|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
corona kytky 2, meta: 450
|
Posted: Sat 27.1.2007 15:49 Post subject: Oblečení do práce: žensky oblečená = neprofesionální? |
|
|
Mám trochu dilema a zajímá mě, jak ho řešíte Vy. Pracuju jako právnička, ale nesnáším nošení kostýmů ve stylu "stará mladá" . Bohužel mám tu zkušenost, že když se obléknu po svém (tzn. svetřík, džíny, kabelka Oilily), tak tím oblečením jakoby ztratím respekt. Názorný příklad: Do té doby, co jsem se "ovládala" a nosila do práce saka a přísné brýle (tzn. působila jsem starší o 5-10 let ), mi říkali s úctou "paní doktorko". Sotva jsem se odvážila oblíknout se přiměřeně mémo věku (do třicítky daleko ), tak mi kolegyně okamžitě nabídla tykání a hned první den mě zahltila informacemi o průběhu své menstruace.
Jo, je to asi úsměvná historka, ale takových příkladů ze života mám bohužel víc. Bojím se, že jakmile se obléknu přiměřeně věku, tak rychle ztratím respekt. Najednou jakoby si všichni uvědomili, že jsem o generaci nebo dvě mladší než oni... a začali se chovat spíš "mateřsky" než jako k právníkovi. Navíc jsem ještě blondýnka... Chápete.
Prostě mám pocit, že na dojmu z vizáže záleží snad víc než na znalostech. Jak se do práce oblékáte vy?[/b] |
|
Back to top |
|
|
Flowing_ kytky 8, meta: 24650
|
Posted: Sat 27.1.2007 16:03 Post subject: |
|
|
Tak v práci je důležitý, aby se k tobě chovali tak jak se chovat mají a určitě je aji pro tebe příjemnější když ti v práci řikají "paní doktorko". A upřímně - kdybych byla právnička, asi bych do práce nenosila rifle a kabelku oilily Myslim, že takhle se můžeš oblíkat kamkoli jinam, ale jestli chceš aby k tobě měli v práci respekt tak je řešení jasný, ne? _________________ . |
|
Back to top |
|
|
melly :-)
|
Posted: Sat 27.1.2007 16:04 Post subject: |
|
|
corona ja si osobne myslim, ze by si mohla volit nejaky kompromis medzi kostymami a prisnym vyzorom a zase dzinami a trickom. Mozno nejake slusne nohavice od kostymu, jednoduchy svetlik a nejaku vkusnu bizuteriu na ozivenie alebo jednoducho nieco v tom style. Navrch napriklad kabat alebo sako a pekny sal alebo satku. |
|
Back to top |
|
|
nobodyknows born to be wild :-)
|
Posted: Sat 27.1.2007 16:05 Post subject: |
|
|
sice nechodim jeste do prace (nastestí, jak to tu čtu),
nevim, vzdyt nektere ty "kostymky" nejsou zas tak .... nudné, zalezi spis jake si vybiras ne? jo musim priznat cely zivot chodit v takovychto hadrech bych asi nedala (jak mamka), ale tak zas myslim, jednou muzes udelat vyjimku a obleci se takk, jak chces ty. Spis de asi o to, jak do doladit ten tvůj styl ktery mas rada, aby vypadal vic "právnicky" (fakt jiny slovo me nenapadlo), zkus se poradit se stylistou nejakym... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 27.1.2007 16:06 Post subject: |
|
|
Melly No však já to tak dělám: Černé kalhoty, jednobarevný svetřík, černé boty a bižuterie. Ale je to "pořád málo formální" asi... No a tu kabelku Oililly nosím jen v pátek a NIKDY na jednání.
Ono ani tak nejde o to, že bych na pracovní schůzku dorazila v džínách a s šílenou kabelkou (to by nešlo ), ale spíš o to, že když se obleču trošku normálně (tzn. ne sako), tak se to HNED odrazí na chování kolegů,kteří jsou o desítky let starší. Víc si troufnou. Máte někdo ve svém okolí zkušenost s mladou neformálně oblečenou holkou, která je na vyšší pozici a přesto nemusí předstírat (oblečením), že je starší?
Last edited by corona on Sat 27.1.2007 16:09; edited 2 times in total
|
|
Back to top |
|
|
Berus kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Sat 27.1.2007 16:08 Post subject: |
|
|
Taky si myslím, že nejsou jen kostýmky pro "starou mladou", ale i pěkné mladistvé na tělo v barvách jiných než šedá a cosimezizelenouahnědou. A souhlasím s Flow, že pokud chceš, aby k tobě chovali respekt, nenos kabelčičky a svetříčky á la jdu na rande, u profesí jako je právník to opravdu nepůsobí profesionálně. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 27.1.2007 16:11 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by corona on Sat 6.10.2007 17:40; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Sat 27.1.2007 16:15 Post subject: |
|
|
urcite obleceni dela hodne a je mozny,ze u pravniku jeste vic
ale pokud jsi bud v kostymu za prisnou pani pravnicku nebo svetrik,dziny a taska oilily...tak to jsou docela dva extremy...aspon mi to tak prijde...
mate v praci nejaky dress code,nebo je to fakt jedno? _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 27.1.2007 16:54 Post subject: |
|
|
Dress code nemáme. Moje nadřízená nosí minišaty,kozačky,velké výstřihy atd. |
|
Back to top |
|
|
Anouck kytky 3, meta: 1450
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Sat 27.1.2007 17:31 Post subject: |
|
|
Obávám se že ve svém oboru nemůžeš zároveň vyvolávat respekt a zářit mládím. |
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
Posted: Sat 27.1.2007 17:33 Post subject: |
|
|
Tak ja pokud nejdu k soudu a vim ze budu cely den v kancelari nebo na pochuzkach (a i kdyz mam treba jednani s klienty) tak nosim do prace klidne rifle (momentalne uzke WR Replay na kterych je hodne videt ze nestaly par stovek a jsou super elegantni) + nejaky topik a sako, boty elegantni na podpatku.
Jinak kostymky sice mam ale nenosim moc, jako "formalnejsi" obleceni mam treba klasicke dlouhe cerne kalhoty nebo hnede pumpky (k hnedym kozackam) nebo sukne + zase k tomu nejaky top a sako. Kostymkum proste neholduju. _________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Sat 27.1.2007 17:39 Post subject: |
|
|
tak to mate dobry,ze de facto muzete nosit,co chcete...segra dela v jedny advokatni kancelari a maji tam dress code docela prisny...jen v patek muzou chodit v dzinach...a to tam dela vlastne jenom "studenta"... _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Móda |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
|
Page 1 of 8
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|