View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
*alishka Guest
|
Posted: Tue 20.3.2007 18:05 Post subject: zubař |
|
|
Tak tohle tema bylo i na starem foru..
Nevite, proc nemuzou zubari vrtat vic jak dva zuby? dneska jsem byla na prevenci, mela jsem tri kazy (zasr... osmicky ) a ona ze mi udela jen dve a na tu treti me objednala az za 14 dni ... |
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
Posted: Tue 20.3.2007 18:06 Post subject: |
|
|
Ali: tak to nevím, ale kamarádce vrtali 6 zubů najednou (má s tím šílený problémy) a kamarádovi 12 zubů (to není vtip těch 12, ale to bylo po úrazu, tak to je možná něco jiného)
Neodsunul to třeba jen kvůli času? že měl plnou čekárnu a chtěl na to víc času? já když měla kaz, tak mi to vyvrtal provizorně, zaplácl tím šedým (nevim co to je) a objednal za 2 měsíce, kdy se mi věnoval asi hodinu (už mi tam dával bílou plombu). _________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
|
shuki Open Your Eyes
|
Posted: Tue 20.3.2007 18:10 Post subject: |
|
|
me jednou taky vrtal zubar dva zuby najednou.. takze tim to asi nebude, ze by se to nemohlo _________________ I don't care what you think about me, James Blunt thinks I'm beautiful ^^ |
|
Back to top |
|
|
Nikky kytky 5, meta: 6650
|
Posted: Tue 20.3.2007 18:18 Post subject: |
|
|
Moje zubařka si to taky takhle odkládá.....kámošce trhala jeden zub v březnu a druhej v dubnu.... nevim proč to takhle je, možná kvůli bolesti nebo co já vím |
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Tue 20.3.2007 18:34 Post subject: |
|
|
Holky já nevím, ale podle mě je podstatný rozdíl jestli vrtá nebo trhá!
Důvodů může být podle mě víc. Když mluvím o vrtání, tak mě napadá, že pacient třeba může být vynervovaný a tak je pro něj lepší jít na každý zub zvlášť (třeba jako já) a pak taky, že za každý zákrok mám body - penízky
U trhání je to podle mě něco jiného a taky záleží na tom, jaké zuby se trhají. Neumím si nějak představit, že bych si nechala vyrvat třeba všechny osmičky (dělají to, ale jen s hospitalizací) nebo třeba i tři. Rozdhodně bych na to nepřistoupila. Jedna je to docela velký zákrok (ale to asi každé trhání), v puse je otevřená rána, můžou být kompikace.
Já jsem taky na jedno trhání byla začátkem března a na druhé jdu příští týden. A jsem za to ráda, za tu dobu se mi dala dopořádku ta jedna strana a jsem připravena na druhou |
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
Posted: Tue 20.3.2007 18:36 Post subject: |
|
|
potřebovala bych doporučit dobryho zubaře v Brně |
|
Back to top |
|
|
Shar- kytky 3, meta: 950
|
Posted: Tue 20.3.2007 19:46 Post subject: |
|
|
Mně trhali dvě osmičky asi měsíc po sobě a byla jsem ráda. Bylo to v pohodě, hned jsem jedla a druhej den šla do školy Zato kamarádkám to dělali na Karláku a nic moc, tam bych nešla ani za nic...Vytrhli jim obě najednou, ještě jim u toho roztrhli koutky a obě to měly strašně oteklý, nemohly jíst a byly přes týden doma. Když jsem to řikala mý doktorce, že nechci trhat oba najednou, tak se divila, že to se prej ani nedělá...tak nevim no |
|
Back to top |
|
|
alishka kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Tue 20.3.2007 21:26 Post subject: |
|
|
no, s tim vrtanim- mne mamka prave rikala, ze oni muzou najednou vrtat maximalne dva zuby..
ale nevim proc..
kazdopadne se te dolni osmicky bojim, ze to bude bolet |
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Tue 20.3.2007 23:45 Post subject: |
|
|
Ali jestli máš strach z bolesti - nech si píchnout injekci.
Shar - tak to, že jsi šla druhý den do školy a na vytrhnuté osmičce si jedla není až tak obvyklé. Opravu záleží jaké ty zuby jsou, jestli jsou vyrostlé, jak rostou.
Třeba mě taky trhaly oba najednou a co jsem tak slyšela je to běžná praxe. Já bych si zase nenechala dělat každý zvlášt - to trpíš pořád takhle to máš přijednom.
Mě třeba u trhání stoliček odvrtával kost, nahoře mi do zubu a kosti mlátil nějakým dlátem, na každém zubu jsem měla min. 5 stehů - abych jedla nebo šla do školy nepřicházelo v úvahu. Navíc po takovém zákroku dostaneš neschopenku. Koutek jsem sice natrhlý neměla, ale potahaný dost - když mám malou pusu tak se nic dělat nedá.
To že to měli oteklé je taky normální - ptala jsem se na to. Takové to měla i kamarádka co šla trhat jeden po druhém. Z toho bych rozhodně neusuzovala na to, jeslti jim to udělali dobře nebo ne. |
|
Back to top |
|
|
*Theuska* Out of order
|
Posted: Wed 21.3.2007 0:06 Post subject: |
|
|
Shar- wrote: | Zato kamarádkám to dělali na Karláku a nic moc, tam bych nešla ani za nic...Vytrhli jim obě najednou, ještě jim u toho roztrhli koutky a obě to měly strašně oteklý, nemohly jíst a byly přes týden doma. Když jsem to řikala mý doktorce, že nechci trhat oba najednou, tak se divila, že to se prej ani nedělá...tak nevim no |
Já taky byla na Karláku a stěžovat si teda nemůžu - ten doktor, co mi to dělal byl strašně v pohodě a starostlivej. Sám mi řekl, že budeme dělat každý zub zvlášť. Koutky jsem neměla natržený ani trochu a pořád se ptal, jako jestli všechno v pohodě, jestli to nebolí, nebo jestli neomdlívám a ještě mi u toho povídal vtipy .
Nateklý jsem to trochu měla, ale spíš proto, že jsem ty zuby měla docela hluboko a uvrtával mi i kost a na závěr několik stehů.
Ale ono tam těch doktorů je víc, takže záleží, na koho narazíš. Vždycky je to jen o přístupu konkrétního doktora ._________________ ***Člověk nikdy nesmí přestat snít.*** |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 21.3.2007 8:28 Post subject: |
|
|
To je jasný, že záleží na doktorovi. Ale po těch zkušenostech kamarádek bych tam nešla Jedný dokonce ten koutek rozrhli asi o centimetr, teď musí chudák chodit na laser, pořád jí to mokvá a má tam jizvu Jinak pro mě to bylo neobvyklý jít do školy druhý den, protože právě ty kámošky byly přes týden doma a byly fakt uplně vyřízený...
A teď se ještě musím rozhodnout, jestli si nechám vyndat dolní, jenže prej se se asi neprořežou protože tam není místo, tak mi to budou muset vyříznout a sešít a toho se teda bojím |
|
Back to top |
|
|
Merykara point of no return
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 21.3.2007 8:44 Post subject: |
|
|
Já jsem byla na Vinohradech, chodím tam už několik let a jsem maximálně spokojená |
|
Back to top |
|
|
Matylda kytky 6, meta: 8650
|
|
Back to top |
|
|
|