|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Berou vám spolubydlící vaše věci? |
tyhle problémy naštěstí řešit nemusím |
|
57% |
[ 24 ] |
v jednom kuse s tím mám problémy, je to hrozný |
|
9% |
[ 4 ] |
ne, vycházíme spolu výborně, jsme kamarádi :) |
|
23% |
[ 10 ] |
tohle mi nevadí, ať si půjčuje, já si přece taky půjčuju |
|
7% |
[ 3 ] |
zamykám si věci a spolubydla ví,že na ně nesmí sáhnout,máme pravidla |
|
2% |
[ 1 ] |
|
Total Votes : 42 |
|
Author |
Message |
Shrew _______________
|
Posted: Mon 30.7.2007 16:46 Post subject: Spolubydlící a vaše věci |
|
|
nikdy jsem nebydlela na koleji ani s "cizím" člověkem, ale posledních pár týdnů máme v Pze půjčený byt, bydlí tam moje kolegyně z workshopu a já...je to v pohodě, sneseme se, pokecáme a vůbec, i když to není moje krevní skupina, je to v pohodě. (jen snad, ž je jí 18 a pořád by chlastala,kecala o klukách,miláčcích,kámoškách,pařbičkách a mě je z toho někdy fakt k smíchu ale neva)
Jenže k věci - když už ta spolu bydlíme, je jasný, že tu potřebuju něco já půjčit, tu zas ona...
Přivezla jsem si s sebou celou plnou sklenici marmelády...co se mě týče, vystačila by mi k e snídani tak na čtrnáct dní. Když se mě zeptala, jestli si může trochu namaat, nenapadlo by mě, že mi ji skoro celou sežere! chápete to? celá sklenice marmelády, se kterou jsem počítala na týden... do šamponu od yves rocher co si ode mě půjčila naštěstí nemůžu nakouknout . jasně, j si od ní taky něco obča půjčila, ale o jídlo se dělit už nechci. je mi hloupé mít u sebe celou sklenici plnoumarmelády a říct ne, nepůjčím. ledaže bych vzala nůž a sama jí ten chleba namazala Ale ona je hroznej žrout, měla sklenici tomatové omáčky, fakt plnou, já bych z ní měla pět porcí, na obalu bylo napsáno pro 4 porce a ona se úplně rozesmála cože? dyť to je maximálně na dvě malý! samozřejmě to v ní hned zmizelo. Není tlustá, to ne, je sice větší než já, ale normální, trochu macatější holka ve vývinu. A prostě mě napadlo, kdybych jednou chtěla bydlet sama s nějakou spolubydlící, jak tohleto řešit? Jak to řešíte vy na intrech, kolejích, na privátech? Spolubydlící si člověk bohužel moc nevybírá
Musela bych si jídlo zamykat a jíst jen když ona u toho není a to je příšerný... tohle mi nevadí, budeme tam už jen 10 dní, ale přimělo mě to zamyslet se nad touhle věcí...jak se taové situace dají řešit, když máte jen jednu ledničku?? _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
synapse
Joined: 16 Jan 2007 Posts: 2695 Location: země Pána Koblih a jeho tupých voličů
|
Posted: Mon 30.7.2007 17:06 Post subject: |
|
|
A proč ji to neřekneš narovinu? Říct někomu do očí to, co ti leží v žaludku, přece ještě neznamená urazit ho. (I když spoustu lidí na to má talent, to nepopírám). Ona třeba na takový způsob bydlení je zvyklá a jak má čuchat, že tobě to vadí, když jí to neřekneš? _________________ MIAOW! |
|
Back to top |
|
|
Nicky... kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Mon 30.7.2007 17:11 Post subject: |
|
|
No tak pokud to je možné, tak je fajn si toho spolubydlícího vybrat. Já bych nikdy nešla bydlet s člověkem, kterého vůbec neznám
Proto si nemůžu stěžovat- spolubydlící mám úplně v pohodě, vím, že by si ode mě nikdy nic nepůjčila, i takové ty věci, které mi přijde normální si půjčovat. Jídlo si ode mě nevezme ani když jí ho nutím.
Když už bych teda byla na tvém místě, tak bych si s ní o tom normálně narovinu promluvila, nic jiného ti asi nezbyde.
Já jsem taky pár měsíců byldela s holkou, kterou jsem sice už nějaký ten měsíc (i rok) znala a nakonec se z ní vyklubalo hrozné čuňátko a sobec. Tak jsme si to vyříkaly a když to nešlo po dobrém ani po zlém, tak se holt musela odstěhovat.
Last edited by Nicky... on Mon 30.7.2007 17:25; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Christine kytky 4, meta: 3550
|
Posted: Mon 30.7.2007 17:14 Post subject: |
|
|
to je potřeba říct (příjemně) narovinu a určit si pravidla k oboustranné spokojenosti,
já mám spolubydlící, která má sama napočítaný rohlíky a všechno jídlo pro sebe, když vařímtak přijde:"copak to tu pěkně voní" a chodí mi to jídlo míchat ale ona mi za to naoplátku nikdy nic nenabídne, takže je to těžký, ale zvykla jsem si.. |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Mon 30.7.2007 17:32 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Wed 8.8.2007 13:02; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Lucrezia kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Mon 30.7.2007 17:38 Post subject: |
|
|
noo, kdyz by mi nekdo sezral skoro celou marmeladu, tak bych mu na oplatku snedla neco jinyho, teda pokud by nezabraly treba predchozi domluvy.
