View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Nightwish kytky 3, meta: 1550
|
Posted: Sun 29.7.2007 17:42 Post subject: cover verze |
|
|
Co říkáte na cover verze různých starších hitů? Jaké se vám líbí, jaké ne? Naštvali jste se někdy, když někdo vydal cover verzi vaší oblíbené písně a vám se tenhle "novotvar" vůbec nelíbil? _________________ -léta už tajím svoji příslušnost, v zemi co vyměnila hrubost za slušnost- |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Mon 30.7.2007 10:47 Post subject: |
|
|
Mně se coververze moc nelíbí Originál je originál. Nejhorší jsou předělávky známých hitů do diskotékového tuc tuc, např. Royal Gigolos: Californian Dreamin´, Global Deejays: San Francisco atd
A co mě fakt točí je Karel Kryl přezpívaný Landou, hlavně jsem pěnila, když jsem někde slyšela nebo četla, že ty dnešní děcka si myslí, že to jsou Landovy písničky a jméno Kryl jim nic neříká
Další příklady mě zrovna nenapadají, ale vím, že bez coverů to nejde, vždyť Lennon už v 60.letech říkal, že v populární hudbě je už všechno vymyšleno : ) |
|
Back to top |
|
|
mamba Alexithymia
|
Posted: Mon 30.7.2007 10:51 Post subject: ed |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Mon 30.7.2007 13:55 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Thu 5.6.2008 6:32; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Frankie street kid
|
Posted: Mon 30.7.2007 17:17 Post subject: |
|
|
Tak treba Cashuv cover "Hurt" (original od NIN) je podle me hodne povedenej. Taky mam radsi Mansonovo "Tainted Love", nez puvodni verzi od Soft Cell nebo "I Love Rock'n'Roll" od Joan Jett & the Blackhearts, nez od Arrows.
Jinak coveru, ktery nemam rada, je nesrovnatelne vic Nekdy se nestacim divit, co nekteri radobyumelci jsou schopni vytvorit za hruzu. Jako uz zminovany "I Love Rock'n'Roll" a jeho predelavka od Britney Spears Nevim, jak muze takova popova fifi jako ona zpivat, jak miluje rock'n'roll. To je fakt vysmech.
Cover je obvykle jakejsi projev obdivu, ale casto jsou hooodne nepovedeny. Nicmene vydat cover chce i jistou odvahu, ponevadz to lidi budou VZDYCKY srovnavat s originalem. _________________ toto je muj podpis |
|
Back to top |
|
|
Faiby +
|
Posted: Mon 30.7.2007 18:13 Post subject: |
|
|
jj, souhlas s Frankie.. obzvlast s prvnim odstavcem.. tak nejak sem cekala, ze sem napises urcite Hurt((:
ze to nazpival Cash byla fakt spravna volba..tenhle cover proste vysel..a obe ty pisnicky sou vlastne kazda svym zpusobem jina..jak NIN tak Cash tomu dali "to svoje"..
stejne tak se mi libi to Stripped od Rammsteinu i od DM.. zase proste kazda je jina.. ne jako ty nektery laciny kopie.. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 30.7.2007 19:48 Post subject: |
|
|
Frankie wrote: |
Jinak coveru, ktery nemam rada, je nesrovnatelne vic Nekdy se nestacim divit, co nekteri radobyumelci jsou schopni vytvorit za hruzu. Jako uz zminovany "I Love Rock'n'Roll" a jeho predelavka od Britney Spears Nevim, jak muze takova popova fifi jako ona zpivat, jak miluje rock'n'roll. To je fakt vysmech.
|
Souhlasím, docela mě vyděsilo,když jsem to od ní slyšela,je to něco naprosto šílenýho...
Ty "disko cover verze" starých hitů, o kterých tady psala Exilia se mi taky nelíbí, třeba to San Francisco mě dost zamrzelo, tu písničku mám ráda v její původní podobě a tohle tuc tuc mi k ní vůbec nesedí..._________________ -léta už tajím svoji příslušnost, v zemi co vyměnila hrubost za slušnost- |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Mon 30.7.2007 20:06 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Thu 5.6.2008 6:32; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
user_33 kytky 5, meta: 4350
|
Posted: Mon 30.7.2007 22:10 Post subject: |
|
|
Ja mam rada cover verze od My chemical romance.. Treba All I want for christmas, nebo jeste jeden, ale na nazev si ted nevzpomenu, v takovych nocnich hodinach po mne nic nechtejte |
|
Back to top |
|
|
strawberry kytky 4, meta: 2950
|
Posted: Wed 1.8.2007 21:15 Post subject: |
|
|
Lothórien wrote: | Exi, ale me se treba libi ta predelavka od Landy nesrovnatelne vic:) Ikdyz samozrejme vim, ze to jsou pisnicky od Kryla.
|
o tom slozil muj milej pisnicku. refren je:
bila sila
zneuzila
karla kryla
jinak mam rada coververze nejakych popularnich vecich do alternativy. zkusim neco najit |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Alseri kytky 2, meta: 550
|
Posted: Mon 3.12.2007 13:53 Post subject: |
|
|
kostra mi pripomenula, existuje celý rad vecí ktorý sa nazýva ,,punk covers" a našla som tam aj také vychytávky ako punkovú Summertime Sú to všetko notoricky známe hity, každopádne je to zaujímavé. Konkrétne u skladby Summertime som zotrela úplne všetky predsudky z coververzií, keďže je to najprerábanejšia skladba v histórii hudby. Ja sama mám na disku samostatný súbor iba pre túto skladbu v šialenom množstve podaní a žasnem koľko krát sa tá pieseň dá zmeniť a udržať pritom jej duch. A to od roku ´35
Ale niektoré coververzie ako spomínané tuc tuc z oldies hitov, fakt neznášam. _________________ Planet Earth is blue and there´s nothing I can do. |
|
Back to top |
|
|
Alseri kytky 2, meta: 550
|
Posted: Mon 3.12.2007 14:13 Post subject: |
|
|
Hej a asi pred dvoma-troma (?) rokmi nejaký týpek (meno si nepamätám, ale možno sa tiež volal James) prerobil Light My Fire od The Doors a mám pocit že sa mi to dosť nepáčilo. Interpretoval to totiž tak nenormálne slaďákovsky, že som mala pocit, že aj keby sa nejaká kočka snažila, tak z neho by nebol ,,oheň" ani keby ho zapaľovala sama pyromanka. _________________ Planet Earth is blue and there´s nothing I can do. |
|
Back to top |
|
|
|