|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lilith :faitilhiér:
|
Posted: Fri 26.2.2010 13:21 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Proč on? Protože se nám chtělo... |
|
Back to top |
|
|
Hecate kytky 2, meta: 750
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Sat 27.2.2010 20:29 Post subject: |
|
|
OT - chcocolate, studuješ jak vychovat z Christianka intelektuální elitu?
tohle je krásný:
"Budeme-li počítat s první variantou, máme všichni teoretickou šanci vychovat ze svého dítěte člověka, kterému bude zájem druhých nad jeho zájmy. Můžeme mu také vštípit lásku k zemi, naučit ho odpovědnosti, pocitu sounáležitosti a závazku k jiným lidem."
jen by mě zajímalo, jak kluka v pubertě přesvědčit, aby se dobrovolně vyčleňoval z kolektivu většiny tím, že nebude pít, odsekávat, dělat sprosťárny a místo machrování a kultu mladé samostatné individuality cítil více tu zmíněnou rodinnou sounáležitost, odpovědnost, tradice, autority... v dnešní době fakt oříšek
jistě, soukromé prestižní školy, kroužky, to udělá hodně právě kvůli tomu, že se společnost nějak selektuje, ale mám dojem, že takové školy jsou plné bohatých dětí movitých rodičů, na které jejich rodiče nemají čas, kupují si je, a tam to s nějakými pojmy úcta, láska, odpovědnost, tradice asi moc extra taky nebude...
třeba Jackie Kenneddyová, pocházející z bohaté rodiny, když byla malá, věřila, že pochází ze šlechtické rodiny, třebaže to tak nebyo. Byla vychovávaná k naprosté preciznosti v jakékoliv činnosti, a to i v soukromí (stolování u snídaně, atd..) a matka ji vedla v duchu, jako by šlechtičnou už byla..
Ale být v dnešní době dospívající dítě vychovávané v majetnějším prostředí a s vědomím toho, že právě ono je něčím výjimečnějším a určeným k tomu, aby učiňovalo svět lepším, hájilo tradice a chovalo se zodpovědně a přitom se s tímhle vědomím a výchovou nestát v dnešní společnosti namyšleným floutkem je fakt na hraně.. |
|
Back to top |
|
|
Člověk jsem duhová víla
|
Posted: Sun 28.2.2010 10:59 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ * Peace * Authenticity *Gratitude * Nonviolence * Honesty * Kindfulness *
** every action you take is a vote for the type of person you wish to become.
make peace, be kind.
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Sun 28.2.2010 11:20 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Shrew on Sun 17.6.2012 8:50; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Sun 28.2.2010 11:23 Post subject: |
|
|
tak já se spíš obávám, že čtrnáctiletýho kluka už moc "nevychováš"... pokud to nestihneš dřív, tak se pak můžeš třeba postavit na hlavu
a stejně je to individuální, jak každý pubertu prožívá, kromě výchovy to určitě záleží i na povaze _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Lilith :faitilhiér:
|
Posted: Sun 28.2.2010 20:35 Post subject: |
|
|
A to je právě to, čeho se hrozně bojím - že nedokážu svoje dítě nějak normálně a slušně vychovat _________________ Proč on? Protože se nám chtělo... |
|
Back to top |
|
|
Alunka kytky 6, meta: 9450
|
Posted: Sun 28.2.2010 23:19 Post subject: |
|
|
strašně ráda bych žila přítomností, protože se na ní zakládá moje budoucnost, ale žiju tím, co bych chtěla, aby bylo.. Netýká se to jen toho, že bych chtěla mít vztah, ale prostě .. představuju si několik typů mé budoucnosti, ale nevím kterým směrem mám jít, i když už vím, jak bych chtěla žít, tak se nemůžu odrazit a někam skočit. |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
|
Back to top |
|
|
ariely kytky 5, meta: 6650
|
Posted: Wed 10.3.2010 8:34 Post subject: |
|
|
žiju budoucností _________________ Please help me out
Hell is coming
Could you do it now?
Hell is here |
|
Back to top |
|
|
evianek kytky 7, meta: 11650
|
|
Back to top |
|
|
little_B ...malá bosorka...
|
Posted: Wed 10.3.2010 13:40 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Prax ukazuje, že žena vydrží ešte desaťkrát toľko vo chvíli, keď vyhlasuje, že už nevydrží. Niektoré typy aj dvadsaťkrát.
Je to dobré. Zachráni to mnohé vzťahy, ktoré stoja za to.
Je to zlé. Udržiava pri živote aj vzťahy, ktoré stoja za hovno už dávno.
|
|
Back to top |
|
|
Erin kytky 4, meta: 2550
|
Posted: Thu 11.3.2010 9:19 Post subject: |
|
|
edit _________________
Last edited by Erin on Mon 13.9.2010 17:18; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Thu 11.3.2010 9:31 Post subject: |
|
|
Na budoucnost myslim v poslední době čím dál víc, doby kdy jsem žila dneškem a užívala si každou hodinu jsou asi nenávratně pryč..
K tý výchově puberťáka.. já se svým dítětem udělám to samý co bylo uděláno se mnou, tzn. zajistim, aby na takový píčoviny nemělo čas..Ono to tedamoc nepomohlo zlá na rodiče jsem byla stejně..
Moje máma má na pubertu jasnej recept, ignorovat to a čekat až to přejde _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 11.3.2010 11:43 Post subject: |
|
|
dobrej recept hope |
|
Back to top |