|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 20446
|
Posted: Fri 25.10.2019 10:49 Post subject: |
|
|
Mykéna wrote: | Lindo, jak jsi psala včera o tom květáku, tak já jsem na něj dostala strašnou chuť a hned jsem si ho musela naložit. Tak uvidíme, jak se mi povede, můžeme to pak porovnat |
Tak to mě hodně zajímá. Dej pak určitě vědět. I recept, protože mě to skoro nedá spát, taky jsem na něj měla děsnou chuť. Ještě že to byl květák v akci za dvacku. |
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14422
|
Posted: Fri 25.10.2019 12:18 Post subject: |
|
|
Sama jsem na to zvědavá, odjela jsem na víkend pryč, ale dneska ráno to vypadalo zakaleně a to by nemělo bejt... No tak uvidíme Je spousta věcí, co se na tom dá udělat blbě _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14422
|
Posted: Mon 28.10.2019 21:28 Post subject: |
|
|
Tak já už to přesouvám do lednice, nakonec to vypadá a chutná docela dobře. Dávala jsem 30 g soli na 1 litr vody, svařit. Sůl jsem měla nějakou růžovou, ale to je náhoda, protože mi ji tu nechala kámoška. Velkou sklenici jsem několikrát propláchla vařící vodou, květák rozebrala na růžičky, proložila kořením a stroužkama česneku. Dávala jsem tam bobkový list, nové koření, hořčičné semínko, koriandr, pepř černý, malinko hřebíčku. Ten květák jsem umyla spíš míň než víc. Nahoře mi zbylo trochu místa, tak jsem tam ještě nakrájela mrkev. Zalila jsem nálevem až pod okraj sklenice, sklepala bublinky, postavila do krabičky kvůli tomu, kdyby to teklo okolo. Zatížila jsem to potravinářským sáčkem naplněným vodou, bez víčka. Když jsem to dnes ochutnala, bylo to už tak akorát měkký a lehce pikantní z toho česneku. Myslím, že jsem se mohla i víc rozšoupnout s tím kořením. _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 20446
|
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14422
|
Posted: Tue 29.10.2019 9:53 Post subject: |
|
|
A jsi si teda jistá, že to, co ti tam vzniklo, nebylo správně? Ochutnalas to? Ony tyhle kvašený věci navenek nevoní moc vábně, ale na chuti to pak není moc znát. A když to dáš zavřený do lednice, tak už to nesmrdí. _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 20446
|
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14422
|
Posted: Tue 29.10.2019 12:16 Post subject: |
|
|
Aha, tak to jo, pěna by tam být neměla. Možná jsi to neměla dobře ponořený a zatížený a něco ti tam začalo hnít. Já to právě dám radši včas do chladu, ono se tím to kvašení trochu zastaví, ale pořád to postupuje. Jednou jsem to nechala dýl na lince a stalo se mi něco asi podobného jako tobě. Furt dobrý, ale pak se to rozjelo hrozně rychle a bylo to na vyhození. _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
zuza kytky 6, meta: 8650
Joined: 23 Jan 2007 Posts: 8280
|
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 20446
|
Posted: Fri 1.11.2019 11:17 Post subject: |
|
|
Zuzo, do jakykoliv masovy smesi. Nebo do pecenych brambor a zeleniny. Tata dava i do pecenyho kurete |
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14422
|
Posted: Thu 7.11.2019 12:19 Post subject: |
|
|
Dělali jste někdy domácí kombuchu? Měla jsem teď v Eaternii kombuchu z jablečnýho moštu a bylo to strašně dobrý. Myslela jsem, že k životu potřebuje čaj. _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 20446
|
Posted: Thu 7.11.2019 12:51 Post subject: |
|
|
A jsi si jistá, že to bylo z moštu? Nebyl to jen nějakej mix kombuchy a moštu? Ona vlastně samotná kombucha mošt hodně připomíná.
Taky už jsem nad výrobou přemýšlela (mě to kvašení dost vzalo), ale co jsem si všechno dohledala, tak na mě je tohle asi vizuálně moc fujky a nevím jestli bych pak měla odvahu to konzumovat a vůbec se na to doma dívat. Ale štve mě, že je kombucha jinak dost drahá.
Ale myslím, že Človek kombuchu vyráběla. |
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14422
|
Posted: Thu 7.11.2019 12:57 Post subject: |
|
|
No nejsem si jistá právě. Ale chutnalo to tak a měli to u toho napsaný. Ale je možný, že to byl mix...
Samotná ta houba je asi fujky, ale to pak vyndáš, ne? Já to asi v ruce nikdy neměla. Třeba kvásek na chleba mi přijde jako taky pěkně hnusná věc
Pořád ještě dojídám ten květák a už to začíná mít grády _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 20446
|
Posted: Thu 7.11.2019 13:04 Post subject: |
|
|
Chlebovej kvásek je skvělej, vždyť to vypadá jen jako bublinkatý těsto. Péct kváskovej chleba mě taky děsně bavilo.
Ale kombucha - https://www.zkvaseno.cz/2018/05/kombucha-revival.html ten první obrázek. No nevím teda. Dál je obrázek mladý a hezký, ale to tak asi nebude vypadat pořád. Já si to představuju jako slizkou rosolovitou věc. |
|
Back to top |
|
|
pecička *Discipline, Drive, Determination*
Joined: 21 Jan 2007 Posts: 43698
|
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14100
|
Posted: Tue 26.11.2019 12:08 Post subject: |
|
|
https://www.kucharkaprodceru.cz/linecke-cukrovi/
Nemám vyzkoušeno, ale kamarádka, co hodně peče, si ho chválila, že je naprosto nej. A co mám zkušenosti s recepty od Florentýny, tak bych tomu věřila. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... 407, 408, 409 ... 427, 428, 429 Next
|
Page 408 of 429
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|