|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Matylda kytky 6, meta: 8650
|
|
Back to top |
|
|
edit_no_90 kytky 4, meta: 4050
|
Posted: Thu 10.5.2007 7:22 Post subject: ed |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
Posted: Thu 10.5.2007 8:56 Post subject: |
|
|
mexxie wrote: | Já prostě nevidím důvod, proč stavět zvířata nad lidi. Nechápu to rozhořčení některých tady. Lenčin králík je rozmazlený, běhá po bytě a ničí zařízení. Nedivím se, že to jejímu manželovi vadí. Nejspíš to nebude o tom, že by neměl rád zvířata. | Taky mi to vrta hlavou, vsak jsem to zminoval. Mozna je to vekem, tezko rict. Ale jak se tu Lenka zminovala o svem manzelovi, tak mi prislo, ze je pro ni tak na desatem miste a kralicek je na prvnim. Asi to zni hnusne, ale Lencin projev mi zni jako projev ditete. To ma ke zvireti stejny vztah, je pro nej to hlavni v zivote a neuvedomuje si mozne dusledky. |
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Thu 10.5.2007 9:29 Post subject: |
|
|
Ochu wrote: | Tak to je snad samozřejmý, když si pořizuju hlodavce, ne? Jako kdyby mi králík běhal celej den volně po pokoji a devastoval věci, tak bych ho asi taky vyrazila (a pokud by dotyčnej majitel nebyl zrovna můj manžel, tak by letěl zřejmě taky ) |
Moje řeč Navic pochybuju i o tom jeho "převychovani", myslim že mu to ani nedocvakne zač jej zavirate a za co ne... kralik neni pes, nebo kočka a tak je nějake omezeni na mistě, minimalně ve vaši nepřitomnosti...
S Felicitym souhlasim taky. Z toho co jsem si přečetl mi Lenka připomina ten typ lidi, co jsou v extremnich připadech schopni žit pomalu mezi hovnama svých zviřat a neřešit co se děje kolem... což neprospiva ani jim, ani těm zviřatum samotnym..._________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
Eva kytky 2, meta: 700
|
Posted: Thu 10.5.2007 9:35 Post subject: |
|
|
Matylda wrote: | Podle mě kdo nemá rád zvířata, nemá rád ani lidi. |
Tak tyhle řeči mám nejradši
Jednou mě takhle vytočila podobnejma řečima známá, mají psa, buldoka, je to jak jejich mimino kterému všechno prominou. Ale ten pes je strašně nevychovaný, vůbec neposlouchá /nebo jen když chce on/, po každém skáče (při jeho váze by třeba povalil malé dítě o špinavém oblečení nebo roztrhaných punčocháčích ani nemluvím).
Když jsem si jednou dovolila říct, že s takovým psem musí chodit na cvičák, nebo ho občas taky potrestat (samozřejmě ne nijak drasticky!)- ale třeba ho pořádně plácnout přes zadek, aby si to ten pes zapamatoval, tak hned začala vyšilovat a pronášet podobný věty, že kdo nemá rád zvířata nemá rád lidi
Bohužel hodně chovatelů má zvířata totálně nevychovaná (což je ovšem chyba jejich a ne zvířete) a neuvědomují si, že co nevadí jednomu může druhému vadit.
Lenko promiň, ale také souhlasím s Felicitym.
A to mám třeba zrovna králíčky hodně ráda _________________ 4 Felicity: |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
edit_no_90 kytky 4, meta: 4050
|
Posted: Thu 10.5.2007 9:39 Post subject: ed |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Thu 10.5.2007 9:44 Post subject: |
|
|
Přesně tak, ani v divoke smečce by si ten pes nemohl dělat co chce, ale poslouchal by sveho "vudce"... pokud někdo jako vudce selže a nedokaže si sveho psa umravnit, tak riskuje to, že ten pes zrani jeho samotneho, nebo někoho jineho... Někdy mi připada, že někteři lide by se svou naivitou nedokazali postarat ani o plyšaky... prostě zviře sebou nese nějakou zodpovědnost, tak jako všechno ostatni a nelze je jen donekonečna rozmazlovat... _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 10.5.2007 9:53 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Thu 10.5.2007 11:07 Post subject: |
|
|
Exi - ale přece nemůžeš srovnávat chování zvířat a lidí, tohle mi příjde fakt spíš jako fráze. |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Thu 10.5.2007 11:10 Post subject: |
|
|
Nevím, jestli je to fráze, ale já tomu fakt věřím a myslete si o mně co chcete. Spíš narozdíl od některých tady nesrovnávám, jestli je na prvním místě přítel (manžel) nebo zvířátko. |
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
Posted: Thu 10.5.2007 11:20 Post subject: |
|
|
Ja si vubec nedovedu predstavit, ze bych kdy pripustila, aby nektere z nasich zviratek doma neco demolovalo. To si proste nemuzeme dovolit. Jakkoliv nase kocoury nekriticky zboznuju, v okamziku kdy neco zkusi, dostanou za usi. To stejne cuba. A po pravde chapu ze kdyz kralik nicil domacnost, Lencin manzel se zlobil. Taky bych se zlobila. Ale spis bych to resila zavrenim kralika nez jeho odstranenim z domacnosti jako aby mi zvire hlodalo kably a curalo po byte "bokem", to je dost desna predstava... _________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
Matylda kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Thu 10.5.2007 12:19 Post subject: |
|
|
Eva mícháš jabka s hruškama. Nemít rád zvířata je trestat je, bejt na ně hnusnej. Něco jinýho je vychovávat je a současně milovat. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|