|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Shrew _______________
|
Posted: Thu 26.3.2009 0:09 Post subject: |
|
|
Leňul to se tak nedá brát..tady je fakt levno, ale třeba kolem Paříže to je o něčem jiném..nebo v Lyonu taaky dražší, víc na severu, dál od moře.. _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Thu 26.3.2009 9:12 Post subject: |
|
|
shrew - no vidis, ty mas toho spoustu dovezenyho z cech, to u me neslo.....a plus, co si tak zhruba pamatuju, nejlevnejsi pizza 1,40, sunka 1,89-2,19 (stridaly se jim po tydnu ceny ), syr to samy, pecivo - ja jedla hlavne toustovej chleba - 1,40, mazaci syr/pomazanka - 2 eura....zelenina a ovoce - to jsem si fakt kupovala hodne, protoze bez toho to proste u me nejde...plus jidlo v menze/bufetu, kafe etc etc....moje bezlaktozovy mliko stalo 1,50 za jednu krabici, nejlevnejsi musli/cornflakes - 2eura
a treba maso? nejlevnejsi baleni 400g kureciho tak 3,5eura...jako jidlo by bylo to posledni, na cem bych se obirala, takze proto mi tech penez lito nebylo _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
josie Chcem sa smiať navždy!
|
Posted: Thu 26.3.2009 9:18 Post subject: |
|
|
shrew- ja neviem, podla mna na jedle strasne setris namiesto 10 lacnych nezdravych parkov by som si kupila fakt nieco lepsie, ovocie tam v tvojom nakupe nevidim...a zit dva tyzdne z vajec, parkov a syra...tak to fakt neviem ako by som dokazala |
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Thu 26.3.2009 9:25 Post subject: |
|
|
Shrew - ale tak to pak přece nemůžeš porovnávat, když sis z domu přivezla půl kuchyně Vem si, že by sis všechno musela kupovat, to by ses do 10 € nevešla... |
|
Back to top |
|
|
Efendy kytky 3, meta: 1050
Joined: 24 Jan 2007 Posts: 1004 Location: naplavenina v Praze
|
Posted: Thu 26.3.2009 10:27 Post subject: |
|
|
tak určitě pro euro jsem, výhodu vidím v tom, že když pojedu někam do zahraničí nemusím měnit koruny a ušetřím na poplatkách a banku či směnárnu nenechám na mě vydělat. To samé platí pro podnikatelé, pro ně to je úleva ještě větší. Také když zaměstnávají cizince je problém v čem jim to zaplatit, u nás v českých korunách a potom si je mění za zlotý, eura.
A jestli budu vytahovat 0,9 eura za benzín a nebo 23 Kč to mi je jedno.
Navíc se teď česká koruna svezla dolů kvůli zahraničním investorům, třeba těm americkým, kteří ČR berou jako východní Evropu a nerozlišujou Rumunsko, Bulharsko, Maďarsko, Polsko, pobaltské státy a ČR, žádný rozdíl, přitom jsme na tom líp, např. naše banky.
Takže škoda, že ho nemáme a nenásledovali jsme Slovensko. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 26.3.2009 11:12 Post subject: |
|
|
josie wrote: | shrew- ja neviem, podla mna na jedle strasne setris namiesto 10 lacnych nezdravych parkov by som si kupila fakt nieco lepsie, ovocie tam v tvojom nakupe nevidim...a zit dva tyzdne z vajec, parkov a syra...tak to fakt neviem ako by som dokazala |
já moc zeleninu nejím..a zdravě nejím ani doma..
ale jo, snažím se šetřit, protože jinak bych veškeré úspory utratila za jídlo. a já si radši každý měsíc koupím něco hezkého...tričko za patnáct euro nebo tak, když ušetřím. tričko mi zůstane, za jídlo je mi líto utrácet
nebo si vyjedu na výlet, minulý měsíc Perpignan, za to jsem dala 50 euro a nelituju toho...naopak u jídla se šidím...nic z toho nemám
ale tohle je normální kolejní strava přece, jako byste to neznali
kdo by si na koleji pekl muffiny, bábovku a svíčkovou na paprice s rajčatovým salátem? doma si to vařím, ale na koleji? _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
josie Chcem sa smiať navždy!
|
Posted: Thu 26.3.2009 11:15 Post subject: |
|
|
shrew- a ked si doma, tak nakupujes potraviny pre rodinu? lebo porovnat ako hovoris kolejni stravu s klasickym nakupom do domacnosti je take..no neviem, podla mna ceny co davali holky su uplne normalne |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 26.3.2009 11:25 Post subject: |
|
|
doma si vaří u nás každej sám pro sebe. jen v neděli vaří mamka.
no já nevim, ale vzhledem k tomu, že jsem dostala grant na 4 měsíce 1725e a i přes to, že žiju skromně, jsem ho utratila skoro celý, docela se divím ostatním.
já měla z vlastní zásoby 700e, utratila jsem veškeré úspory, a když holky říkají, že utratí dejme tomu dvakrát tolik minimálně co já...
tak se nestačím divit. to bych si na ten pobyt musela vzít půjčku a to fakt nechápu, jako u nás se na ulici třicet tisíc korun navíc fakt neválí
už tak jsem si ze svých úspor dvacet tisíc korun brala _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Thu 26.3.2009 16:12 Post subject: |
|
|
shrew - kdes koupilapizzu za 0,89 to by mne zajimalo _________________
dog is god backwards
Qualität kommt von Qual.
Arretez de prendre les cons pour les gens.
"Wer ständig glücklich sein möchte, muss sich oft verändern." (Konfuzius)
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 26.3.2009 23:16 Post subject: |
|
|
no ristorante to fakt není
v Lidlu, měla na sobě červený kolečko s jedničkou- tuhle značku prodávají i v čechách, v Bille myslím taková levná _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 2.10.2009 21:25 Post subject: |
|
|
tak euro díky současný situaci asi jen tak mít nebudeme |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Sat 3.10.2009 10:20 Post subject: |
|
|
Efendy wrote: | A jestli budu vytahovat 0,9 eura za benzín a nebo 23 Kč to mi je jedno.
|
se obavam ze budes vytahovat rozhodne vic nez 0,9 _________________
dog is god backwards
Qualität kommt von Qual.
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 3.10.2009 13:48 Post subject: |
|
|
ephelides wrote: | Efendy wrote: | A jestli budu vytahovat 0,9 eura za benzín a nebo 23 Kč to mi je jedno.
|
se obavam ze budes vytahovat rozhodne vic nez 0,9 |
: ) no já posledně kupoval benzín za 25,50 (v ONO), i když normálně v těch německých nebo v Benzíně stojí o 2,5-3 Kč více. Ropa nestojí 40 USD ale už 70 USD, naštěstí výrazně zase oslabil dolar vůči euru a našim. Ale zas na to od nového roku bude vyšší spotřební daň.
Takže v současné době neplatí 0,9 a 23 Kč, ale platí 1 euro a kolik má 1 euro? 25,50 Kč myslím cca, takže furt je to o tom samém |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Sat 3.10.2009 15:05 Post subject: |
|
|
no tak jasny ja jen ze za 0,9 benzin jsem uz nevidela pekne dlouho, kdfyz uz tak tak za 1,2 minimalne..... no to je jedno, kazdop. jsem pro euro taky, ale desim se trochu co to pak udela u nas s cenama
a s tema bankama je to taky neco, jinak je mezi EU co vim v rade bank prevod zadax _________________
dog is god backwards
Qualität kommt von Qual.
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
|
Page 8 of 8
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|