk...třeba to nebude tak hrozný _________________ Jakmile začne člověk přemýšlet, přestává žít... |
|
Back to top |
|
|
mamba Alexithymia
|
Posted: Fri 20.7.2007 10:43 Post subject: ed |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Fri 20.7.2007 10:44 Post subject: |
|
|
Rose, ano, zmizelo to.. ale myslim, ze opalovacim kremem stejne nikdy nic nezkazis..
jak tu nekdo rikal, at si vezmes 60ku, tak jsme ted nekde v radiu slysela, ze maximalni mozny faktor je 50 a ze 60 je jen reklamni trik.. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 20.7.2007 10:46 Post subject: |
|
|
Tak opalovací krém je samozřejmost, už nikdy nevylezu na slunce nenamazaná. To se fakt nevyplácí. Do toho zodacu teda asi půjdu, ať mám alespoň nějakou jistotu. Jinak co se faktoru týče, tak teďkon fakt můžou prodávat maximálně padesátku. _________________ Jakmile začne člověk přemýšlet, přestává žít... |
|
Back to top |
|
|
Chennile šenyl
|
Posted: Fri 20.7.2007 11:13 Post subject: |
|
|
Rose, já mam to stejný a nedám dopustit na Zodac! Stačí pár dní a je to úplně v pohodě. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 20.7.2007 11:19 Post subject: |
|
|
A ten Zodac bych měla začít brát ještě před dovolenou? Jako preventivně? To asi ne, že? Mně se to právě objevilo poprvé a netuším, zda se to bude opakovat. Zas pak aby léčba netrvala celou dovču _________________ Jakmile začne člověk přemýšlet, přestává žít... |
|
Back to top |
|
|
Chennile šenyl
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 20.7.2007 12:54 Post subject: |
|
|
Aha, tak to je pěkně trapný To nevím, jak se v Tunisku vyhnu slunci Snad se to neobjeví, ptž jinak si to neumím představit, přece nebudu sedět dva týdny na pokoji _________________ Jakmile začne člověk přemýšlet, přestává žít... |
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
Posted: Fri 20.7.2007 16:16 Post subject: |
|
|
rose, já Zodac beru beru na alergii - na trávu apod a je skvělý, ale na sluníčko jsem to nezkoušela, já se neopaluju, takže nemám kde tu alergii chytit, ale asi bude dobrý, zkus ho, ale bez receptu je strašně drahý, s receptem mě vyšel na 41 to obrovské balení. _________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
|
|