View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
M Guest
|
Posted: Thu 13.5.2010 6:45 Post subject: Vyznání |
|
|
Ahoj holky. Poznala jsem skvělého kluka a zajiskřilo to. Rekl mi, že je katolík. A to mě dost znejistilo, protože já o tom nevím nic a nevím, jak se k němu teď teda chovat. Jsem vychovaná ateisticky, nemám představu jaký život vedou lidi takhle věřící. A teď taky ani nevím, co dělat a nebo nedělat, abych to hned nezkazila... Co třeba neříkat a tak. Já bych to nechtěla hned takhle zkraje něčím zkazit, on je strašně moc fajn a je mi s nim hezky ....
Děkuju... možná se jednou registruju, takhle se omlouvam, že jsem jenom guest.. |
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
|
Posted: Thu 13.5.2010 8:24 Post subject: |
|
|
Se ho zeptej jak to mají, může být ortodoxní katolík a nebo jen chodit v neděli do kostela. Když mu řekneš, že jsi ateista a že neznáš nikoho kdo věří a že by tě zajímalo proč věří on a jak to mění jeho život, tak to trapné nebude.
Jestli nemá nějak vyhraněné názory nebo přísnou výchovu, což už bys asii pocítila, tak jeho víra nemusí váš vztah nějak negativně ovlivnit. Spousta i silně věřících katolíků žije úplně "normální" život.
Ale asi neuškodí když přestaneš používat slova "ježiši kriste", "pane bože", "kurva", a tak |
|
Back to top |
|
|
ariely kytky 5, meta: 6650
|
Posted: Thu 13.5.2010 9:50 Post subject: |
|
|
taky nechápu, proč se nezeptáš jeho sama jinak bych se z toho vůbec nenervovala, i když fakt, že ti to sdělil hned takhle na začátku, bude to pro něj mít význam. maximálně, kdyby to došlo až tak daleko, že byste se chtěli vzít, tak po tobě asi bude chtít křest kvůli církevnímu obřadu
mohli bysme tenhle topic pojmout všeobecně, ohledně vyznání a vztahů _________________ Please help me out
Hell is coming
Could you do it now?
Hell is here |
|
Back to top |
|
|
Rokkan kytky 7, meta: 11650
|
Posted: Thu 13.5.2010 10:54 Post subject: |
|
|
A sex až po svatbě a bez ochrany, čili brzy dítě. Nechci sýčkovat, ale znám 3 věřící páry a všichni začali sexovat a po svatbě a v 20-21 letech se rozmnožili. |
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
Posted: Thu 13.5.2010 10:56 Post subject: |
|
|
Rokkan wrote: | A sex až po svatbě a bez ochrany, čili brzy dítě. Nechci sýčkovat, ale znám 3 věřící páry a všichni začali sexovat a po svatbě a v 20-21 letech se rozmnožili. |
ja znam verici pary dva, z toho jeden katolicky a jeden protestantsky a oba pary zacaly sexovat pred svatbou _________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Thu 13.5.2010 11:01 Post subject: |
|
|
začít sexovat je nějaký terminus technicus z Brava, ne?
jinak já se těšila, že to bude vyznání jako "miluju tě, má jediná lásko, chci ti navždy snášet modré z nebe" a ono pánbíčkáři Jsem zklamaná. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
Posted: Thu 13.5.2010 11:02 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
mmargaret tralalalalala
|
Posted: Thu 13.5.2010 11:32 Post subject: |
|
|
jo, přesně! taky jsem se těšila na téma "jak vyznat lásku"
ale jinak... poznala jsem dva věřící kluky. jeden z nich často prohlašuje, že je katolík, avšak řekla bych, že přitom to nijak vážně nebere. a momentálně chodí se slečnou - ateistkou.
druhý z nich (myslím, že českobratrská církev byla ta jeho) se se mnou prakticky přestal bavit, když zjistil, že se aktivně nehlásím k žádné církvi...
záleží na člověku, určitě bych si s ním o tom povídala, víra není žádné téma, o kterém "se nemluví" _________________ doing what you like is freedom
liking what you do is happines |
|
Back to top |
|
|
M Guest
|
Posted: Thu 13.5.2010 11:33 Post subject: |
|
|
Tak jasně, zeptat se ho můžu, ale považuju víru a tyhle věci za už hodně soukromou záležitost (takže nevím, jestli by o tom chtěl se mnou mluvit) a taky nevím, jak by si to vyložil. Tak se radši chci informova tdopředu, jak se na to připravit. Mě by hlavně zajímal způsob jejich myšlení třeba. On vypadá jako hodně skromný člověk, co žije prostě a jednoduše, ignoruje konzumní styl života a podobně, ale nevím zda to s tím souvisí. Zajímal by mě jejich styl života, co dělají a tak, jak přemýšlí a podobně, jak moc to ovlivňujě jejich život. Moc katolíků v čr neznám, tak nemám odkud čerpat |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 13.5.2010 11:37 Post subject: |
|
|
To máš jako kdyby ses ptala na způsob myšlení ateistů, nebo chlapů, nebo Brňáků... to se přece nedá říct. Každý člověk je jiný, stejně tak každý katolík bude víru brát trochu jinak a bude uvažovat jinak. Já bych to prostě neřešila a přistupovala k němu jako ke každýmu jinýmu člověku, kterýho chceš poznat. Časem to určitě vyjde najevo. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
terinas kytky 8, konec
|
Posted: Thu 13.5.2010 11:38 Post subject: |
|
|
M, to od nás ale nezjistíš, jaký má on názory nebo jak přemýšlí. Asi se fakt budeš muset zeptat ho nebo nějakých společných známých? |
|
Back to top |
|
|
M Guest
|
Posted: Thu 13.5.2010 11:41 Post subject: |
|
|
Já se spíš ptám obecně, jako co od katolíků čekat. Ptala jsem se kamarádky a ona říkala, že zrovna katolíci jsou dost děsná sorta, ale tomu nevěřím. Tak se ptám na vaše zkušenosti s věřícími ve vztahu... a možná s vírou obecně, protože o tom vůbec nic nevím. Samozřejmě se trochu bojím, aby se z něko nevyklubal pánbíčkář a fanatik, ale to doufám nehrozí Každopádně bych se chtěla informovat, no. I o katolicismu obecně. Abych až se ho zeptám se měla čeho chytit |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 13.5.2010 11:47 Post subject: |
|
|
O katolické církvi si můžeš něco zjistit na netu, ale konkrétně o něm ti to stejně moc neřekne a ani ti tady nikdo neporadí. Přijde mi, že to moc hrotíš, každý nový vztah je velká neznámá a nemůžeš se na to teoreticky připravit nějakým studiem, i když by to jistě bylo super _________________ queerer than we can suppose
Last edited by Lenore on Thu 13.5.2010 12:41; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Thu 13.5.2010 12:37 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
Hecate kytky 2, meta: 750
|
Posted: Thu 13.5.2010 13:03 Post subject: |
|
|
...
Last edited by Hecate on Tue 18.5.2010 7:18; edited 2 times in total
|