|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Satire kytky 3, meta: 1150
|
Posted: Sat 25.8.2007 17:38 Post subject: Inteligence |
|
|
podle čeho usuzujete, že je člověk inteligentní?
Je podle Vás více inteligentní člověk s pádnější argumentací?
Je podle Vás více inteligentní člověk přímočařeji nekvětnatější?
V jakém oboru jsou podle Vás inteligentnější lidé?
Bazírujete na slohovém vyjádření, interpuknci a slovní vybavenosti?
tohle jsou otázky, které se mi honí, po přečtení celé Aorty, hlavou
můžete reagovat na jednotlivé otázky nebo komplexně, to je jen na míře zájmu _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
a ve tmě já, a ve mně tma; sám v domě
na klíně chovám týden mrtvé kotě
- zemřelo steskem, asi dva dny po mně
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Sat 25.8.2007 17:43 Post subject: |
|
|
Že mi někdo připadá inteligentní usuzuju na základě celkového dojmu. Do toho patří víceméně všechno, co jsi Satire napsala, takže jestli se dokáže vyjádřit a logicky obhájit svůj názor stejně jako jestli ho dokáže vyjádřit srozumitelně. Ale ta inteligence, o které mluvím, je pro mě něco jiného než samotné IQ nebo EQ, je to takový souhrn obojího a ještě nějakého faktoru X navíc. _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 25.8.2007 17:55 Post subject: |
|
|
zatím jen moderátorsky souhlasím
napadá mě teď ale to, že kdybych nesouhlasila, tak bych musela argumentačně zabodovat, což je těžké, pokud má člověk menší jazykový potenciál,ne? a na to navazuje moje další myšlenková linie: je schopnost argumentace vrozená? nebo je nacvičitelná? _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sat 25.8.2007 18:01 Post subject: |
|
|
Ester wrote: | Ale ta inteligence, o které mluvím, je pro mě něco jiného než samotné IQ nebo EQ, je to takový souhrn obojího |
presne tak to vidim taky._________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Tangerine kytky 5, meta: 6350
|
Posted: Sat 25.8.2007 18:07 Post subject: |
|
|
Něco podobnýho mě teď taky napadlo... Pokud se ten člověk neumí zrovna moc vyjadřovat, jak se dá zjistit, že je inteligentní? Znám lidi, kteří jsou výřeční od přírody a dokáží tak člověku vnutit téměř jakoukoliv myšlenku nebo ho svými argumenty donutí se aspoň zamyslet a na druhou stranu já jsem taková, že i když bych ke spoustě věcí měla co říct, mlčím nebo to okomentuju jen pár chabýma větama, protože mě nenapadne, jak to, co chci říct, zformulovat. Protože prostě neumím argumentovat (ale do určitý míry se to asi naučit dá). A tak jsem většinou za blbečka bez vlastního názoru |
|
Back to top |
|
|
user_33 kytky 5, meta: 4350
|
Posted: Sat 25.8.2007 18:22 Post subject: |
|
|
Jo, Tangerine, takovy (vyrecny) lidi znam.. vetsinou se s nima hadam. Protoze se mi nelibi, ze vnuti tu svou pravdu i memu podvedomi. (nebo spis "vnuti" do takove miry, ze nad tim potom premyslim, dumam a jsem rozhozena) |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 25.8.2007 18:31 Post subject: |
|
|
maxmiliana wrote: | tezko rict, proc by neco takoveho melo byt vrozene...
rekla bych, ze se schopnost argumentovat vyviji diky cteni (zvysovani slovni zasoby, vetsi mnozstvi ustalenych slovnich spojeni) a kriticky pristup k jazyku jako nastroji...
|
a co je tedy vrozené? je to jen fyzično a cokoliv přídavného lze ovlivnit?
nicméně souhlasím s tím, že se slovní zásobou se dá pracovat na základě čtení, můj extrémně inteligentní kamarád mě například vykolejil touto hláškou:" Edgar Allan Poe....to je ten herec ne?" _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 25.8.2007 18:55 Post subject: |
|
|
no myslim ze soucasti inteligence by mohla bejt "touha" po informacich a tudiz urcitej vseobecnej prehled.. aleto spis jako takovej druhotnej doprovodnej jev .. a bude to souviset s tou emocni strankou osobnosti.
skutecne inteligentni clovek, teda aspon pro me, musi vseobecnej rozhled mit.. to je prave jedna z veci ktera asi absolutne nesouvisi s IQ.. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Sat 25.8.2007 19:05 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Mon 10.9.2007 13:21; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Tangerine kytky 5, meta: 6350
|
Posted: Sat 25.8.2007 19:05 Post subject: |
|
|
Kyo, jenže co když se ten člověk neměl šanci ke všeobecnýmu vzdělání dostat? |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 25.8.2007 19:06 Post subject: |
|
|
Tangerine wrote: | Kyo, jenže co když se ten člověk neměl šanci ke všeobecnýmu vzdělání dostat? |
jako ze nema ani ucnak?_________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Sat 25.8.2007 19:06 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Mon 10.9.2007 13:21; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11 Next
|
Page 1 of 11
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|