sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
opatrovanie deti
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bublinka111
never satisfied

PostPosted: Tue 10.4.2007 9:47    Post subject: opatrovanie deti Reply with quote

mate niekto skusenosti s opatrovanym cudzich deti? ozvala som sa na jeden inzerat, a neviem ci to zvladnem Rolling Eyes deti maju 4 rocny chlapec a 8 rocne dievca , mala by som ich opatrovat + ucit ich anglictinu. Nebude to zle zaplatene, otecko s ktorym som volala vyzera byt tak strohy,prisny, vecny /predpokladam nejaky biznisman alebo tak nejak..)
Uvazujem, ze to je docela velka zodpovednost , nieco s a im mozem stat, male deti, bude blbnut, ale na druhej strane si vravim kolko dievcat to takto robilo, a bolo to ok...
robili ste to niekto? sli by ste do toho?
sun Topic
kytky 7, meta: 14150

PostPosted: Tue 10.4.2007 12:54    Post subject: Reply with quote

ak si sa ozvala, tak to aspon skus Wink nevies, ake su tie deti (co moze byt zaroven vyhoda aj nevyhoda). mozno ta milo prekvapia a mozno zistis, ze na to jednoducho nemas. za pokus by to (teda aspon mne) teda urcite stalo. jedine co som kedy opatrovala je moj synovec, ktory ma 3roky a pozna ma od narodenia a potom priatelov brat, ktory ma 12 a downov syndrom, ale ten tiez nie je uplne neznamy. vacsinou sme hrali nejaky hry, rozpravali sa (on mi rozpraval a ja jemu citala rozpravky).

dolezite je vediet poskytnut prvu pomoc, zabavit deti, poznat ako funguje chod domacnosti nebat sa a mat odvahu. potom to ide v pohode Wink
Back to top
View user's profile Send private message  
bublinka111
never satisfied

PostPosted: Tue 10.4.2007 13:56    Post subject: Reply with quote

az na tu prvu pomoc by to bolo ok...este ma zavru...ze sa decku nieco stane.. Shocked

uvidime, mam sa stretnut tento tyzden s mamickou deti tak za pokus nic nedam ...
Infinita.tristeza
kytky 3, meta: 1550
kytky 3, meta: 1550

PostPosted: Tue 10.4.2007 14:07    Post subject: Reply with quote

Když jsem byla mladší, tak mě to hrozně lákalo, ale bohužel jsem si vybrala špatnou zprostředkovatelku a měla 50,- Kč na hodinu.. O peníze nejde, ale..
První hlídání bylo fajn, ale druhé a poslední Rolling Eyes Bylo domluveno, že rodiče se vrátí cca v půl 10 a oni se vrátili o půlnoci a pak mi jen tak oznámili, že už odtamtud žádnej bus domů nejede a že tam musím přespat, přitom mi podle smlouvy měli nabídnout odvoz domů. No volala jsem domů a přijeli si pro mě. Hrůza. Jinak dítě bylo v pohodě, hodný.

Já si myslím, že za zkoušku nic nedáš, že je to fajn zkušenost, hlavně narazit na fajn rodinku. Smile
Baracudas
kytky 2, meta: 400
kytky 2, meta: 400

PostPosted: Tue 10.4.2007 14:10    Post subject: Reply with quote

Kámoška děti hlídá už několik let a na rodiny měla vždycky štěstí. Ta poslední maminka byla tři dny během hlídání s ní doma a ukázala jí přesně co a jak, aby si věděla rady až bude skutečně s dětma sama.
sun Topic

PostPosted: Tue 10.4.2007 19:49    Post subject: Reply with quote

bublinka111 wrote:
az na tu prvu pomoc by to bolo ok...este ma zavru...ze sa decku nieco stane.. Shocked

uvidime, mam sa stretnut tento tyzden s mamickou deti tak za pokus nic nedam ..

nezavru ta, nic sa im nestane, o to sa neboj... ale zaklady musis ovladat, aspon dychanie z ust do ust, co robit v pripade popalenia, nakopnutia, rozbitia kolena, co ak nieco zje co by nemalo a tak.. neboj, ono je to velmi zriedkave, ale co ak nahodou Wink
ked tak- 112
Back to top
Rozárka
kytky 5, meta: 4650
kytky 5, meta: 4650

PostPosted: Tue 10.4.2007 19:56    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Rozárka on Tue 4.3.2008 12:56; edited 1 time in total
Back to top
melly
:-)

