View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Sat 24.5.2014 19:21 Post subject: DIY kosmetika |
|
|
Vyrabite si nekdo vlastni kosmetiku? Zacala jsem pletovym olejem a jsem z nej dost nadsena, podle receptu Crunchy Betty (super blog!) jsem si umichala 50% hroznoveho oleje, 25% arganoveho a 25% pupalkoveho, pridala rozmarynovou silici (na noc mam rozmarynovo-pomerancovy, ale citrusovy silice nesmi na slunicko )
http://www.crunchybetty.com/simple-homemade-3-ingredient-facial-oil-moisturizer-customize-it-for-your-own-gorgeous-skin
Kdyz si vezmu, kolik tyhle pitomosti stojej v krame. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
Willow The mean one.
|
Posted: Sat 24.5.2014 20:26 Post subject: |
|
|
Ja jsem si delavala cukrovy peeling na telo se skorici nebo kafem, taky za par supu. A jinak pouzivam mydla a sampony=mydla od Mydlinky z Carovneho mlyna. Ma i mydlo na intimni partie. Klasicky sprchac pouzivam jen na plavani, na cesty nebo kdyz mi v drogerii neco fakt hodne zavoni. _________________ In the tide of hate
Throw down the counterweight
Tear up that flag and say
You’re worthy of more
Last edited by Willow on Sun 25.5.2014 13:02; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Danny .
|
Posted: Sat 24.5.2014 23:11 Post subject: |
|
|
Ja zrovna ze sebe smyla masku z bileho jilu a koloidniho stribra a musim si na ten oblicej ted porad sahat, doporucuju
Z oleju mam nejradsi asi jojobovy a merunkovy. _________________ Tak mě aspoň hlaď nebo vem si lať
a řádně mě zmlať, tak ať. |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 26.5.2014 10:44 Post subject: |
|
|
ja pouzivala jako toner jablecny ocet s ruzovou vodou pul na pul, ale ono to desne smrdi takze jsem zustala jen u te ruzove vody. to sice taky neni uplne moje vune, ale aspon manzel vzdycky necicha, co to pachne _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
|
Back to top |
|
|
sarik kytky 4, meta: 3750
|
Posted: Tue 27.5.2014 8:19 Post subject: |
|
|
Teda jablečný ocet místo pleťovky by mě nenapadl Ale teda přes ten smrad bych to asi nedala. Nesnesla jsem ho skoro ani na vlasy.
Jinak se chystám vyrábět balzám na rty a nějaký jednodušší mazání z bambuckýho másla. Musím ještě nakoupit suroviny. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 16.6.2014 21:30 Post subject: |
|
|
Jestli nekdo zvazujete nakup nejakych olejicku/esencialnich oleju a tak, Topvet ma ted postovne zdarma:
http://www.topvet.cz/
(Geike? ) _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
Siddalae kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Tue 17.6.2014 7:14 Post subject: |
|
|
my si vyrábíme, momentálně mám:
- tělový mlíko
- pěnu do koupele
-mýdla (toho se trochu bojim, když mi čachruje s hydroxidem v kuchyni) (muž umí několik druhů)
- šampon
balzám na rty
- a jeden parfém a kupodivu voní fakt pěkně
jinak proběhly nějaký pokusy z bambuckýho másla + teda taková masážní pěna s kafrem, je sice hrozně mastná ale masíruje se s ní super:) _________________ neměli na guláš přesto byli nejbohatší na zemi protože neznali závist jež blahobyt promění v mindráky |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 17.6.2014 9:19 Post subject: |
|
|
Sidd - máš nějaké receptury? To mě zajímá... _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
Siddalae kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Tue 17.6.2014 11:51 Post subject: |
|
|
mám doma v sešitě, mohu poskytnout.
inspiraci bere odsud - hlavně na mýdla http://moderna.alchymistka.eu/
+ zahraniční weby. Máme doma spoustu ultramarínu, takže všechno je modré
ed ještě jednou, některé věci nakupujeme tu: http://www.kutilov.cz/_________________ neměli na guláš přesto byli nejbohatší na zemi protože neznali závist jež blahobyt promění v mindráky |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Tue 17.6.2014 14:57 Post subject: |
|
|
to je super, skoda ze to neprodava.
Kdyz jsem tuhle zjistila, co vsechno je v samponu, ktery pouzivam, tak jsem ho vyhodila.. koupila jsem si alverde, ten aspon neobsahuje SLS, no...
a antiperspirant vyhodim hned, jakmile najdu nejake rozumne reseni... _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
spanish.eyes vi, ale nedba
|
Posted: Tue 17.6.2014 15:00 Post subject: |
|
|
no to jsem teda zvedava na co prijdes
ja jsem si asi tyden myla vlasy sodou a stacilo mi to bohate. diky bohu mi denodenni pouzivani chemie nijak zily netrha (a vlastne uz asi na podobne debaty zacinam byt vysazena, protoze to vnimam podobne jako halo kolem bio potravin ale to uz je OT) _________________ She's a rainbow and she loves the peaceful life
A change of heart comes slow..
*
Je třeba žít, je třeba milovat, je třeba tvořit
(JK) |
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
|
Posted: Tue 17.6.2014 15:04 Post subject: |
|
|
antiperspirant se dá nahradit zásypem na opruzeniny
(přišla jsem na to teda akutně, když mi ráno došel deodorant a já nevěděla čím ho rychle nahradit)
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Tue 17.6.2014 15:44 Post subject: |
|
|
no biopotraviny bych teda fakt s hysterií kolem detergentů nesrovnávala
ale tak vyrábět si vlastní kosmetiku mi přijde takový zábavný
a asi to vyjde třeba z ekologického hlediska líp. ale fakt pochybuju, že používání běžnýho šampónu někomu ublíží _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|