tak si taky zavzpominam na ty moje...
prvni byla ve 13, strasne jsem si prala brigadu, az me vzala teta na prazdniny a v hospode, ve ktere pracovala, jsem prodavala zmrzlinu. Dostala jsem 500kc za tyden a byla jsem strasne stastna a setrila jsem si to snad rok
na stredni jsem delala v prvaku a druhaku o prazdninach v jedne restauraci u nas ve meste, 2-3tydny za 30kc na hod. Sehnala jsem to tak, ze jsem si v unoru a breznu delala marotony po vsech restauracich ve meste.
v druhaku jsem taky parkrat delala na diskotece za barem, to mi domluvil tatka-znal majitele. Za celou noc jsem dostala 200kc. Vyjimecne 300kc a z toho jsem si jeste platila pajdu taxik domu.
jeden den
vypomoc v pekarne. To byl mazec-8 hodin jsem stala u pasu a delala jeden pohyb. za 29kc na hod.
Pak jsem uz nemohla nic sehnat, vsude chteli od 18ti a taky jsem na stredni dojizdela denne 30km vlakem, takze moc moznosti nebylo.
Po mature jsem chtela auto, takze jsem delala necele 3mesice v Intersparu v bistru. Taky za 30kc. Ale vydelala jsem si na auto (ano, dvacet let stare a napul s expritelem) a pak jsem nemusela dojizdet na VS do Ostravy vlakama ci busama.
Coz taky zvysilo pravdepodobnost nejake brigady.
Pak jsme pres agenturu delali parkrat kompars na nataceni Nevahej a toc
To byly fajn vydelane penize. Tusim,ze 250-300kc za nataceni. Plus obcerstveni
Delali jsme dopravni vyzkum nekde v Jablunkove. To bylo tak minus30, sedeli jsme v aute a delali carky, pozor ZA 100 KC /H. Myslim, ze 5 dnu. Pritel si vzal tehda dovolenou a mrzli jsme tam spolu, ve dvojici to byli pekne vydelane penize.
Pak jednou pred Vanoci jsem sla pres agenturu za kasu do Tesca, no a Tesco me pak zamestnalo na polovicni uvazek. Stravila jsem tam asi dva roky. Nic lepsiho bych u nas nenasla a tohle mi vyhovovalo v tom, ze jsem si ja rozhodovala, kdy muzu pracovat. Takze vetsinou kazdy vikend a pak podle rozvrhu. Zacinala jsem na 50kc, pak se to zvysovalo na 60/h.
Behem Tesca jsem delala pruzkumy trhu pro Ahold. Vyplnovala jsem s lidma 4strankove
dotazniky v Albertu a Hypernove. Placene to bylo (na sev.Moravu) skvele, 75kc/h + tam byl nejaky bonus, kdyz jsem splnila limity. Pres vikend jsem si vydelala, jak za mesic v Tescu
Bohuzel to bylo jen narazove.
Potom jsem prodavala O2 simkarty pres nejakou prazskou agenturu. Byl to opruz, co se tyce otravovani lidi a natlaku, ze MUSIM prodat vic. Bylo to v ruznych supermarketech (Tesco,Spar, Kaufland, Hypernova). Ale placene skvele, 90kc/hod +10kc za kazdou prodanou simku. Vzdycky jsem za hodku prodala aspon dve. Bohuzel to byly jen vikendy v listopadu a prosinci, pak jsem se snazila dostat na nejake ochutnavky, ale uz meli hodne lidi.
No, pak jsem neudelala napotreti jednu zkousku, tak jsem musela opakovat semestr. protoze to byla jen jedna zkouska, tak jsem si vyridila individual a odjela do Irska aupairovat.
Ted delam vlastne uplne prvni full time job, uz 8mesicu
(nechapu, jak jsem to mohla prezit) Uprimne tu praci nenavidim, citim se tam hrozne, ale je to moznost jak si nasetrit nejake prachy a splnit si sen. Takze i to umyvani hajzlu a temer sikanu musim jeste nejak prekousnout.
Co budu psat do zivotopisu az se budu uchazet v cr o nejakou poradnou praci to je otazka.