Treba kdyz by rekla: jee, ty mas marmeladu? muzu si vzit? tak bych rekla jo, jasne, vem si, a ja bych treba ochutnala tu tvou pomazanku.
Je jasny, ze kdyz ji na zacatku neutnes, bude to brat jako samozrejmost.
Treba u nas na skole jsou kvuli jidlu taky takovy nesrovnalosti - kamoska treba uvari spenat a nabidne ho spolubydlici, protoze sama celej ten sacek nesni a ona si proste nevezme ani za nic! ale pritom je urazena, kdyz si ta kamoska naopak neco nevezme od ni(to mi prijde jeste blbejsi situace snad ) |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Mon 30.7.2007 17:51 Post subject: |
|
|
synapse wrote: | A proč ji to neřekneš narovinu? Říct někomu do očí to, co ti leží v žaludku, přece ještě neznamená urazit ho. (I když spoustu lidí na to má talent, to nepopírám). Ona třeba na takový způsob bydlení je zvyklá a jak má čuchat, že tobě to vadí, když jí to neřekneš? |
já tu nechci nic řešit. Jí to neřeknu, ale prostě si ty věci schovám. ale dlouhodobě říkat, že jí nic nepůjčím nejde. vám se to radí, ono je opravdu snadné napsat mi copak í neumíš říct nepujčuj si to? samozřejmě že umím ale mysllím na to, jak to dělají ti, kteří musí slova můžu si půjčit slýchat třeba celý rok, půl roku..a nebo - když tě moc prosí, že ntně něco potřebuje, je hloupé říct ne, anebo - taky existuj případy, kdy nejsi u toho, jídlo se ztrácí bez dovolení a podobně. rady to neumíš říct ne? slyšet nepotřebuju...já nevím, kdybyste se zkusili do té situace vcítit..a kdyby se vám tohle stávalo denně, asi by to pro vás bylo taky těžké, zvlášť, když si chcete uchovat přátelské vztahy..._________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Mon 30.7.2007 17:53 Post subject: |
|
|
Theresa wrote: | shrew docela prekvapuje ze uz si ji to nerekla do oci zrovna ty |
ne, protože mě je to fuk, stalo se mi to jen jednou s tou marmeládou a to jsem jen čuměla. a taky, já od ní měla trochu špaget, víš
a je mi to fuk, je to jen pár dní, ale přemýšlela jsem, že bych si na takový život asi těžce zvykala... _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
Posted: Mon 30.7.2007 18:10 Post subject: |
|
|
no já tohle naštěstí řešit nemusím, ale kdybych chytla nějakou "blbou" spolubydlící, tak bych z toho byla docela zoufalá. Nevím, jak bych to dělala, já bych si to asi fakt někam zamykala.
Když jsme jezdili se třídou na výlety nebo na lyžák apod, tak jsme vždycky dali na stůl (na tom pokoji) všechno jídlo, co jsme přivezli a mlsalo se dohromady ... vždycky jsme rozdělali jednu věc a nechali ji kolovat, nikdo neřešil, čí to je, protože se stejně snědlo všechno a každý měl dostatek Ale to je samozřejmě jiný případ, jen mě to tak napadlo (a taky mi došlo, že mi to chybí ) _________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Mon 30.7.2007 18:21 Post subject: |
|
|
jojo, my to teď taky tak praktikujeme, ale ono to vždycky nejde, navíc když jeden potřebuje šetřit a jedna piksla pro něj znamená sladkou snídani na týden, tak to takhle "dohromady" praktikovat nejde...taky jde o to, že pro někoho jsou 3 porce jídlo na posezení, zatímco pro druhého jídlo na celý den. teď nejde vážně o tenhle problém, ale dovedlo mě to k zamyšlení..
(přemýšlím o tom totiž z toho úhlu, že se v září budu hásit na erasmus na rok do francie..tam budu mít kolej, a pokud by to vyšlo, stihne mě samozřejmě přesně tento problém, jelikož jako stážistka bez velkého zajištění budu muset šetřit jako prase...) _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Snowy pocketful of sunshine
|
Posted: Mon 30.7.2007 18:29 Post subject: |
|
|
ed _________________ ▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲
Last edited by Snowy on Tue 8.4.2008 10:35; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Mon 30.7.2007 18:34 Post subject: |
|
|
snowy : tak to máš super, kéž by takoví byli všichni spolubydlící, připadá mi to jako sci fi _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 30.7.2007 18:37 Post subject: |
|
|
ed.. _________________ ▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Mon 30.7.2007 18:45 Post subject: |
|
|
jak se to projevovalo? _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 30.7.2007 18:49 Post subject: |
|
|
ed.. _________________ ▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3 ... 13, 14, 15 Next
|
Page 1 of 15
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|