|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Pecičko! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Laura kytky 7, meta: 13650
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 13151
|
Posted: Tue 19.1.2010 17:26 Post subject: |
|
|
já jsem vždycky myslela, že tohle umí jen nějací profi šéfkuchaři a cukráři, Lenore, jak jsi mohla sympatizovat s mou perníčkovou story a pak tady předvést tohle! je to nádhera, napiš ten recept na makronky pls, to je obarvený potr. barvivem? já sice na tyhle serepetičky nemám trpělivost, ale to vypadá tak strašně pěkně! to bych snad ani nejedla, jen na ozdobu _________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
*jiva* kytky 6, meta: 9050
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 8875
|
|
Back to top |
|
|
anika kytky 4, meta: 3750
Joined: 06 Jan 2007 Posts: 3658 Location: mezi nebem a zemí
|
Posted: Tue 19.1.2010 18:00 Post subject: |
|
|
Lenor, co blázníš, ty fotky jsou nádherné! Člověk se nají očima , kam se hrabe Babica _________________ „Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“
— Albert Einstein |
|
Back to top |
|
|
annysek .
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 15447
|
Posted: Tue 19.1.2010 18:23 Post subject: |
|
|
uz mi mrzne zmrzka:) ale jsem teda zvedava, jaky to bude bez zmrzlinovace, budu muset hodne michat asi. |
|
Back to top |
|
|
Q ------------------------------
Joined: 23 Jan 2007 Posts: 485
|
Posted: Wed 20.1.2010 9:54 Post subject: |
|
|
mě by zajímal recept na burizony v marshmallows. Hlavně návod, jak ty marsh. rozpustit
Lenore, ty jsi vyučená kuchařka? Nebo jak ses naučila takhle vařit? |
|
Back to top |
|
|
Rage If life deals you lemons, make lemonade.
Joined: 07 Jan 2008 Posts: 9471
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 29890
|
Posted: Wed 20.1.2010 10:54 Post subject: |
|
|
Lauři, ale jak jsi to popisovala, to jsou fakt moje typické zážitky Jenže já se nenechám odradit, dokud to prostě není "dokonalý" A taky mám kolikrát štěstí, třeba jsem nedávno zapomněla vymazat plech na roládu a nakonec si mi to podařilo nějak zachránit, že to nebylo vůbec poznat.
Makrónky bych asi nezveřejňovala Teď je budu zkoušet zase jinak a prostě na tom pracuju. A navíc se to podle mě stejně nedá jen tak podle receptu, já jich zkoušela x "zaručeně osvědčených" a nakonec mi stejně fungovalo něco jinýho. Ale na netu jich je spousta, základ je víceméně stejný - na 1 bílek 50 g cukru a 25g mletých mandlí. A barvím to potravinářskýma barvama, kakaem, kávou, co zrovna mám po ruce.
LOL vyučená kuchařka fakt nejsem A neřekla bych, že nějak "umím" vařit, prostě to dělám a baví mě to, to je asi podstatný.
Marshmellow jsem rozpouštěla úplně normálně v hrnci na sporáku na nejnižší stupeň a přidala jsem k nim máslo, aby se tolik nelepily. Kdybych měla mikrovlnku, tak to dám do ní. Pak jsem jenom přisypala ty burizony a uhňácala z toho hmotu, rozválela a dala vychladnout a pak z toho dá vykrajovat nebo modelovat. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Lucrezia kytky 5, meta: 7050
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 6667
|
Posted: Wed 20.1.2010 12:14 Post subject: |
|
|
ty jo, vsechno krasny
ten cokoladovy (?) dezert s jahodou - nedala bys recept? |
|
Back to top |
|
|
pecička *Discipline, Drive, Determination*
Joined: 21 Jan 2007 Posts: 43043
|
|
Back to top |
|
|
annysek .
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 15447
|
|
Back to top |
|
|
Rage If life deals you lemons, make lemonade.
Joined: 07 Jan 2008 Posts: 9471
|
Posted: Wed 20.1.2010 13:32 Post subject: |
|
|
měla bys to vydat jako knihu! všechny bychom si ji urrčitě koupily!!! |
|
Back to top |
|
|
Cavendish mňau
Joined: 05 Jan 2007 Posts: 11166 Location: všude a nikde
|
Posted: Wed 20.1.2010 19:23 Post subject: |
|
|
to jo!!!!! A rozjet byznys
Lenore je taková Bree aorty už se těším na další nášup, všechno vypadá úchvatně! _________________ Jednou jsem si v tichu řekl, že my spolu dožijem.
Jedna cesta do posledních tonů requiem.
Láska je proměnlivá, chcem ji pevnou jako kámen.
Dej mi ruku, povedu tě, pak se vystřídáme. |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 30691
|
|
Back to top |
|
|
Dellores kytky 6, meta: 8250
Joined: 21 Mar 2007 Posts: 8193
|
Posted: Wed 20.1.2010 19:40 Post subject: |
|
|
Lenore je fakt moc šikovná. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 29890
|
Posted: Wed 20.1.2010 22:07 Post subject: |
|
|
makronky chutnají fakt dobře, nevím, jak bych to popsala, budu muset přinést na sraz
něco mezi bílkovýma pusinkama a mandlovýma sušenkama, ale hlavní je v tom ta náplň, ona se do toho krásně nasákne a je to takový rozplývací na jazyku a ta skořápka jenom tak křupne
čokoládová věc je fondán a je docela návyková, pokud máte rádi čokoládu
ta slast, když se ještě teplý rozřízne a ten střed je tekutý a prostě mňam mňam
recept se dá různě obměňovat, minule jsem do něj zapekla jahody, dobrý je taky s pomerančovou šťávou nebo s kávou
základ je univerzální čokověc, ze které se dělají lanýžky, polevy, nákyp nebo fondán, mění se jen podíl smetany a másla a další přísady... na fondán dávám 200g hořký čokolády (nebo 100 hořký a 100 polohořký určitě jde i z mléčný, ale hořká je prostě ta pravá), 50-60 g másla a asi půlku kelímku šlehačky, všechno se rozpustí při co nejnižší teplotě, já jenom zahřeju tu smetanu s máslem a pak přiházím čokoládu už mimo plotnu
je dobrý do toho přidat tak lžíci presa, sice tam pak není cítit, ale zvýrazní to celkovou chuť
v misce si rozšlehám 2 velký nebo 3 malý vajíčka a přidám 2 lžíce mouky (musí se to dobře spojit, aby tam nebyly žmolky, stačí chvíli počkat, ona se ta mouka časem "rozpustí" a pak to jde hezky rozmíchat)
přiliju vajíčka s moukou k čokoládě a rozmíchám (případně přidám ještě další koncentrát kafe nebo pomerančovou šťávu, likér...), naliju do "srnčího hřbetu" - na tohle je super silikonová forma, který jinak nemám moc ráda - a peču na 150 ve vodní lázni zhruba půl hodiny, až se udělá na povrchu kůrčička a jde to oddělit od stran formy. Když to vychladne, tak se dá normálně vyklopit a krájet, uvnitř je to pevný ale krémový. Já mám ale nejradši ještě trochu teplý, kdy je ten vnitřek tekutý _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 20, 21, 22 Next
|
Page 6 of 22
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|