Asi to není úplně do tohoto tématu, ale je to nejbližší tak se zeptám, zajímal by mě váš názor. Předloni umřeli babička s dědou a zůstal po nich byt, který tedy zdědila mamka, která je stejně jako já jedináček. Z mnoha důvodů se do něj hned přestěhovala takže zůstal druhý byt, ve kterém jsme bydlely spolu takže teď je prázdný. Hlavní důvod je, že už nám skoro "padal na hlavu" takže už několik měsíců to řešíme tak, že jelikož nemůžeme jezdit na Vsetín často tak manžel posílá peníze kamarádovi a ten tam chodí a opravuje nějaké základní věci, něco udělali i spolu. Ale pořád se tam musí komplet vyměnit okna a elektřina a na to teď nemáme. No a ten kamarád má dalšího kamaráda, který je nějaký podnikatel a měl by ho zájem koupit, už takhle pár bytů na investice má. S tím, že jsem mu několikrát řekla, že až ho budeme chtít prodat tak klidně jemu, ale ještě jsme se merozhodli a chtěli bychom ho nejprve pronajímat. Tak jsme se nejprve domlouvali, že by tam bydlela nějaká jeho známá, ale ta nakonec odmítla a dnes navrhnul, že by ten nájem prostě platil sám a zatím by tam nebydlel nikdo. Jako jeho věc, mně to může být jedno, ale určitě to dělá jen proto, aby si ho pak mohl koupit, ale my jsme se fakt ještě nerozhodli. Sice teď nemáme peníze dodělat tu rekonstrukci takže stejně by byl problém někoho sehnat. Nebo by tam byl tak malý nájem, že se to pro nás skoro neoplatí. Ale časem by z toho pronájmu něco mohlo být až by se to dokončilo. Kdybychom ho prodali tak už to nemusíme řešit, ale co když přijdeme o nájem v Praze nebo to bude tak drahé, že už tu nebudeme moct dál bydlet?

(Samozřejmě půjdu po rodičáku do práce, pokud nějakou s dítětem najdu

ale začne školka, pak škola a už to prostě nebude jako předtím, když jsme byli sami). Manžel by sice na Vsetín nešel, to radši prý do Alžírska (což bych zas asi nechtěla já

), ale pořád je to taková jistota, že bychom se měli kam vrátit. Nebo měli časem ten přivýdělek z nájmu nebo investici pro Adámka. Kdyby z té prodeje vyšel třeba základ na hypotéku tak bych o tom přemýšlela, ale ani to stačit nebude.
Je tu tedy ještě ten byt po babičce a dědovi, ale tam je mamka takže to neřeším, aby to nevypadalo, že ji chci hodit pod tramvaj nebo že se těším až umře jak mi napsali v jedné diskuzi jinde