PostPosted: Tue 10.4.2007 21:13    Post subject: Reply with quote

Bubli, urcite chod do toho, prinajhorsom to bude nova skusenost, ale myslim, ze to dopadne dobre. Smile Zaklad je asi vztah k detom, co u teba asi je, ak o takejto praci uvazujes, no a ked ho mas - ide to samo. Hlavne ziadny strach. Smile
Back to top
bublinka111
never satisfied

PostPosted: Tue 10.4.2007 21:20    Post subject: Reply with quote

teraz som o tom vravela mamke, a ona ze ten ich inzerat registruje v novinach/takych nasich miestnych/ uz asi mesuac tak ze nevie ci oni maju prisne kriteria na opatrovatelky, alebo ci sa opatrovatelkam nepacili oni...
melly
:-)

PostPosted: Tue 10.4.2007 21:21    Post subject: Reply with quote

Prinajhorsom z toho vzdy mozes vycuvat Wink
Back to top
Suny
..........................

PostPosted: Tue 10.4.2007 21:34    Post subject: Reply with quote

já bych do toho nešla, jelikož bych se asi bála, že se něco stane, ale jinak proč ne. Pokud máš ráda děti a jsi trochu autoritativní, tak si myslím, že by to mohlo být ok, teda za předpokladu že ty děti budou aspon trochu vychovaný.
Bála bych se spíš toho, že je budeš učit anj, to podle mě moc nejde dohromady, chůva a učitelka v jednom, myslím si, že ty děti tě spíš budou brát jako "kamarádku" a že to učení nebudou moc vnímat.

A jinak moje kamarádka (je jí asi 23) hlídá už několik let a až na dvě špatný zkušenosti byla vždycky spokojená. První špatná byla v rodičích - nedělala chůvu, ale i hospodyňku a kuchařku a druhá, že ty děti (2 malý kluci) byli prý nezvladatelní

If you want to make God laugh, tell him about your plans.

-Woody Allen-
Back to top
bublinka111
never satisfied

PostPosted: Tue 10.4.2007 21:39    Post subject: Reply with quote

Suny wrote:
já bych do toho nešla, jelikož bych se asi bála, že se něco stane, ale jinak proč ne. Pokud máš ráda děti a jsi trochu autoritativní, tak si myslím, že by to mohlo být ok, teda za předpokladu že ty děti budou aspon trochu vychovaný.
Bála bych se spíš toho, že je budeš učit anj, to podle mě moc nejde dohromady, chůva a učitelka v jednom, myslím si, že ty děti tě spíš budou brát jako "kamarádku" a že to učení nebudou moc vnímat.

A jinak moje kamarádka (je jí asi 23) hlídá už několik let a až na dvě špatný zkušenosti byla vždycky spokojená. První špatná byla v rodičích - nedělala chůvu, ale i hospodyňku a kuchařku a druhá, že ty děti (2 malý kluci) byli prý nezvladatelní
kucharku by som teda robila radsej ako opatrovatelku,to by ma bavilo snad aj viac Razz inak ja sa prave na to ucenie AJ tesim... myslim ze hlavne s tou starsou holkou to bude ok...teda pokial to bude normalne deti, nie nejake rozmaznane spratky no..vsak mamicka mi ma zavolat a dohodhnut si so mnou stretko tak snad mi povie ake ma od tom ona predstavy
nia
zavislost je utek

PostPosted: Tue 10.4.2007 21:57    Post subject: Reply with quote

ja bych do toho sla.
za pokus to urcite stoji. Wink

a 4 a 8 let, to uz se da s temi detmi domluvit, reknou si co chcou, a tak.

.. tomu rikam zivot.
Back to top
Trematoda
kytky 0, meta: 25

PostPosted: Tue 10.4.2007 22:21    Post subject: Reply with quote

Jee... tohle tema neni o "opatřování" deti?
Ach jo, jsem na tom s cizimi jazyky bídně Very Happy
Back to top
bublinka111
never satisfied

PostPosted: Tue 10.4.2007 22:22    Post subject: Reply with quote

Trematoda wrote:
Jee... tohle tema neni o "opatřování" deti?
Ach jo, jsem na tom s cizimi jazyky bídně Very Happy
a co je to opatřovaní? to nieje opatrovanie? Shocked/ty si myslela opatrenie deti- osvojenie alebo co?
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum